Styret informerer: Oppdaterte koronaregler, kiosksalg, atferd og viktige frister

17.06.2020

Alle landets klubber mottok tirsdag 16. juni en epost med oppsummering av små og større nyheter. Dette publiseres for ordens skyld også i egen artikkel på våre nettsider:

 

Fra og med 15. juni ble det tillatt med inntil 200 personer på samme sted under idrettsarrangement, og vi har derfor justert ordlyden i våre overordnede koronaregler. I tråd med lettelser i smittevern og lav smittefare generelt, har vi i korte trekk endret "skal" til "bør" vedrørende kuler og utstyr.

Se oppdaterte Overordnede koronaregler

Viktig for arrangører er å merke seg at kiosksalg ikke lenger er forbudt. Det må samtidig påpekes at dette kun er en mulighet, og ikke et krav. En begrenset kioskvirksomhet krever at smittevernregler overholdes, slik som at mat pakkes inn og/eller at kioskpersonalet serverer mat/drikke til kjøperen.

Nå som sommeren har kommet er det også på sin plass å minne om våre regler vedrørende forbud mot rusmidler, samt for bekledning. Det er fint om en påminnelse om dette formidles til medlemmer, og særlig til nye spillere.

  • Alkohol eller andre rusmidler er strengt forbudt. Overtredelse medfører umiddelbar utvisning.
  • Spillere skal være anstendig kledd med heldekkede sko. Med anstendig bekledning menes som minimum knelange shorts og t-skjorter.

Over til en nokså rykende fersk nyhet: Alle har nå mulighet til å skyte seg inn på årets (antatt) eneste landslag. CEP samarbeider med det danske petanqueforbundet om et «Corona-EM» i skyting. Hver nasjon har anledning til å stille to tropper bestående av en mannlig skytter, en kvinnelig skytter, en espoir, en junior og en veteran. Alt foregår via live streaming på Facebook, også den norske kvalifiseringen. Frist for påmelding er lørdag morgen, så hjelp oss å spre ordet for å få med flest mulig.

Se egen artikkel om Landslagskvalifisering

En annen og enda viktigere frist er 11. juli: Da må klubbene ha sendt inn påmeldinger til NM Trippel Åpen og NM Dobbel Åpen. Skjema og informasjon sendes ut av vår idrettskonsulent Arild. Vi håper og tror på et strålende Norgesmesterskap med sommeridyll i Sandefjord sentrum!