Æresmedlem i FIF Petanque

22.06.2019

Seksjon Petanque er glade for å offentliggjøre vårt nye æresmedlem: Signe Hovind.

Utnevnelsen ble foretatt under Norgesmesterskapet i Petanque lørdag 22. juni 2019. Som symbolsk takk fikk hun diplom, veske og kulesett gravert med påskriften Æresmedlem. 

Her er styrets begrunnelse:

" Ofte hører vi om den litt vage betegnelsen X-faktor. Den som har eller gir det lille ekstra. I Petanque er det ikke alltid de som kaster høyest eller lengst, de som treffer stål mot stål eller de som legger inntil gris hver gang som er viktigst.

Limet i laget er ikke alltid den beste. Limet i laget har derimot ofte den beste taktikken, den som finner løsninger og redder stumpene når de andre på laget har kollapset. Limet i laget, Petanquens x-faktor, er den som gjør andre gode.

Også utenfor banen. Ildsjelen som gir det lille ekstra. Den som tenker på ting ingen andre har tenkt på. Den som legger til rette, fremsnakker, organiserer og hjelper til.

Av og til tar vi slike mennesker litt for gitt. Vi ser ikke all innsatsen disse legger ned, fordi de alltid stiller opp og gjør oppgaver ingen visste fantes.

I dag skal vi sette søkelyset på en av PetanqueNorges aller fremste ildsjeler.

Norges Fleridrettsforbund Seksjon Petanques nye æresmedlem har spilt i rundt tretti år. Hele familien ble revet med. Hun og mannen markerte seg raskt som friske vinder i miljøet, og de tre jentene deres var alltid med. De to største med egne kuler, den siste lekende på et teppe.

Pappaen til jentene ble etter hvert president i forbundet, men bak alle suksessrike presidenter står en sterk førstedame.

Ikke nok med at hun var travelt opptatt med hus, jobb og med små barn, hun gjorde også alt for å hjelpe sin mann med deres felles lidenskap.

Vårt nye æresmedlem fikk den gang ikke navnet sitt i forbundets historiebøker, men hun var sterkt delaktig i utviklingen av PetanqueNorge den gang som nå, både på klubbnivå og på landsbasis.

For også i sin egen klubb har hun satt - og setter - spor etter seg. Som sekretær var hun alltid til stede, alltid med papirene i orden og alltid med et ja når noe skulle gjøres. Og på utallige turneringer har hun alltid vært først på plass, med bilen fullastet av kaffe, spillere og utstyr. På like mange turneringer har hun alltid vært den siste til å forlate banen.

Hvor mye hun den gang gjorde, enten som førstedame eller som sekretær, skjønte vi kanskje ikke før hun selv ble leder. Kanskje ikke nå heller. Ikke egentlig.

For alt hun har gjort, har hun gjort for sakens skyld. Aldri har hun tatt honnør selv, aldri har hun fremhevet seg selv eller sin rolle. Hun har jobbet iherdig, trofast og i det stille. Hun har fått hjulene til å gå rundt, og hun har gjort alle oss i PetanqueNorge gode.

Hun holdt stø kurs som leder av Seksjon Petanque i 8 samfulle år, de siste årene også som styremedlem av det europeiske forbundet. Nå er hun generalsekretær. Hun har med sin erfaring, klokhet og sympatiske fremtoning fremsnakket Petanque i Fleridrettsforbundet og Norges idrettsforbund, og på samme vis fremsnakket Norge i internasjonale petanquefora. Hun har forhandlet og motivert, støttet og lyttet. Organisert, tilrettelagt og ryddet opp igjen.

Vårt nye æresmedlem er en av disse ildsjelene som alltid tar på seg nye oppgaver, som alltid skulle ønske hun kunne gjort mer eller bedre. En av disse som alltid tenker på andre. En av de som gjør alt hun kan for å gjøre oss andre så gode som vi kan få blitt.

Kjære Signe, I dag skal du ta imot hyllesten du fortjener. Vi er stolte over alt du har gjort, over den du er, og vi er veldig, veldig glade for at du stadig er en viktig del av vår Petanquefamilie.

En varm applaus til Signe Hovind, nytt æresmedlem i Seksjon Petanque! "

 

På vegne av seksjonsstyret,

Eli Gjengstø

 

 

Æresmedlemmer

i Norges Fleridrettsforbund Seksjon Petanque

2019: Signe Hovind, Oslo Petanque Club

2016: Jan Åge Paulsen, Holmestrand Petanqueklubb

2012: Frank Pedersen, Oslo Petanque Club

2012: Paavo Tikkanen, Boule Frederik II