Slaget på Sofiemyr

27.08.2018

Fjorårets tapende finalister fikk sin revansje, et rent juniorlag til A, dameduo på tredjeplass og herrelandslag vant B. Her er det viktigste fra Follos Høstslag, lørdag 25. september:

For å ta oppsettet aller først: 24 dobbellag spilte fire runder monrad, hvorav de åtte beste gikk til kvartfinale i A, de åtte neste til B og resterende lag til C. Været var varmt, nivået var godt og humøret på topp. Sånn, da kan vi gå over til spillingen.

Blant høydepunktene finner vi det rene juniorlaget bestående av Jonas og Gabriel som oppnådde en høyst respektabel 6. plass etter innledende. Undertegnede fikk selv gleden av å se Jonas steppe opp da hans langt mer rutinerte makker misset sine kuler i det som skulle vise seg å bli kampens siste runde. Unggutta hadde på dette tidspunkt 12 poeng mot kvinnelandslagets duo, men damene hadde fått blod på tann og så nok for seg en mesterlig innhenting. Slik gikk det ikke, for da Jonas måtte, fikset han det med bravur. Ikke bare la han inntil gris, men han la også kloss. 

Det ble bare med det ene tapet for EM-klare Ranu og Charlotte. De resterende tre kampene i innledende feide de igjennom og ble nest beste lag av alle. Også i kvartfinalen mot Odd og Freddy gikk det lekende lett, men i semifinalen mot Robert og Bastien ble det bråstopp.

Mannfolka hadde herjet mot motstanderne i innledende, og fortsatte i kvartfinalen hvor de ikke tillot unggutta å få et eneste poeng. Det samme skjedde i innledende, skjønt den gang fikk gutta i alle fall ett. De eneste som tuktet Robert og Bastien var Benny og Eli. Mens duoen som senere på dagen også skulle vinne selve finalen slapp inn ett poeng i de to første rundene, tok de tre digre byks mot seier: 4+5+4 = 13-2.

Dette skjedde i innledende siste kamp, og begge lagene var riktignok sikre på avansement til A, ubeseirede som de begge var. Det var likevel et stort poeng å vinne for å unngå de aller hardeste konkurrentene.

Eli og Benny møtte i sin kvartfinale Vebjørn og Gildas, som i siste innledende hadde vunnet over landslagets Marius W. og Johnny, og henviste de dermed til B-sluttspill. For øvrig en skjebne de delte med landslagskollega Marius B. og Signe.

Stord og Oslo-duoen takket for kampen med 7 poeng og havnet dermed på delt 5. plass blant annet med Arne og Johnny, som i sin kvartfinale tapte mot Nations Veteran Cup-aktuelle Morten og Jean Jaques. - Og med det ble turneringen en opptur også for sistnevnte: En tredjeplass i en turnering med såpass gode motstandere er bra å ta med seg i bagasjen før helgens veterancup.

Å ikke gå til A var nok derimot en solid nedtur for herrelandslagets Marius W, Johnny og Marius B, som hadde fordelt seg på to lag. Riktignok lå de på niende- og tiendeplass etter innledende, plasseringer de forsvarte godt i sluttspillet. Marius W. og Johnny gikk like godt helt til topps i B, etter å ha beseiret Marius B og Signes overmenn fra semifinalen. - Deriblant nok en landslagsaktuell spiller: Hans-Erik som til helgen spiller Nations Veteran Cup.

Ser man på resultatlisten fra C-sluttspillet skjønner man at turneringen holdt et godt nivå. Her var flere overraskelser. Inger Berit og Atle var neppe veldig fornøyde med 22. plass etter innledende, men revansjerte seg kraftig i sluttspillet. Da finalen var over og Boule Frederik-laget kunne takke hverandre for seier, utbrøt Atle: «Nå er du vel litt glad i meg lell, Inger Berit?»

Og nå som det meste er sagt gjenstår finalen i A. I fjor humpet vi oss gjennom innledende og helt til finalen, hvor lufta gikk ut av luften og spansk briljans overkjørte oss helt. I år skulle det gå langt, langt bedre. Denne gang følte vi at vi hadde kontroll. Og selv om Robert og Bastien fikk det som de ville ganske lenge, fikk vi omsider snudd kampen til vår fordel. Det handler gjerne om å ta sjansen når den først kommer. - For den vil komme, bare man holder ut og slipper inn minst mulig de rundene man ikke får poeng. Fire poeng på rappen, takk for kampen.

