7 Fjell | La regnet øse ned

08.09.2020

La det renne strie strømmer... Man kunne nesten høre Tor Endresen synge oss gjennom helgen...

Det stoppet ikke 14 trippellag og 16 dobbeltlag fra å kjempe om rankingpoeng i 7 Fjell-turneringen i Bergen denne helgen.

7 Fjell Trippel

Benny hadde glemt regntøyet hjemme, så familien Gjengstø/Bel Lafkhi bestemte seg for å være raske og effektive i gruppespillet og gikk ut klart på topp i gruppe A. De fikk med seg Christopher, Vidar og Robert ut av gruppen.

I gruppe B var det Trond, Børge og Per Geir som gikk videre med full pott, mens Kari, Torunn og Solveig imponerte med sine legg og utholdenhet og gikk videre som gruppetoer.

Ranu, Charlotte og Viljar taklet Bergensværet bra og vant alle sine innledende kamper. De fikk med seg de fargerike Linda, Hervé og Toini ut av gruppe C.

I gruppe D var det Pål, Øyvind og Rune som gikk seirende ut av gruppen etter noen veldig jevne kamper. De fikk følge av Sissel, Jarle og Lisbeth.

I den ene kvartfinalen fortsatte Gjengstø og co sitt effektive spill. Og Hervé uttalte etter kamp at han var ganske fornøyd med tredje runde i kampen, for da fikk Team Gjengstø bare 1 poeng. Kampen var ferdig etter 4 runder og endte 13-0.

To av kvartfinalene, team Pål mot team Solveig og team Ranu mot Christopher, ble noen thrillere der de førstnevnte gikk seirende ut med resultatet 13-12.

På delt tredje: Øyvind Bjørkås, Pål Johansen og Rune Solevåg

... samt Vidar Abrahamsen, Robert Svensen og Christopher Schwartz Kvarme, alle fra Stord Petanqueklubb.

Den siste kvartfinalen endte med en 13-6 seier til team Sissel over team Trond.

I ene semifinalen fortsatte team Gjengstøs strake vei mot finalen med en 13-1 seier over team Pål.

I den andre semifinalen måtte team Sissel jobbe litt mer for å sikre seg finaleplass, men vant til slutt 13-9 over team Christopher.

Kjempet hardt: Jarle Larsen, Sissel Lekven og Lisbeth Johannesen, SPK.

Finalen var, som de øvrige kampene denne dagene, preget av en våt bane. Stoler veltet og paraplyer vrengte seg. Lagene fulgte hverandre tett opp til 8-6, med Sissel, Lisbeth og Jarle i føringen. Deretter virket det som Gabriel, Eli og Benny var litt leie av været og bestemte seg for at nok var nok og avsluttet det hele på to runder.  Kanskje det føltes greit for begge lag? Da sjåføren kom for å kjøre vinnerne til byen var det ihvertfall god stemning mellom finalelagene.

 

7 Fjell Trippel

5. september 2020, Flaktveit

1. Eli Gjengstø, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkhi og Benny Bel-Lafkih ( GPK)

2. Sissel June Lekven, Jarle Larsen og Lisbeth Merete Johannesen (SPK)

3. Pål Johansen, Øyvind Bjørkås og Rune Solvåg (SPK)

3. Christopher Schwartz Kvarme, Vidar Abrahamsen og Robert Svensen (SPK)

5. - 8. plass

Linda Hoel Jørgensen, Toini Hoel og Hervé Socquet-Juglard (BPK)

Solveig Kristine Molven, Torunn Elisabeth Skare og Kari Larsen (BPK)

Trond Sandvik, Børge Presthaug og Per Geir Vatna (SPK)

Ranu Homniam, Charlotte Jayer (GPK) og Viljar Losnegard (SPK)

B-sluttspill

1. Mostafa ElHarrar, Line Matheson og Mari Presthus (BPK)

2. Kjell Inge Sævareid (SPK) , Yngve Kirkerød og Jon Sæbø Larsen (BPK)

3. Elsa-Johanne Czernia Veland, Øyvind Sandvik og Øystein Johannesen

3. Per Vidar Johannesen, Gisle Hjelmen og Kjell Arne Presthaug

 

 

7 Fjell Dobbel

Yr hadde lokket med bedre vær på søndagen, men det stemte ikke så godt. Små glimt av sol ble stort sett avløst av voldsomme og langvarige regnbyger, uten at det gikk ut over deltagernes gode humør.

I gruppe A fortsatte den gode formen fra lørdagen for Eli og Gabriel, og de gikk videre med tre strake seire, til tross for flere jevne kamper. Kampen om andreplassen ble svært tett, og like etter at Toini og Linda hadde vært én millimeter fra sitt trettende poeng mot Per og Kjell Arne i siste gruppekamp, var det stordabuene som knep seieren og den andre kvartfinaleplassen i gruppen.

