Petanque i media | - Vil bli enda bedre

22.10.2019

Jarlsberg avis 17. oktober 2019, Pål Nordby | - Petanque fascinerer, sier Mette Bakke Åkvåg etter å ha snust på sammenlagtseieren i utesesongen. Nå vil hun trene for å bli enda bedre.

 

Mette Bakke Åkvåg (46) ble historisk på pallen:

- Vil bli enda bedre

 

Holmestrand: Petanque er moro, men det er også litt alvor. Mette havnet på samme poengsum som «sjefen» i petanqueklubben, Johnny Skjørberg, men med litt dårligere score ble hun nummer to sammenlagt i utesesongen. Veteranen Daniel Hushovd ble nummer tre.

Nå starter en ny innesesong i Peter Pan-hallen, med langt hardere bane enn ute på Hvitstein. Det er en fordel, mener hun.

- Skal jeg bli god nok til internasjonale medaljer, må jeg også takle en hard bane, forklarer hun. Ofte er banene i mesterskap hardere enn hva som er tilfelle på Hvitstein.

Sammen med Heidi Skjørberg tok hun bronse i NM i dobbel damer på Fagernes i år.

Ble historisk

Mette er fra Sande, men har flyttet til Holmestrand. Hun begynte med petanque først for halvannet år siden, og med pallplassen ble hun historisk i klubben. Tidligere har de tre øverste plassene vært forbeholdt gutta i klubben. Det håper Mette at flere av jentene kan bli med å utfordre gutta på, også videre framover.

- Jeg har lyst til å trene målbevisst, og sammen med de beste, for å se hva jeg kan oppnå, sier hun.

- Hva har du gjort for å klatre så høyt på kort tid?

- Jeg har drevet mye med ballidrett. Har alltid lekt med ball, og har teknikk på det, men jeg har også lært av de flinkeste spillerne i klubben, og jeg har fått være med på NM og andre stevner. Det har jeg også lært mye av, forklarer hun.

Sikter høyt

- Hva sikter du mot i sammenlagtcupen innendørs?

- Det hadde vært moro å ligget i toppen til våren, men jeg skal prøve å gjøre det best mulig på hver trening, og bli litt bedre gradvis, så får vi se, sier hun litt beskjedent.

- Men jeg har alltid ambisjoner om å vinne den kampen jeg spiller, legger hun til.

- Hva er det som fascinerer ved petanque?

- Det er en utrolig spennende idrett. En rar idrett med tre små kuler, masse strategi, det er veldig morsomt. Det var forresten mor som dro meg med etter å ha mast en stund, smiler hun.

 

 

Takk til Pål Nordby for tillatelse til gjengivelse av tekst.