Norges veteranlandslag i EM

14.06.2019

Odd-Reidar Gullbrandsen, Hans-Erik Røneid-Hansen og Birger O. Hansen vant i helgen den norske kvalifiseringen til Europamesterskapet for veteraner. Vi gratulerer!

Dobbelt så mange veteraner som herrelag deltok i kvalifiseringsturneringen til Europamesterskapet, totalt 6 lag. Fire av disse var rene klubblag, mens de to resterende bestod av spillere fra to klubber.

To rene klubblag tronet på topp etter første dag, begge med fire av fem seire. Boule Frederik II-trioen Atle Andersen, Freddy Friberg og Odd Porsmyr vant første runde mot laget som etter endt spilledag opparbeidet seg like mange seire: Holmestrands Birger O. Hansen. Hans-Erik Røneid-Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen. BFIIs tap inntraff allerede i andre runde, mot HPKs Daniel Hushovd, Svein Rune Fuglesang og Arild Eliassen. For sistnevnte lag endte første dag med kun to seire, dette i likhet med to lag bestående av drevne landslagsspillere: Roger Støa, Johnny Skjørberg og Ståle Baksetersveen, samt Morten Torp, Jean Jaques Razaka og Atle Smeby. Resterende lag, Follos Ulf Lundby, Bjørn Kopperud og Arne Olsen endte med kun en seier, skjønt denne smakte nok godt: 13-12 mot en av, i alle fall på papiret, favorittene.

Også på kvalets andre dag skulle alle spille mot hverandre, men i ny trukket rekkefølge. For Frederikstadskællane begynte dagen trått: Tap mot samme lag som beseiret dem på lørdag. Det ble seier i andre (sjuende) runde, men så tok det slutt. Det gjorde det derimot ikke for Birger, Odd-Reidar og Hans-Erik! Seier på seier på seier på seier! Full pott på søndag og bare 6 scorepoeng i mot! HPK-trioen var så suverene at femte (tiende) og avsluttende runde slettes ikke ble avholdt.

- Det vil si. EN kamp ble spilt: En ren finale om andreplassen i kvalet. Roger, Johnny og Ståle plusset på sine to seire fra lørdag med tre seire på søndag, og oppnådde med dette like mange seire som Odd, Atle og Freddy. I siste runde skulle nettopp disse møtes, en kamp begge lag gjerne ville vinne. Landslagsplass kunne ikke sikres, men det kunne i alle fall reserveplassen. Det ble en lang affære, noe også sifrene røper: 13-11 til ØPC/HPK-konstellasjonen!

(Foto: Arne J. Bergmål)

Vi gratulerer Birger O. Hansen, Hans-Erik Røneid-Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen som vinnere av landslagskvalifseringen og ønsker all hell og lykke i Europamesterskapet. EM for veteraner avholdes i Albena, Bulgaria, 16. - 18. september. Nå gjenstår valg av fjerdespiller og coach, trening og masse turneringsspill.

 

Landslagskvalfisering EM for veteraner

8. - 9. juni 2019, Sofiemyr

1. Birger O. Hansen, Hans-Erik Røneid-Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK

2. Roger Støa, Johnny Skjørberg og Ståle Baksetersveen, ØPC/HPK

3. Freddy Friberg, Atle Andersen og Odd Porsmyr, BFII

4. Jean Jaques Razaka,  Morten Torp og Atle Smeby, OPC/FPK

4. Daniel Hushovd, Svein Rune Fuglesang og Arild Eliassen, HPK

6. Ulf Lundby, Bjørn Kopperud og Arne Olsen, FPK

 

______________________ 

Tusen takk til Follo Petanca Klubb som stilte som teknisk arrangør, til Maija Juva for hennes gode dommergjerning to dager til ende, til Simo Menzhi som lagde fantastiske lunsjretter, til Michel Rey som overrasket alle med rykende varm grønnsakssuppe til spillerne da regnværet stod på som verst, og til alle som kom og så på.

______________________ 

 

 

Tekst og foto: Eli Gjengstø, petanque.no