Ranking 2019 #7

28.08.2019

Hele tre rankingturneringer er spilt siden NM, som var den siste turneringen med oppdaterte rankingtabeller. Og mye har skjedd på rankingen i denne perioden, spesielt helt i toppen. 

 

Spillerrankingen

Den store formspilleren om dagen, 18-åringen Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, har for alvor meldt seg på i kampen om å bli årets rankingvinner. Siden NM har gjort det utrolige og vunnet samtlige tre turneringer!

Om man også regner med dobbelen under NM, som var den siste øvelsen under NM-helgen, har han vunnet de fire siste rankingturneringene.

Vi bøyer oss i støvet!

Poengmessig etter NM betyr det en fangst på hele 31 poeng fordelt på disse tre turneringene for Gabriel. Med det har han klatre opp fra fjerdeplass til tredjeplass, og gått fra å være 28 poeng bak hans far Benny Bel-Lafkih og Bastien Testaniere, til å nå bare være to fattige poeng bak klubbkamerat Testaniere på andreplass og 13 poeng bak ledende Bel-Lafkih senior.

Det betyr at svært mye i topp tre vil bli avgjort de kommende helgene, og at alle de tre GPK-spillerne kan vippe det i sin favør på tampen av sesongen.

Se hele spillerrankingen her

 

Klubbrankingen 

Fremdeles troner Groruddalen Petanqueklubb øverst på klubbrankingen, og har sikret seg et forsprang ned til andreplass på hele 111 poeng. Med tanke på hvor jevnt klubben plukker poeng, er det mye som tyder på at de kan ha avgjort seieren allerede med fem rankingturneringer igjen.

Bak GPK har det imidlertid spisset seg veldig til etter NM. Stord Petanqueklubb, som hadde en ganske solid klaring fra andreplass og ned til tredje etter NM, er nå forbigått av Holmestrand Petanqueklubb. Spesielt de 99 samlede poengene HPK skaffet på hjemmebane under «Grisen» var svært avgjørende.

Men med to turneringer i Bergen i september, med dobbel og singel under Bergen Petanque Klubbs 7 Fjell, vil nok Stord forsøke å plukke nok poeng til å ta tilbake andreplassen. 

Se hele klubbrankingen her

 

 

Tekst: Vebjørn Bjørkås