Formtoppduo seiret i etterlengtet debut

22.05.2020

Robert Pettersen og Atle Smeby har brukt to måneders turneringsforbud bedre enn de aller fleste. Dag ut og dag inn har de trent, både sammen og hver for seg. Utviklingen har blitt bemerket av flere, og da årets første rankingturnering endelig ble realisert gikk formtoppduoen helt til topps. Ubeseiret dagen igjennom, toppet med 13-8 i finalen mot Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih.

Vi andre får la oss motivere. Trening gir resultater, også for de som har forlatt 20-årene.

Ikke det at de er nybegynnere. Langt derifra. Atle Smeby har til alt overmål vært med siden 80-tallet. Begge har spilt i en årrekke, også på landslaget i seniorklassen, selv om akkurat det begynner å bli en stund siden. Senest i fjor debuterte Pettersen på veteranlandslaget, mens Smeby sist ikledde seg landslagstrøya i 2018. Meritter gjennom mange tiår til tross, vi kan ikke huske å ha sett de i så god form tidligere som nå. Ja visst, gir trening resultater.

Vel fortjent og lykke til i fortsettelsen. Vi gratulerer!

En spiller som presterte langt utover hva nettopp treningsgrunnlaget skulle tilsi er Kenneth Erdahl. Kenneth var svært lovende junior for et par tiår siden, men har knapt nok spilt siden. Overraskende nok nådde brødreparet Erdahl helt til finalen i B-sluttspillet. Man kan komme veldig langt med god spilleforståelse, gammel teknikk og coaching av bror og makker André. 

Årets rankingstart ble grunnet nedstengningen av Norge utsatt til Kristi Himmelfartsdag. Da situasjonen omsider gjorde det mulig påtok Holmestrand Petanqueklubb seg ansvaret for å være vertskap.

At turneringsåpningen var kjærkommen er deltakerantallet et tydelig tegn på. Hele førti lag rakk å melde seg på før fristen gikk ut, og arrangørene måtte på grunn av den store påmeldingen dele innledende inn i to spilleområder. Som kjent er det fremdeles kun tillatt med maksimalt 50 personer samme sted under idrettsarrangement. Dermed ble det to innledende puljer med fire runder monrad: En på klubbens baner på Hvitstein, hvor også sluttspillet ble holdt, og den andre puljen på provisoriske petanquebaner på Gullhaug. Her fikk spillerne virkelig brynt seg med krevende underlag.

Koronavakt og turneringsleder Helge Skjørberg stod i spissen for en glimrende start på sesongen. Tusen takk til ham og resten av HPK!

 

HPK-turneringen

21. mai 2020, Holmestrand


A- Sluttspill

1. Atle Smeby (FPK)/Robert Pettersen (GPK)
2. Benny Bel-Lafkih (GPK)/Ole Hågensen (GPK)
3. Camel Benkheira (OPC)/Andero Kelu (OPC)
3. Bjørn Arne Nordhagen (HPK)/Johnny Skjørberg (HPK)

5. - 8. plass

Rune Kristoffersen (OPC)/Lars Storaker Bruu (GPK)
Arild Eliassen (HPK)/Daniel Hushovd (HPK)
Max Ola Carlstrøm (OPC)/Marius Wang (OPC)
Marius Breimo (OPC)/Ranu Homniam (GPK)


B-sluttspill

1. Bastien Testaniere (GPK)/Hadi Khaddaj (BPK)
2. André Erdahl (GPK)/Kenneth Erdahl (GPK)
3. Birger O. Hansen (HPK)/Odd-Reidar Gullbrandsen (HPK)
3. Larry Young (FPK)/Maija Juva (FPK)

5. - 8. plass

Rune Fuglesang (HPK)/Ståle Baksetersveen (HPK)
Rolf Bjercke (HPK)/Jan Erik Jensen (HPK)
Morten Torp (FPK)/Jean Jaques Razaka (OPC)
Atle Andersen (BFII)/Odd R. Porsmyr (BFII)

 

 

Tekst og foto: Eli Gjengstø