Far og sønn mot svigerfar og svigersønn

28.12.2018

Årets Romjulsturnering i Vestby Petanque Hall ble arrangert torsdag 27. desember og samlet seksten dobbeltlag, altså maksimalt antall lag. I god gammel juleånd var mange av lagene av familiær karakter, og to av disse gikk helt til finalen. 

Ubeseirede etter de fire innledende monradrundene var Marius Wang fra årets VM-lag for herrer og hans svigerfar Mike Barker. Siste monradkamp ble en ren finale for førsteseeding i semifinalene: 13-10 over Signe Hovind og Maija Juva, som med tre seire og +24 i score endte på foreløpig andreplass. 

Fire lag endte på tre seire, men Atle Smeby og Morten Torp hadde for få scorepoeng til å komme med i det gode selskap. Femteplassen ble spikret med overbevisende 13-3-seier i plasseringsmatchen.

Ranu Homniam og Roger Støa (bildet over) gikk på en smell i første innledende mot Benny Bel-Lafkih og Gabriel Bel-Lafkih, men vant de tre påfølgende kampene, totalt to scorepoeng færre enn far og sønn. Dermed ble det foreløpig fjerdeplass og duell mot førsteplass etter innledende. Semifinalen må ha vært av det jevne slaget: 13-10 til Marius og Mike.

Ved siden av fikk Benny og Gabriel etterlengtet revansje mot Signe og Maija, som påførte de kommende Romjulsvinnerne deres eneste tap i innledende. Etter 7-13 i kamp nummer tre smakte det nok godt med 13-6 i semifinalen. 

Signe Hovind og Maija Juva, delt 3.plass

Og hvorfor stoppe der? Etter en rekke andreplasser for junior og senior i tospann skulle det denne gangen lykkes helt i finalen: Marius Wang og Mike Barker fikk bare to poeng til sammen. Gratulasjoner til far og sønn Bel-Lafkih!

 

 

 

Finale

Benny Bel-Lafkih og Gabriel Bel-Lafkih 13-2 Mike Barker og Marius Wang

Semifinaler

Mike Barker og Marius Wang 13-10 Ranu Homniam og Roger Støa 

Benny Bel-Lafkih og Gabriel G. Bel-Lafkih 13-6 Signe Hovind og Maija Juva

Plasseringskamper

5. Atle Smeby og Morten Torp (13)
6. Oddvar Karlsen og Lars Kiplesund (3)

7. Larry Young og Egil Olsen (13)
8. Ragnar Weseth og Linn Kristin Weseth (5)

9. Vidar Hauger og Odd Porsmyr (13)
10. Robert Pettersen og Mili Selimovic (12)

11. Arne Olsen og Tommy Aaseth (13)
12. Freddy Friberg og Steinar Friberg (9)

13. Silje Akre og Ole Evenstad (13)
14. Ib Asger Andersen og Ragnhild Andersen (1)

15. Lise Østby og Reidun Johansen (13)
16. Ellen Meisingset og Tove Marit Gjertsen (4)

 

 

Foto: Finn Gundersen

Tekst: Eli Gjengstø | petanque.no