Klare for Verdensmesterskapet for herrer

31.08.2020

Lars Storaker Bruu, Benny Bel-Lafkih, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Ole Hågesen var i en klasse for seg under helgens landslagskvalifisering for herrer. Ingen av de sju motstanderlagene klarte å stoppe GPK-spillerne i deres ferd mot Verdensmesterskapet i Petanque 2021.

Kvalifiseringen gikk over to dager i Torshovparken, Oslo, med alle mot alle i to omganger.  Vårt nye herrelandslag viste muskler fra start av: På de fem første kampene slapp de inn bare 18 poeng tilsammen. Team Zahri kunne i kamp 6 satt en stopper for deres fremmarsj, men også her ble det GPK-seier: 13-10. Med kun tre poeng baklengs i sjuende match endte første omgang alle mot alle med en imponerende total score: +60! 

Til sammenligning: Tredje beste lag etter første dag, Bastien Testaniere og brødrene Magnus og Viljar Losnegard, hadde fem seire og +30, mens nest beste lag, Marius Wang, Marius Breimo og Robert Pettersen, hadde fem seire og +7. Disse møttes allerede i første kamp, hvor Team Wang tidlig sikret en viktig seier.

Til del 2 var nummereringen endret til plassering på tabellen. På denne måten møtte Team Bruu de antatt enkleste motstanderne først. Likevel holdt det på å gå galt i andre kamp. Boule Frederik IIs Odd Porsmyr, Atle Andersen og Freddy Friberg nådde 9 poeng før far og sønn Bel-Lafkih satte fire kaller i det som ble kampens siste omgang. 

Det ble også det meste de slapp inn av motstanderpoeng resten av dagen. De to sist spilte kampene endte attpå til med 13-0. Vi gjentar:

13-0.

Det var litt slik det føltes: Lars, Benny, Gabriel og Ole var i en klasse for seg denne helgen. Å være fullt lag, tre spillende og en innbytter, fremsto nesten som et luksusproblem, for alle overbeviste på banen. Særlig lagets yngste høstet mange lovord. Spillet de viste kan føre de langt, langt også i et mesterskap. VM arrangeres ikke før i juli neste år, og de fire kan bygge ytterligere på mange års vennskap og samspill i mange måneder fremover. 

Også laget som endte på andreplass gikk ubeseirede ut av kvalifiseringens andre og siste dag. Med to tap på lørdag ble det en fattig trøst. Marius Wang, Marius Breimo og Robert Pettersen var og ble et hestehode bak. Bonus får være at kvalifiseringens vinnere spontant utnevnte Robert som landslagstrener!

De fleste av kampene i aller siste runde var ubetydelige for rangeringen av lag, og ble derfor ikke spilt. Vi gjengir derfor kun plasseringene. Legg også merke til tredje beste lag bestående av HPK-spillerne Ståle Baksetersveen, Roger Johansen, Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen. Fire seire lørdag, fire på søndag, nok til pallplass.

Tusen takk til alle som deltok for underholdende og spennende oppgjør, alle ga alt de hadde to dager til ende. Ekstra takk til kvalifiseringens dommer Rune Andersen som gjorde en solid jobb hele helgen.

Stor gratulasjon til Norges landslag for herrer VM 2021!

 

VM Herrer, landslagskvalifisering

29. - 30. august 2020

1. Lars Storaker Bruu, Benny Bel-Lafkih, Gabriel Gjengstø Bel-Lakfih og Ole Hågensen, GPK

2. Marius Wang, Marius Breimo og Robert Pettersen, OPC/GPK

3. Bjørn Arne Nordhagen, Johnny Skjørberg, Ståle Baksetersveen og Roger Johansen, HPK

4. Magnus Losnegard, Viljar Losnegard og Bastien Testaniere, SPK/GPK

5. Mohamed Zahri, Camel Benkheira, Mustapha Djebrouni og Lars Kiplesund, OPC/ØPC/FPK

6. Odd Reidar Gullbrandsen, Bjørn Vidnes og Øystein Kruge, HPK/OPC

7. Odd Kvarme, Christopher Schwartz Kvarme og Vidar Abrahamsen, SPK

8. Atle Andersen, Odd Porsmyr og Freddy Friberg, BFII