Terminlisten 2021: Informasjon

01.12.2020

1. desember er en viktig dag: Denne datoen publiseres neste års terminliste, og planleggingen kan for alvor starte. Listen er satt sammen av seksjonsstyret i godt samarbeide med alle landets klubber.

Husk! 20. mars: Årsmøte og Tinget, Drammen

Likevel, det er med forbehold. Sesongen 2020 lærte oss alt om at ingen ting er skrevet i stein når det gjelder fremtiden. Vårt mantra var å planlegge alt som om det skulle skje, samtidig som man jobbet kontinuerlig for å ha en plan B. Sammen greide vi brasene, premiert med en nærmest fullbyrdet utendørssesong. For et samarbeide og erfaring å dra nytte av!

Så planen er det samme som i alle år, helt siden tidlig 80-tall: Vi møtes til første rankingturnering 2. påskedag i Frognerparken...

... og vi GLEDER oss!

Alle datoer for offisielle og enkelte uoffisielle turneringer, mesterskap og kvalifiseringer finner dere HER, og sett dere inn i REGLER OG RETNINGSLINJER for rankingturneringer. Se ellers viktig informasjon under.

Håper alle finner masse bra på listen, og at vi får en utendørssesong for historiebøkene!

Alt godt,

Seksjonsstyret

  • Vebjørn, Berit, Charlotte, Bjørn, Silje, Johnny og Eli

 

 

 

Stort, digitalt løft

Takket være mange timers innsats av Christopher Schwartz Kvarme, SPK, kan vi i 2021 glede oss over et system som letter arbeidet markant både for seksjonsstyre, administrasjon, klubber og spillere.

Her skal klubbene føre register over sine medlemmer, samt bestille lisens, men den fremste nyvinningen er påmeldingsfunksjonen, hvor spillere melder seg på turneringer gjennom et skjema som automatisk henter lisensnummer. Herunder ligger også et system for bestilling av dagslisens.

Gjennom denne ordningen blir påmeldingslister automatisk ajourført og til enhver tid tilgjengelig både for arrangørklubber, andre påmeldte og nysgjerrige. Den enkelte arrangørklubb vil samtidig om nødvendig (fortsatt krav til smittesporing) få tilgang til kontaktinformasjon til påmeldte spillere, uten selv å aktivt innhente dette. Krav til personvern sikres gjennom begrenset tilgang, også tidsmessig.

Følgelig vil all relevant informasjon om enhver offisiell turnering plottes inn i dokumentet, og det vil ikke være mulig å melde seg på før opplysningene er på plass.

I tillegg jobbes det med et turneringsdokument hvor arrangørene kan føre resultater underveis i turneringer, for fortløpende resultatservice.

Vi er svært takknemlige for arbeidet Christopher har lagt ned, og vi tror dette er en viktig ressurs vi alle vil få glede av. 

Ytterligere informasjon gis på Årsmøtet i Seksjon Petanque.

 

Lisens

Ved deltakelse i rankingturneringer, Norgesmesterskap og kvalifiseringsturnering til landslag kreves spillerlisens. For å løse lisens i norsk klubb må spilleren ha norsk statsborgerskap og/eller fast bostedsadresse i Norge.

Pris

Helårslisens: kr. 300 (senior), kr. 50 (junior)

Dagslisens: kr. 100 (senior)

Dagslisens kan kun løses ved ordinære rankingturneringer, og kun en gang pr. spiller. Les full informasjon om vår lisensordning på denne siden

Lisenskort utstedes kun ved deltakelse i utlandet. Spillere må så snart det lar seg gjøre bestille lisenskort via e-post til petanque.no@gmail.com. Beregn tre virkedager i tillegg til eventuell postgang.

 

Terminlisten 2021

Terminlisten for utendørssesongen 2021 ble publisert på petanque.no 1. desember 2020. Som vanlig inneholder den mange rankingturneringer i tillegg til enkelte lisensfrie turneringer, samt Norgesmesterskapet og egne kvalifiseringturneringer. Seksjonsstyret er særlig glade for at vår nye klubb Sandefjord Turn & Idrettsforening Petanque i 2021 debuterer med egen turnering. Verdt å nevne er også at sesongen blir litt ekstra lang: Avslutningen kommer først i oktober, med rankingturneringen Vika Høst. Vi satser på riktig fine temperaturer og god stemning fra begynnelse til slutt!

Terminlisten 2021

Det er noen ledige helger, og derfor anledning til å melde inn nye ønsker. Søknad om avholdelse av rankingturneringer bes sendes pr. epost snarest og senest 2 måneder før avholdelse.

Oppdatert versjon av regler og retningslinjer er publisert samtidig som offentliggjøringen av terminlisten: klikk her.