Hva mer kan sies? Jo! Turneringsansvarlig Kjell Hide var som alltid ulastelig antrukket i kortermet og shorts. Honnør til arrangørklubben som tok seg tid til litt ekstra velkomst til de tilreisende og som stilte mannsterke som publikum under finalene. Takk for oss!

 

A-sluttspill

Finale

 • Eli og Benny vs Robert og Bastien: 13-9

Semifinaler

 • Eli og Benny vs Morten og Jean Jaques: 13-9
 • Robert og Bastien vs Charlotte og Ranu: 13-8

Kvartfinaler

 • Eli og Benny vs Vebjørn og Gildas: 13-7
 • Arne og Johnny vs Morten og Jean Jaques: 9-13
 • Robert og Bastien vs Jonas og Gabriel: 13-0
 • Charlotte og Ranu vs Freddy og Odd: 13-3

B-sluttspill

Finale

 • Birger og Hans-Erik vs Marius og Johnny: 7-13

Semifinaler

 • Marius og Signe vs Birger og Hans-Erik: 10-13
 • Arild og Kjell Rune vs Marius og Johnny: 4-13

Kvartfinaler

 • Marius og Signe vs Trond og Oddvar: 13-4
 • Birger og Hans-Erik vs Øystein og Bjørn: 13-6
 • Line og Ståle vs Arild og Kjell Rune: 6-13
 • Marius og Johnny vs Silje og Eirik: 13-6

C-sluttspill

Finale

 • Jim og Atle vs Inger Berit og Atle: 7-13

Semifinaler

 • Jim og Atle vs Ole og Tommy: 13-10
 • Inger Berit og Atle vs Larry og Egil: 13-6

Kvartfinaler

 • Jim og Atle vs Lars og Nora: 13-10
 • Svein og Sven vs Ole og Tommy: 12-13
 • Helge og Sverre vs Inger Berit og Atle: 6-13
 • Larry og Egil vs Ellen og Tove: 13-5

 

Follos Høstslag

25. september 2018, Sofiemyr

 

A-sluttspill

1. Eli Gjengstø - Benny Bel-Lafkih, GPK (1)

2. Robert Pettersen - Bastien Testaniere, GPK (3)

3. Charlotte Jayer - Ranu Homniam, GPK/ØPC (2)

3. Morten Torp - Jean Jaques Razaka, FPK/ OPC (5)

5. - 8. plass

Arne Olsen - Johnny Johansen, FPK (4)

Jonas Erdahl - Gabriel G. Bel-Lafkih, GPK (6)

Freddy Friberg - Odd Porsmyr, BF ll (7)

Vebjørn Bjørkås - Gildas Mevel, SPK/OPC (8)

B-sluttspill

1. Marius Wang - Johnny Skjørberg, OPC/HPK (10)

2. Birger Hansen - Hans-Erik Røneid-Hansen, HPK (12)

3. Marius Breimo - Signe Hovind, OPC (9)

3. Arild Eliassen - Kjell Rune Karlsen, HPK (14)

5. - 8. plass

Line Eliassen - Ståle Baksetersveen, HPK (11)

Øystein Kruge - Bjørn Vidnes, OPC (13)

Silje Akre - Eirik Storjordet, FPK (15)

Trond Rekdal - Oddvar Karlsen, ØPC/FPK (16)

C-sluttspill

1. Inger Berit Kristiansen - Atle Andersen, BF ll (22)

2. Jim Pettersen- Atle Smeby, FPK (17)

3. Larry Young - Egil Olsen, FPK (18)

3. Ole Evenstad- Tommy Aaseth, FPK (21)

5. - 8. plass

Sverre Meisingset og Helge Angell-Pettersen, HPK/VPK (19)

Svein Bruu - Sven Kolstad, OPC (20)

Ellen Meisingset - Tove Gjertsen, PCH (23)

Lars Kiplesund - Nora Kiplesund, FPK (24)

 

_________________________________________

Tekst: Eli Gjengstø | petanque.no

Foto: Oddvar Karlsen (pallbilder) og Ulf Lundby (nærbilder)