Petanqueåret 2014

23.12.2014

Sesongen 2014 har bydd på mange gleder og oppturer. Det er klart for et lite tilbakeblikk med bilder.

Internasjonalt har det vært et strålende år for norsk petanque. Her hjemme har det vært gjennomgående bra deltakelse i turneringer, og høydepunktet for de fleste kom med NM i Tønsberg.

Alt har vi etter beste evne forsøkt å dekke gjennom oppdateringer på Petanque.no.Skulle du ha glemt noe: bla deg tilbake i artikler på gammel og ny nettside.

Petanque.no har i dette tilbakeblikket valgt å stoppe opp ved årets Norgesmesterskap. Her er noen minner fra fire fantastiske dager i Tønsberg, samt et par ekstra som fortjener oppmerksomhet.

Petanque.no ønsker med dette sine trofaste lesere

God Jul

og et riktig

Godt Nytt År.

 

___________________________________________________

Årets draktlikhet

Lisbeth og Ellen fulgte NMs krav om draktlikhet fra topp til tå.

Den største

Odin (7). Den største av alle konger.

Årets ryddesjau

Idrettskonsulenten fikk et litt slitsom innblikk i petanquemiljøet da hun ble satt til å feie og rydde en hel dag. Petanquespillere er kjent som ikke spesielt ryddige av seg. 

På henger'n

Så stod de der og hang da, disse to. Europacupen i italienske Taggia samlet et par petanquekremtopper.

Petanquens Ødegård

Som historiens yngste NM-medaljør i seniorklassen, kåres Gabriel (13) til petanquens Ødegård. Tiden får vise hvem som lykkes aller mest!

Årets kremmer

- Hvis jeg vasker disse kulene kan jeg kanskje selge dem som nye? funderte Helge. Den unaturlige innsjøen på NM-arenaen ble utnyttet til det meste.

Den naturlige vinner

- Det er vel bare å innta plassene først som sist, mente Inge. Hennes entusiasme og vinnerinstinkt er verdt en medalje i seg selv.

Årets klem

Enkelte lag har en ekstra god kjemi. Da Dag og Liz sikret finaleplass under St.Hansfighten fantes det ikke noe snev av ønske om å legge en demper på seiersgleden.

Tipp, topp, tommel opp

Om Kenneth er fornøyd med eget spill eller med makkerens gullkuler vites ei. Det vi vet er at vi er tindrende fornøyde med å ha ham i miljøet.

Kodakmoment

Et kjent ordtak forteller at det er bedre å være alene enn i dårlig selskap. Quintais ville det annerledes og samlet et knippe knallgode europeiske petanquespillere.

De tre konger

Brede glis er på sin plass når man IGJEN sikrer kongepokal til hjembyen.

Prestasjonen

Noen ganger står det litt ekstra på spill. Noen ganger er forventningene er skyhøye. Noen få ganger innfrir man. - Og vinner både det og mere til.

Årets linselus

Det er mulig denne spilleren trodde han stod litt diskret i bakgrunnen, men alle andre så det litt annerledes.

Årets lykke

Seksjonsleder og landslagstrener er skjønt enige om at petanque er fantastisk morsomt og det eneste riktige å ofre all fritid på.

Årets publikum

Tyrkiske Mersin - forholdene tatt i betrakning rett ved grensa til Syria - er ikke noe naturlig reisemål for nordmenn. Ei heller som supportere i EM for damer. Desto hyggeligere for den norske troppen å vite at de hjemme likevel fulgte med så godt det lot seg gjøre. Denne glade Vika/Holmestrandsgjengen viste det litt ekstra!

Prinsen på erten

Av og til faller motivet av seg selv. Et øyeblikk av pur glede for en webredaksjon med kamera rundt halsen.

Sinsenkryssets glade gutter

For Sinsenskryssets glade gutter går Tønsbergsolen nesten aldri ned.

Konsentrasjonsøvelsen

Det er mange måter å forbedre seg som petanquespiller. Teknikk, taktikk… Og ikke minst mental trening. Å holde fokus og konsentrasjon ved like over en lang dag er alfa og omega. Thor Arne Smestad viser her gode takter.

Oppturen

Eli Margrethe og Linda viste at selv bergensere kan lykkes i en idrett. 

Årets sjarmtroll

TV har sine skjermtroll, norsk petanque har sjarmtroll fra Stord. Med hjartet på rette staden viste de seg selv, Fru Bjørk og spilleferdigheter til resten av miljøet under fire dagers NM.

Historieskribenten

Skytterdronninga Ranu Homniam skrev i 2014 seg selv og Norge inn i historiebøkene. Søndag 28. september stod hun på pallen under premieseremonien i Europamesterskapet for damer. Aldri før, verken for menn eller kvinner, har Norge vunnet medalje i EM eller VM. Ranu Homniam skjøt vanvittige 43 poeng i kvalifiseringen til EMs Presisjonsskyting og kvalifiserte seg med det direkte til kvartfinale. Her møtte hun engelske Emma Coggins, og selv om poengsummen ble nesten halvert, var det godt nok til semifinale. Her ble den spanske motstanden for stor, men likevel og like fullt: Fantastisk, Ranu! Helt fantastisk!