Rankingturneringer

Rankingsystemet beholdes som i 2020 og også i 2021 premieres topp 3 i B-sluttspill med poeng. Dette har vist seg å være effektivt. Se ellers krav til rankingturneringer.

Uoffisielle turneringer

Terminlisten inneholder enkelte oppføringer med turneringer som ikke er i forbundsregi. Seksjonsstyret presiserer at seksjonen ikke er ansvarlige for turneringer som ikke krever lisens. Vi ønsker likevel å inkludere noen av disse i terminlisten, da vi anser disse som viktige for å rekruttere flere spillere, samt har en miljøskapende effekt for eksisterende spillere.

Landslagskvalifiseringer

To landslagskvalifiseringer avholdes i 2021. Først ut er veteranene i mai, som skal kjempe om å representere Norge i EM for Veteraner i september. Deretter kombineres kvalifisering til VM Kvinner og EM Herrer i månedsskiftet juli/august. Dette er rett i etterkant av herrenes Verdensmesterskap. 

Teknisk arrangør til disse kvalifiseringene søkes, fortrinnsvis i god tid innen årsmøtet.

Europacup-kvalifisering

Stord Petanqueklubb har påtatt seg ansvaret som teknisk arrangør for den norske kvalifiseringen i Europacupen for klubblag. Hver tropp må bestå av minimum 6 spillere, hvorav begge kjønn må være representerte. Mer informasjon kommer nærmere kvalifiseringen.

 

Norgesmesterskapet

Norgesmesterskapet i Petanque 2021 er to-delt. Utenom det ordinære NM avholdes NM Trippel Mix. Denne øvelsen er ment å avvikles under NM-Veka, men i år kolliderer dette med vårt NM i Bergen.

Norgesmesterskapet i Petanque

Bergen, 24. - 27. juni

Det ordinære Norgesmesterskapet er og blir årets store høydepunkt. I fjor skulle vi til Bergen, men koronasituasjonen krevde en markant endring. Bergen Petanqueklubb søkte om å utsette den store folkefesten til 2021, fikk et rungende JA, og vi gleder oss derfor ekstra til dette.

Dersom smittesituasjonen tillater det vil NM 2021 gå av stabelen på selveste Festplassen, noe vi håper og tror vil bli en realitet.

NM Presisjonsskyting

Slik som de siste årene vil det i 2021 bli forhåndskvalifisering til NM Presisjonsskyting. Seksjonsstyret har vedtatt at det i 2021 blir fire distrikter for kvalifisering, og antall plasser i NM er i utgangspunktet basert på antall løste lisenser i 2020. I tillegg er regjerende mester (Norgesmester 2019) automatisk kvalifisert.

Seksjonen opererer med et minstekrav for kvalifisering. Minste poengsum er satt til 15. Eksempelvis vil et distrikt med fire plasser ikke delta med samtlige skyttere dersom en eller flere har skutt under 15 poeng. Den eller de plassene vil fordeles på andre skyttere som har innfridd minstekravet.

NM Trippel Mix

Holmestrand, 4. september 2021

To klubber søkte om å arrangere øvelsen, og styret valgte å trekke lodd for å avgjøre. Holmestrand Petanqueklubb trakk vinnerloddet, og dermed blir det reprise fra fjorårets arrangement!

Teknisk arrangør NM 2022

Seksjonsstyret søker etter teknisk arrangør for Norgesmesterskapet 2022, planlagt avholdt i uke 25 eller 26.

NM-veka arrangeres i uke 25 i Skien, og Petanque er en av mange idretter som skal delta.

Har din klubb mulighet til å stille som teknisk arrangør? Ta kontakt så snart som mulig og senest innen 1. mars.

Husk: Det finnes alltid flere muligheter enn begrensninger! Dersom din klubb ikke har egnede spillefasiliteter, er dugnadsgjengen fra NM 2019 (Fagernes, Valdres) villige til å ta i et tak nok en gang.

 

Rekruttering

Petanquemiljøet har alle forutsetninger for å vokse: Vår idrett kan utøves av alle uansett kjønn, alder og fysikk. I tillegg kreves minimalt med utstyr. Dette må utnyttes og vi kan alle bidra: Dette er viktig!

Lokk med dere nybegynnere på lisensfrie turneringer, for å gi de et innblikk i både sport og miljø. Steget over til medlemsskap og lisens blir langt kortere.

Ta initiativ til uformelle turneringer eller sosiale spill utenom terminlisten. Mulighetene er mange!

Vinteren 2019/2020 arrangerte vi flere juniorsamlinger i forbundsregi, og i tillegg har enkelte klubber samarbeidet med skoler, SFO og annet for å tilby treninger og sosial moro for de yngste. Grunnet smittevern og restriksjoner fra myndigheter har vi vært nødt til å legge dette på is, men la dere inspirere og sett gode ideer i verk så snart koronasituasjonen tillater det.