Østlendingene dominerte også i gruppe B, og Ranu og Charlotte gikk komfortabelt videre med tre strake seire. Eyolf og Diana tok den andre kvartfinaleplassen, etter å ha fått en solid revansje mot Sissel og Lisbeth, som slo dem i et tett 13-12-oppgjør i trippelen dagen før. Det siste laget i gruppen, rankingdebutantene Sara og Andreas, fikk en litt trå start, men fikk med seg en god opplevelse fra Flaktveit da de slo gruppetoer Eyolf og Diana i siste kamp.

Et av dagens stødigste lag, Rune og Jarle, gjorde rent bord i gruppe C og toppet til slutt den tøffe gruppen med 6 poeng og +28 i score. Det er intet mindre enn imponerende!  Med seg til kvartfinale fikk de Mostafa og Mari, som slo både Vidar og Christopher og Kari og Ellen.

Kampene i gruppe D ble spilt på de aller bløteste og tyngste banene på Flaktveit, uten at dette la noen demper på stemningen. Øst-vest-samarbeidet mellom Benny og Viljar bar som ventet frukter, og de gikk enkelt videre etter tre overbevisende forestillinger. Til glede for arrangørklubben greide også Øystein og Elsa-Johanne å kvalifisere seg for A-sluttspillet, og det var nok flere som fikk øynene opp for unge Elsas gode spill denne søndagen. Det blir spennende å følge henne videre!

I kvartfinalen ble det aldri jevnt mellom Eli og Gabriel og Øystein og Elsa-Johanne, og trøtte vestlendinger måtte se seg slått med knusende 13-1. BPK fikk imidlertid sin revansje i den andre kvartfinalen, der Mari og Mostafa imponerte med 13-5 over Ranu og Charlotte. Per og Kjell Arne holdt følge med Benny og Viljar en stund, men måtte til slutt se seg slått med 13-7, og Viljars Per-kompleks ser ut til å være historie. I den siste kvartfinalen fortsatte Rune og Jarle å imponere, og Eyolf og Diana ble slått 13-7.

God helg for disse herrene: Jarle Larsen og Rune Solevåg. Henholdsvis andre- og tredjeplass lørdag, og tredjeplass søndag.

Rune og Jarles imponerende rekke med seire tok imidlertid slutt i semifinalen, der Benny og Viljar ble for sterke. Eli og Gabriel imponerte også i sin semifinale, og henviste BPKs beste lag for dagen - Mostafa og Mari - til tredjeplass.

Dermed var det ikke overraskende duket for familieoppgjør i finalen, med Viljar som Bennys vestlands-sidekick. Etter en lang dag i regnet var det imidlertid mor og sønn som var aller sterkest, og de vant til slutt finalen 13-9 etter en imponerende dag, med 6 seire på 6 kamper.

Viljar Losnegard og Benny Bel-Lafkih, finalister i Dobbel.

Selv om 7 fjell-turneringen som vanlig ble velsignet med mye vær, ble det en fin petanquehelg med mye godt spill og god stemning. Sekretariatet i Flaktveithallen fungerte godt som ly for regnet, og det digitale resultatinnmeldingssystemet til Christopher Schwartz Kvarme fungerte så effektivt og godt at sekretariatsleder Ida Sæbø Larsen kunne vie det meste av sin tid til forefallende arbeid og sosialisering. Takk for en fin helg!

 

7 Fjell Dobbel

6. september 2020, Flaktveit 

1. Eli Gjengstø og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (GPK)

2. Benny Bel-Lafkih (GPK) og Viljar Losnegard (SPK)

3. Mostafa ElHarrar og Mari Presthus (BPK)

3. Rune Solevåg og Jarle Larsen (SPK)

5. - 8. plass

Elsa-Johanne Czernia Veland og Øystein Johannesen (BPK)

Ranu Homnian og Charlotte Jayer (GPK)

Per Vidar Johannesen og Kjell Arne Presthaug (SPK)

Eyolf Jul-Larsen og Diana Czernia Veland (BPK)

B-sluttspill

1. Trond Sandvik og Børge Presthaug (SPK)

2. Ole Angeltveit og Robert Svensen (SPK)

3. Kari Larsen og Ellen Strømme (BPK)

3. Vidar Abrahamsen og Christopher Schwartz Kvarme (SPK)

 

 

 

Tekst: Øystein Johannesen og Ida Sæbø Larsen, BPK

Forsidebilde: Pål Johansen, SPK

Øvrige foto: ISL / Bergen Petanqueklubb