Velkommen til Norgesmesterskapet 2019

05.09.2018

Oslo Petanque Club har gleden av å annonsere at Norgesmesterskapet i Petanque 2019 blir avholdt på Fagernes i perioden 20. - 23. juni. Fagernes ligger i vakre Valdres – «i hjertet av Norge» - mer eller mindre midt mellom de største petanquemiljøene i øst og vest.

Selv om de fleste av oss nok ikke forbinder Fagernes med petanque, er spillet faktisk ikke helt ukjent i lokalmiljøet. Allerede for flere år siden ble det etablert tre baner i sentrum, og en trofast gjeng på 15-20 personer spiller en fast dag hver uke. De ivrige petanquespillerne er riktignok ikke organisert i klubb. - I alle fall ikke foreløpig.

Oslo Petanque Club som skal være arrangør, er svært glade for at de lokale spillerne, med Jan Slette i spissen, umiddelbart tente på ideen om Fagernes-NM. De fleste har lang erfaring med store arrangementer av forskjellig slag. Dette har sammenheng med at Fagernes og Valdres er et kulturområde som i lang tid har arrangert ulike musikkfestivaler, rakfiskfestival og ikke minst worldcup i langrenn. Ikke nok med at vi får hjelp av lokale petanquespillere: en gammel kjenning fra petanquemiljøet – Arne Bergmål fra Petanque Club Hølen– tilbringer mye til i Valdres, og også han bidrar med all sin erfaring for at arrangementet skal bli bra.

Den gamle idrettsplassen på Fagernes ligger et kulekast fra sentrum – ned mot idylliske Strandefjorden. I vannkanten finner vi de etablerte petanquebanene, som sannsynligvis vil bli finalebaner under NM. Med en normal vår, blir vannstanden så lav at finalistene slipper å bli våte på beina! Innledende spill kommer til å foregå på deler av idrettsplassen som normalt brukes som parkeringsplass, grunn for omreisende tivoli og serveringstelt under forskjellige andre arrangementer. Plassen ligger i umiddelbar nærhet til finalebanene. Vi håper selvfølgelig på rekorddeltakelse under NM-2019, og området er stort nok selv med en betydelig økt deltakelse fra 2018.  

NM 2018 på Stord var kanskje det mest sentrale og kompakte arrangementet vi har opplevd. På Fagernes kommer det til å bli like sentralt og enda mer kompakt. Fra baneområdet er det ikke mer enn om lag 200 meter til hvert av de to hotellene på Fagernes (Scandic Valdres og Fagerlund Hotel). Dersom hytte eller leilighet frister mer enn hotell, ligger en av landets flotteste campingplasser (Fagernes Camping) kun 400 meter unna. Like flott er Leira Camping og Hyttesenter (3 km) og Aurdal Fjordcamping (13 km). Bobiler, campingvogner og telt kan selvfølgelig ta inn på campingplassene, men mest sannsynlig kan vi legge ut strøm slik at det kan leies plass på gressbanen rett ved spillområdet. Da må gangavstanden helst regnes i centimeter!

I skrivende stund ser det ut til at servering kommer til å skje i et cafetelt på idrettsplassens gressbane. Der vil det bli servert mat og drikke i samarbeid med en lokal restauratør.  Vi satser på at det blir mulighet for mer enn den lokale delikatessen – rakfisk!

Vi ønsker å se dere alle på Fagernes under NM-2019! Vi oppfordrer alle petanque-entusiaster til å sette av datoene i kalenderen allerede NÅ!

Velkommen!

 

Hilsen Oslo Petanque Club