Stort OPC-jafs i Holmestrand Open

22.06.2020

Det var brukbart fremmøte med 21 lag i turneringen på tross av en værmelding som lovte en temperatur på oppimot 30+ og lite vind. Det var flere som prøvde å finne en skygge etter hvert, men de som måtte avkjøle seg tok i bruk egne medbrakte vannflasker og dynket hode med jevne mellomrom.

Tekst og foto: Helge Skjørberg, HPK

Påfyll til flaskene fikk de inne på toalettene som ble flittig brukt til akkurat det, og noen tok også i bruk dusjene for så og sette hodene under til avkjøling.

Spilleoppsettet var fire runder Monrad pluss sluttspill. Vi fulgte de retningslinjer som er gitt for en trippelturnering med fem kvarter + to griseutkast i innledende kamper på tross av flere anmodninger om å bruke fire kvarter + to griseutkast. Men rundt kl. 1600 var innledende runder ferdig og vi kunne sette i gang med sluttspill.

Værgudene hadde da funnet ut at bruk av vannflasker og dusj for å kjøle seg ned ikke lenger skulle behøves og slapp ned bøttevis av vann i det sluttspillet skulle starte. Det ble slutt på bruk av medbrakt vann fra det øyeblikket. Trist var det at grunnet værgudene valgte tre lag å ta turen hjemover og ikke delta i B-sluttspillet. Som igjen gjorde at det ble noen Walkover for flere lag. Men det lysnet opp etter hvert og det ble en sen kveld før mange var hjemme, da finalen ble avsluttet noen minutter før kl. 2130.

Se finalen: Selimovic/Zahri/Mevel vs Kelu/Breimo/Benkheira

Det ble mange jevne kamper, så også i finalen i A som gikk mellom Marius Breimo/Andero Kelu /Camel Benkheira og Mohammed Zahri/Gildas Mevel/Mili Selimovic som til slutt endte 13-11 til team Breimo. I B-finalen ble det et lokalt oppgjør i det veteranene Odd-Reidar Gullbrandsen/Birger O. Hansen/Hans-Erik Røneid-Hansen vant denne mot Ingunn Thorvik /Jon Øystein Strand/Unn Fodstad med sifrene 13-1.

En kuriositet i det hele og som gjorde at turneringen tok lang var at det var hele 6 kamper i sluttspillet som endte 13–11. Alle kampene i kvartfinalen i A endte med de sifrene. En annen liten sak skjedde også i den ene kvartfinalen (Slik som i finalen! red. anm.) der 6 spillere hadde hvert sitt opprinnelsesland som var USA, Finland, Kroatia, Serbia, Bosnia, og Norge.

- I tillegg hadde tre av disse kun spilt petanque i knapt et år.

Vi håper de fleste koste seg i Holmestrand og ønsker dere alle velkommen tilbake i september.

 

Holmestrand Open

20. juni 2020, Hvitstein i Holmestrand

1. Marius Breimo, Andero Kelu og Camel Benkheira, OPC

2. Mohammed Zahri, Gildas Mevel og Mili Selimovic, OPC/GPK

3. Benny Bel-Lafkih, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Lars Kiplesund, GPK/FPK

3. Zoran Puvaca, Aleksandar Obradovic og Goran Balic, GPK

5. - 8. plass

Eli Gjengstø, Charlotte Jayer og Ranu Homniam, GPK

Arild Eliassen, Rune Fuglesang og Daniel Hushovd, HPK

Maija Juva, Larry Young og Signe Hovind, FPK/OPC

Roger Johansen, Ståle Baksetersveen og Johnny Skjørberg, HPK

 

B-sluttspill

1. Odd-Reidar Gullbrandssen, BIrger O. Hansen og Hans-Erik Røneid-Hansen, HPK

2. Ingunn Thorvik, Jon Øystein Strand og Unn Fodstad, HPK

3. Lisbeth Fossen, Mette Bakke Åkvåg og Heidi Skjørberg Nilsen, HPK

3. Jim Roger Pettersen, Johnny Johansen og Michael Barker, FPK