Overraskelse i Holmestrand Open Trippel

21.06.2021

- Men bomben falt ikke i finalen. Les arrangørens egne ord:

På forhånd var det en dyster værmelding som antydet at det var fare for regn det meste av dagen, men de viste seg til slutt at det kom ikke en dråpe, heller ikke noe tegn til lyn og torden.

Tekst og foto: Helge Skjørberg, HPK

Det var tretten lag som skulle kjempe om de gjeveste plassene i turneringen som ble spilt med fire runder Monrad + plasseringsspill. Til slutt endte det hele med en gedigen bombe.

Runde 1
Det var Ståle Baksetersveen/Bjørn Arne Nordhagen/Johnny Skjørberg som kom best ut med en 13-1 seier over blandingslaget Oddvar Pettersen/Jan Henrik Nymoen/Stefan Løvaas. De neste på listen med (store) seiere var Marius Breimo/Mohammed Zahri/Gildas Mevel, og Ranu Homniam/Charlotte K. Jayer/Robert Pettersen som begge vant sine kamper med 13-3.

Runde 2
Laget til Ståle gikk på et tap mot lag Marius 6-13. Laget til Ranu fikk bryne seg mot Bastien Testaniere/Benny Bel-Lafkih/Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih som var nummer 4 etter første runde, og vant denne 13-8. Et hyggelig gjensyn ble det med Larry Young/Maija Juva/Signe Hovind som etter endt runde spilte seg opp til tredjeplass da de vant sin kamp 13-7.

Runde 3
I monradsystemet møtes hele tiden de beste lagene fra runden før, og lag Ranu møtte her lag Marius og vant denne med knappest mulig margin 13-12. Lag Larry fortsatte å vise at de gamle er eldst og tok hjem en grei seier 13-4 mot HPK-laget Jan Erik Jensen/Rune Fuglesang/Bjørnar Endal og havnet da på førsteplass etter runden.

Runde 4
Her var det duket for et møte mellom lag Larry og laget til Ranu hvor sistnevnte ikke ga bort et eneste poeng med en klar 13-0-seier. Lag Marius var igjen oppe i teten etter denne runden og avsluttet innledende med en andreplass, etterfulgt av lag Ståle og lag Larry.

Sluttspill
Her ble de de åtte beste lagene plassert i en A-sluttspill og resten i B hvor det da er cup-spill. Her gikk laget til Ranu videre med en klar 13-3 seier over Aleksandar Obradovic /Milan Milosavljevic/Djamel Seba. Videre ble lag Larry slått av et runner up-lag bestående av Oddvar Pettersen/Jan Henrik Nymoen/Stefan Løvaas 13-9. Videre fra A-sluttspill gikk også lagene til Bastien og Marius.

Fra venstre: Stefan Løvaas, Jan Henrik Nymoen og Oddvar Pettersen.

Semifinaler
Her skjedde det: En bombe! Lag Ranu som hele tiden hadde kjempet i teten ble slått av laget til Oddvar 13-9. Når vi vet at disse ikke tidligere har spilt sammen, gjør det denne prestasjonen enda større. Sånt er med på å gjøre denne sporten så engasjerende og spennende.

Videre gikk Team Bastien videre med seier 13-10 over Team Marius.

Finale
Hva som her skjedde, var ikke uventet i det Bastien Testaniere/Benny Bel-Lafkih/Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih gikk seirende ut med sifrene 13-0.

B-sluttspill
Her vant Heidi Skjørberg Nilsen/Marianne Moholt/Eli Rachel Gjengstø (bildet under) 13-10 over Eddie Solberg/Svein Erik Johansen/Are Rystad.

 

Holmestrand Open Trippel

19. juni 2021, Hvitstein Stadion

1. Bastien Testaniere (GPK)/Benny Bel-Lafkih (GPK)/Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (GPK)
2. Oddvar Pettersen (HPK)/Jan Henrik Nymoen (TTP)/Stefan Løvaas (BFII)
3. Ranu Homniam (GPK)/Charlotte K. Jayer (GPK)/Robert Pettersen (GPK)
3. Marius Breimo (OPC)/Mohammed Zahri (OPC)/Gildas Mevel (OPC)

5. - 8. plass
Aleksandar Obradovic (GPK)/Milan Milosavljevic (GPK)/Djamel Seba (OPC)
Larry Young (FPK)/Maija Juva (FPK)/Signe Hovind (OPC)
Ståle Baksetersveen (HPK)/Bjørn Arne Nordhagen (HPK)/Johnny Skjørberg (HPK)
Jan Erik Jensen (HPK)/Rune Fuglesang (HPK)/Bjørnar Endal (HPK)

B-sluttspill

B1 Eli Rachel Gjengstø (GPK)/Marianne Moholt (HPK)/Heidi Skjørberg Nilsen (HPK)
B2 Eddie Solberg (HPK)/Svein Erik Johansen (HPK)/Are Rystad (STO)
B3 Daniel Hushovd (HPK)/Glenn Gurrich (HPK)/Arild Eliassen (HPK)
B3 Jonatan Ketels (STP)/Iwona Kujawinska (STP)/Peter Häring (STP)