Norges herrelandslag i EM

14.06.2019

Marius Wang, Kjell Rune Karlsen og Bjørn Arne Nordhagen vant i helgen den norske kvalifiseringen til Europamesterskapet for herrer. Vi gratulerer!

Kun tre lag deltok i herrenes kvalifisering til Europamesterskapet. Av disse, ett firemannslag som mange anså som klare favoritter. GPK-trioen Bastien Testaniere, Benny Bel-Lafkih og Gabriel Bel-Lafkih, for anledningen forsterket med SPKs Viljar Losnegard, startet oppskriftsmessig med 13-8 over det helstordske laget bestående av Viljars bror Magnus Losnegard, Lars Sleen og Vebjørn Bjørkås. De langveisfarne måtte også se seg slått i påfølgende kamp, dette 13-10 i favør kvalifiseringens tredje lag: Marius Wang fra OPC og HPKs Kjell Rune Karlsen og Bjørn Arne Nordhagen. Så langt etter skjema.

Så skjer det i tredje runde: Marius sitt lag står Bastien sitt lag 13-11 og er dermed i det mentale førersetet. Team Bastien lader om og vinner 13-6 mot SPK i fjerde, mens Team Marius ikke gir fra seg ett eneste poeng mot SPK i femte. Med 13-6 til GPK/SPK mot OPC/HPK i sjette er det balanse i regnskapet: Begge lagene har nå tre seire hver.

For Bastien, Benny, Gabriel og Viljar er det bare å sikre seier også i siste kamp for dagen, her gjelder det å være i rute, beholde det lille overtaket. Stord-gutta vil det annerledes. Her viser de hva de er gode for, de mestrer den regntunge banen og legger seg inn til sin første seier!

Så er det snudd på hodet: Nå er det Marius, Bjørn Arne og Kjell Rune som kan sovne smilende med langt lettere skuldre enn forhåndsfavorittene. Skjønt, alle de tre lagene har etter første dag muligheter til å vinne kvalifiseringen.

Søndagens første kamp er mot Stord-gutta: 13-4. Det ender ikke her, for i niende runde beseires også Team Bastien: 13-11, overraskende nok etter 9-0 ledelse til GPK/SPK. Folk begynner å gratulere, men stadig er det en teoretisk mulighet for at Bulgaria-billettene bestilles med andres navn.

Bastien, Benny, Gabriel og Viljar niholder på det lille håpet: De må slå SPK, SPK må slå OPC/HPK og deretter må GPK/SPK slå OPC/HPK for å sikre en avsluttende finale. - Vinne alt selv og håpe på hjelp fra et konkurrerende lag, altså.

(Foto: Arne J. Bergmål)

Slik går det ikke. Team Bastien vinner 13-6 mot SPK, men SPK taper 5-13 mot Team Marius. Ingenting kan nå hindre Marius Wang, Kjell Rune Karlsen og Bjørn Arne Nordhagen å tituleres som Norges landslag i Europamesterskapet for herrer 2019. Kvalifiseringen avbrytes. Våre nye landslagsspillere kan endelig ta imot gratulasjoner, litt overrasket, smått himmelfalne, og veldig, veldig glade.

Vi gratulerer Marius Wang, Kjell Rune Karlsen og Bjørn Arne Nordhagen som vinnere av landslagskvalifseringen og ønsker all hell og lykke i Europamesterskapet. Nå gjenstår valg av fjerdespiller og coach, trening og masse turneringsspill.

EM for herrer avholdes i Albena, Bulgaria, 19. - 22. september. I tillegg til å kjempe for Norges ære i EM fungerer EM også som ren kvalifisering til neste års verdensmesterskap. For å få plass i VM må Norge sikre 24. plass eller bedre i EM.

 

 

Landslagskvalfisering EM for herrer

8. - 9. juni 2019, Sofiemyr

1. Marius Wang, Bjørn Arne Nordhagen og Kjell Rune Karlsen, OPC/HPK

2. Bastien Testaniere, Benny Bel-Lafkih, Gabriel G. Bel-Lafkih og Viljar Losnegard, GPK/SPK

3. Magnus Losnegard, Lars Hovland Sleen og Vebjørn Bjørkås, SPK

 

______________________ 

Tusen takk til Follo Petanca Klubb som stilte som teknisk arrangør, til Maija Juva for hennes gode dommergjerning to dager til ende, til Simo Menzhi som lagde fantastiske lunsjretter, til Michel Rey som overrasket alle med rykende varm grønnsakssuppe til spillerne da regnværet stod på som verst, og til alle som kom og så på.

______________________ 

 

 

Tekst og foto: Eli Gjengstø, petanque.no

Video: Charlotte Jayer