Kampen om Vestlandet

20.01.2020

Lørdag 18. januar braket våre to største vestlandsklubber sammen i Litlabøhallen på Stord. Hver tropp bestod av 12 spillere, og som tidligere ble det spilt to runder dobler og tre runder tripler. Hvem som ble best i Vest...?

Les arrangørens egne ord:

 

Hjemmeseier i vestlandsderbyet

Møtet mellom Vestlandets to beste petanqueklubber ble akkurat så tett og jevnt som annonsert på forhånd. Før siste runde hadde både Stord PK og Bergen PK spilt seg til sju seirer hver i Litlabøhallen. Så avgjorde vertskapet med to skalper mot BPKs ene. Dermed måtte ni småskuffede bergensere ta fergen tilbake over Bjørnefjorden med nok et sviende tap i bagasjen. For det å tape for øyfolket i sør, er ikke greit. Trolig får det konsekvenser for det sittende styret på årsmøtet neste måned.

Hervé leverte imidlertid imponerende skyting for BPK, og var den minst skuffede gjesten i Litlabøhallen. Grunn: De vanvittig gode pizzabollene bakt av Per Johannesen. Franskfødte Hervé forsynte seg heftig av godsakene, og dro i det minste hjem mett i magen.

På et spillesugent Stord-lag var Odd og Sissel de mest effektive. Begge vant fire av de fem kampene de spilte. 13-1-seieren i siste runde ble avgjørende for en herlig SPK-triumf på hjemmebane.

 

Foto og tekst: Stord Petanqueklubb, Facebook