Umulige Skjørberg/Røneid-Hansen Norgesmestere igjen

20.06.2019

NM Dobbel V65 2019 | Den rutinerte Holmestrand-duoen Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen var rett og slett helt uslåelige på årets åpningsdag av NM, og er årets velfortjente Norgesmestere i Dobbel V65.

I finalen slo de Erik Brunsell og Dag Andersen fra Tønsbergs Turnforening 13-9. Holmestrand hadde overtaket store deler av finalen, men Tønsberg satte press da de etter hvert fikk tak i grisen og spilte langt.

På en finalebane som så enklere ut enn den var, med mange skjulte groper og utfordringer, taklet HPK-duoen banen best, og kan med det kalle seg Norgesmestere. 

Slik var dagen

Gruppe A: 

Erik Brunsell og Dag Andersen tok tidlig kommando i gruppe A, og med fire seiere på de fire første kampene la de grunnlaget for det som til slutt skulle bli sølvmedalje i årets øvelse. Totalt ble det 5/6 mulige seire innledende, og førsteplass i gruppe A. 

Dagens store overraskelse kom i gruppe A, der de regjerende mesterne og gullgrossistene fra Holmestrand, Birger Otto Hansen og Odd Reidar Gulbrandsen gikk på fire tap av seks mulige innledende, og var med det utslått før semifinalene.

Med seg til semifinale fikk Brunsell/Andersen Jan Jaques Razaka og Svein Bruu fra Oslo Petanque Club, som vant fire av seks kamper innledende, med en score på +26.

Gruppe B: 

I gruppe B fikk vi det som må være en av tidenes maktdemonstrasjoner i et NM-gruppespill, der Helge Skjørberg/Hans-Erik Røneid-Hansen vant fem av fem mulige kamper, og endte samtidig opp med en score på hele +32! Her viste de at dette definitivt var deres dag.

I denne gruppen var det jevnt om å ta den andre semifinaleplassen, og ett lag hadde en seier mer enn tre andre lag: Ragnhild Andersen og Ib Andersen fra BFII.

Semifinale:

Helge Skjørberg/Hans-Erik Røneid-Hansen (HPK) - Jean Jaques Razaka/Svein Bruu (OPC) 13 - 8

Erik Brunsell/Dag Andersen (TTF) - Ragnhild Andersen/Ib Andersen (BFII) 13 - 11

Finale: 

Helge Skjørberg/Hans-Erik Røneid-Hansen (HPK) - Erik Brunsell/Dag Andersen (TTF) 13 - 9

 

NM Dobbel V65

20. juni 2019

1. Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen, HPK

2. Erik Brunsell og Dag Andersen, TTP

3. Ragnhild Andersen og Ib Andersen, BFII

3. Svein Bruu og Jean Jaques Razaka, OPC

Øvrige lag

13 deltok i NM Dobbel V65.