OPC klare for Europa

22.09.2014

Oslo Petanque Club var i 2013 første norske representant i Europacupen for klubblag. Etter et bittert nederlag i siste runde i forrige kvalifisering, var gleden desto større da klubben 20. september atter en gang greide å kvalifisere seg for Europacup.

Kvalifiseringen markerte avslutningen på utendørssesongen 2014 og ble holdt på Årvollbanen i Oslo. Fire klubber stilte tropper: Follo Petanca Klubb, Groruddalen Petanqeklubb, Økern Petanque Club og, altså, best av alle: Oslo Petanque Club.

(Foto: Bak fra venstre: Bastien Testaniere, Fabien Chaon, Marius Breimo, Gunvor Berge, Jean Jaques Razaka, Jean Espic og Rivo Nasoloiaina. Foran fra venstre: Caroline Hovind og Ranu Homniam)

Et kraftig frampek kom allerede i trippelen i første runde. I oppgjøret mot Økern slapp OPC inn kun 1 poeng. - Begge triplene medregnet. Nesten for lett, for da to dobbelmatcher var ferdige hadde Økern utlignet til 2-2. OPC-gassene Jean Jaques og Rivo  kjempet derimot i land den siste, svært viktige seieren.

Også i det andre oppgjøret vant en av klubbene begge triplene med god margin. Groruddalen tapte i likhet med OPC to av doblene, uten at dette ødela totalen.

Kanskje de to forhåndsfavorittene oppskriftsmessig i rute, altså. Og vips, OPC kunne betegne neste oppgjør som en ren finale. Med seier over Groruddalen var de allerede klare for Europacup.

Spenningen ble holdt ved like etter triplene: Åpen trippel gikk i favør GPK, mens Mix trippel ble vunnet av OPC. Bronsemedaljørene fra NM Åpen dobbel vant over gullmedaljørene fra NM Mix dobbel, og GPK var en stakket stund i førersetet. Like etter ble det nok en gang utlignet, da Frankrike seiret over Storebror og Lillebror. Det hele skulle altså avgjøres i Mix-kampen.

- Man får direkte vondt i magen av å bare være tilskuer. Det var så utrolig spennende og så utrolig deilig da de dro det i land, forteller OPC-leder Caroline Hovind i en kommentar. - Ingenting er finere enn å se voksne menn bli så rørt.

Og det var akkurat det som skjedde da en av Norges aller første landslagsspillere, Jean Jaques Razaka, skjøt bort GPKs beste kule, nok til å kapre de siste nødvendige poengene. 13-11 og sammenlagt 3-2 til OPC.

Gratulasjoner til ærverdige Oslo Petanque Club med nok en tur nedover kontinentet!

All mulig hell og lykke ønskes dere i Europacupen. Bruk tiden fremover til å pleie lagmoral og fortsette å gjøre hverandre gode.

---

Mesterskapet avholdes i august neste år, men stedet er enda ikke avklart.

Relaterte artikler: