EM-damer til topps i 7 Fjell

10.09.2018
Gratulerer til Eli Gjengstø og Ranu Homniam som vinnere av årets 7-fjellsturnering. Finalen ble vunnet overbevisende 13-4 mot arrangørklubbens Mari Presthus og Jon Larsen. - En ganske udramatisk finale,  i alle fall dersom man ser bort i fra været...

Bergen Petanque Klubbs leder og turneringsansvarlige Hervé Socquet-Juglard forteller fra dagen:

25 dobbellag deltok i årets 7 Fjell. Det er med glede at vi konstaterer at alle de store klubbene fra Østlandet var representert. Ekstra gøy at Berit og Jon Ivar fra Saltdal også var også med.

Turneringen begynte med 4 runder monrad innledende med tidsbegrensning på 60 minutter pluss et grisekast. De 8 beste gikk til A, lagene 9 til 16 gikk til B og lagene 17 til 24 gikk til C.

De aller beste var Stords Viljar og Vebjørn med 4 seire og en imponerende score: +44.  Laget som endte sist på 25. plass var Bergens Ellen og Arve. Det er samtidig verdt å nevne at de var veldig nærme å slå storfavorittene Gildas (OPC) og Charlotte (GPK). Kampen endte 12-11 i østlendingenes favør.

Allerede i kvartfinalen i A var det full stopp for Viljar og Vebjørn. Damene fra landslaget var for sterke: 13-6 til Eli og Ranu ... med en runde hvor de fikk 6 poeng! Charlotte og Gildas vant mot Børge og Per Geir: 13-3. Max og Gabriel vant 13-7 over Damien og Mostafa. Den siste kampen var derimot lang. Det var et rent oppgjør mellom de to klubbene fra Vestlandet: Jon og Mari vant 13-12 over Magnus og Lars.

7 Fjells best kledde: Sissel June Lekven og Lisbeth Merethe Johannessen.

Så var det på tide å ikke glemme at vi var i Bergen. Det begynte å regne og regne og  regne... OPC var fornøyd: Jean Jaques kunne drømme seg bort til Madagaskar og Signe koste seg med å ta masse bilder av spillerne under regn. - Alle husker vel bildet hun tok av Toini i fjor.

(Foto: Signe Hovind)

Da semifinalene startet var det heldigvis mindre regn. I stedet fikk vi en liten bombe: Jon og Mari viste Gabriel og Max hvordan vi spiller på en blaut bane: 13-9 til BPK. I den andre semifinalen vant Ranu og Eli mot landslagsvenninen Charlotte og Gildas: 13-11.

Ingen kunne stoppe Eli og Ranu. De vant finalen: 13-4. Gratulerer!

Bagher og Rune vant B-finalen 13-8 mot Kenneth og Berit (bildet over), mens Sigve og Tore vant C-finalen 13-9 mot Dag og John.