Vinteren første vinnere

06.10.2019

... har nådd tretten poeng. Vestby Petanque Hall åpnet vintersesongen med Terje Bratlies minneturnering.

Bakgrunn | Terje Bratlies minneturnering er blitt fast tradisjon i Vestby Petanque Hall. Terje var i sin tid en av de som arbeidet hardest med å få egen hall sydøst for hovedstaden, og folk har helt siden det første året etter hans altfor tidlige bortgang, stått i kø for å hedre ham.

Skjønt i år benyttet man anledningen til også å minnes nylig avdøde Regula Rieder. Regula var medlem av Follo Petanca Club og døde brått og uventet i forrige måned. Arrangørene og deltakerne markerte hennes bortgang med ett minutts stillhet. - En stille takk for alt hun bidro med til miljøet, med varme tanker til hennes pårørende.

Etter forrige vintersesong har mye endret seg i og rundt hallen. En større ryddesjau har sørget for et mer helhetlig utseende og god romfølelse. Et helt nytt styre har tatt over stafettpinnen og de tre klubbene som samarbeider om driften har jobbet hardt for å øke inntektene fremover. Det ble tidlig i vår kjent at Vestby slet med nokså stort underskudd og vil derfor være helt avhengige av god oppslutning rundt vinterens aktiviteter. Publisert terminliste viser også et rikholdig program de - og vi - håper mange vil benytte seg av.

Østlandet trenger sine to større innendørsmiljøer i tillegg til Boule Frederik IIs klubbhall. Derfor har også Peter Pan-hallen med Peter Häring i spissen lansert ide om vinterranking, noe Vestby har ønsket å være med på. Nytt av året er altså at alle som deltar i åpne vinterturneringer vil bli premiert med rankingpoeng  som man samler opp gjennom hele vintersesongen. Turneringsseier det være seg i Peter Pan eller Vestby gir 16 poeng, andreplass gir 15 poeng, og så går det nedover helt til sisteplass. Dette burde motivere ytterligere til deltakelse - ofte og i begge haller!

Med nytt styre og endringer internt tett opp mot sesongstart kom nok første turnering litt brått på de fleste. Så klarte man ikke i tide å motivere til fullbooket turnering, men 12 dobbellag spilte i Terjes minneturnering. Ett trettende lag måtte kort tid før start trekke seg. Alle tolv lag spilte tradisjonen tro fire runder monrad med semifinaler for de fire beste og en avsluttende finale. Øvrige lag spilte plasseringsspill.

Best etter innledende var Bastien Testaniere og Larry Young med fire av fire mulige seire. Siste kamp endte 13-12 etter et lite nervedrama mot laget som endte på tredjeplass etter innledende: Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih. Begge lag var sikret semifinale, men en seier ville i alle fall på papiret sikre de lettere motstand. Eli og Benny tok et jafs i siste ekstrarunde (tid: 1 time og to grisekast) og det ble brått 12-12. Dermed måtte en aller siste runde spilles, og grisen kunne ikke skytes ut. Larry la på gris og motstanderne klarte ikke overføre. 

Nesten like spennende var det i Bastien og Larrys nest siste kamp, denne mot Ranu Homniam og Charlotte Jayer. Kvinneduoen kom opp til elleve poeng før det var over, og med to seire fra før var de avhengig av en tredje seier i siste. Det var også motstanderne, Marius Wang og Gabriel G. Bel-Lafkih, som tidligere på dagen hadde tapt nettopp mot Bastien og Larry. Marius og Gabriel gikk opp i ledelsen 12-0, før Ranu og Charlotte tok et kjempejafs med full pott. Også i runden etter hadde de mulighet til svært mange poeng, men sjanset litt for mye: En carreau ville gi 10-12, mens de kunne lagt inn en ekstra og fått tre. Treff til tross, kula kontret og Marius og Gabriel fikk det trettende og dermed også semifinaleplass som nest beste lag.

Det resterende laget med tre seire, Sven Kolstad og Vidar Hauger, fikk resterende plass i semifinalen som fjerde beste. OPC-laget åpnet med en imponerende opphenting premiert med seier over to klubbkamerater og vant nok en kamp, denne i tredje runde. Slik ble også fjerde runde vinn-eller-forsvinn: Det skulle gå bra, 13-5 over vertskapet.

Til semifinaler:

1. Larry og Bastien: 4 seire, +19

2. Marius og Gabriel: 3 seire, +25

3. Eli og Benny: 3 seire, +18

4. Vidar og Sven: 3 seire, +7

Øvrige spilte som nevnt plasseringskamper:

Gildas og Momo vs Ranu og Charlotte: 10-13

Ulf og Johnny vs Odd og Inger Berit: 13-12

Reidun og Inge vs Arild og Arnstein: 13-10

Morten og Johan vs Ole og Bjørn: 13-0

Semifinalen mellom Larry/Bastien og Vidar/Sven ble en relativt kort affære. FPK/GPK-konstellasjonen oppnådde raskt 13-3. Langt mer spenning var det i den andre kampen mellom Marius og Gabriel, den EM-kvalifiserte spilleren og hans erstatter, og Gabriels foreldre. Sistnevnte kjempet seg frem til seier: 13-9.

I finalen stemte derimot absolutt alt for Eli og Benny. Motstanderne ble aldri invitert inn i spillet, og måtte reise hjem uten et eneste poeng på scoretavla. Gratulasjoner til vinnerne og øvrige på pallen, og mest av alt: TAKK FOR LAGET!

Vi sees snart igjen - og vi gleder oss.

 

Terje Bratlies minneturnering

5. oktober 2019, Vestby Petanque Hall

1. Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih

2. Larry Young og Bastien Testaniere

3. Gabriel G. Bel-Lafkih og Marius Wang

3. Vidar Hauger og Sven Kolstad

5. Ranu Homniam og Charlotte Jayer

6. Mohammed Zahri og Gildas Mevel

7. Ulf Lundby og Johnny Johansen

8. Odd Porsmyr og Inger Berit Kristiansen

9. Reidun Johansen og Inge Ruth Aabol

10. Arild Eliassen og Arnstein Barstad

11. Morten Torp og Johan Wennerlund

12. Ole Evenstad og Bjørn Kopperud