Stinn brakke i Frognerparken

09.07.2018

Sol, sommervarme og «stinn brakke» på banen i Frognerparken lørdag – et øyeblikk følte jeg meg hensatt til gamle dager og «Sinnataggen» - Oslo Petanque Clubs sommerturnering, da Frognerparken Café var alle petanquespilleres samlingssted.  Det var den gang da …

Ikke desto hyggeligere var det at da Son Open i år måtte erstattes av Frognerparken Open stilte hele 27 dobbellag til start, ferietid til tross. Vi kunne ønske velkommen spillere fra Fredrikstad i syd, langveisfarende fra Stord i vest samt fra nesten alle klubbene i østlandsområdet.

Vebjørn Bjørkås, Stord Petanqueklubb

For at lagene skulle få mest mulig spilletid valgte seksjonsstyret å dele spillerne i to grupper med innledende spill i Swiss, fire runder á 50 minutter og to grisekast. Deretter gikk de åtte beste fra hver gruppe til 1/8-dels finale (A-sluttspill).  De neste fire fra hver gruppe gikk til kvartfinale (B-sluttspill).

Etter innledende runder lå duoen Ranu Homniam og Ronny Gudmundsen, ØPC, på topp i gruppe A, eneste lag med fire seire og de hadde bare «sluppet inn» 16 poeng fra motstanderlagene. I gruppe B tronet GPK’s Simohamed Menzhi og Youssef Taoubane Oudai på topp med fire seire og en score på 52:22.

Til tross for at vi hadde satt ned spilletiden pr. runde til 50 minutter i innledende spill var de fleste kampene over før Maija Juva, dommer for dagen, blåste for ferdig runde.

Silje Akre, Follo Petanca Klubb

Mange «forhåndsfavoritter» gikk videre til 1/8-dels finale, men det var også noen overraskelser; OPC’s førstereisgutter Einar Skancke og Øystein Kruge skulle kjempe om rankingpoeng i A-sluttspill med nyanskaffet lisens. Men, de er begge erfarne idrettsmenn fra henholdsvis håndball og fotball, så det er ingenting i veien med innsatsvilje og vinnerinstinkt der i gården. Silje Akre fra Follo er også ganske ny i gamet, men spilte seg til 1/8-finale sammen med ringreven Arne Olsen. Også langveisfarende Per Geir Vatna og Ole Angeltveit kunne ta med seg rankingpoeng fra Oslo denne julidagen.

Bjørn Vidnes og Gunvor Berge, Oslo Petanque Club

I kvartfinalen måtte Ranu og Ronny se seg slått av Benny Bel-Lafkih – for dagen i spann med Stord-spiller Vebjørn Bjørkås, sluttresultat 9-13.  Charlotte Jayer og Eli R. Gjengstø startet en gedigen opphenting, men Follo-spillerne Egil Olsen og Larry Young gikk videre til kvartfinale med 13-12 seier. I den tredje kvartfinalen møtte OPCs Gunvor Berge og Bjørn Vidnes OPCs Gildas Mevel og Samuel Colin, og ekteparet Berge/Vidnes slo sine klubbkamerater komfortabelt 13-5.  I den siste kvartfinalen møtte ubeseirede Simo og Youssef unge herr Bel-Lafkih i dag sammen med Arild Skjæveland fra Stord. Gabriel viste ingen respekt for motstanderne og sammen med Arild sa han takk for kampen med sifrene 13-4.

 

Egil Olsen og Larry Young, Follo Petanca Klubb

Benny og Vebjørn møtte Larry og Egil i den ene semifinalen, og selv om Egil fikk inn mange gode legg og Larry tidvis «tryllet» med sine kuler endte kampen 13-2 i Benny og Vebjørns favør.

Den andre semifinalen, mellom Gunvor og Bjørn mot Gabriel og Arild skulle bli en lang og spennende kamp. Gunvor og Bjørn fikk nesten full uttelling i første omgang og ledet 5-0. Deretter skiftet ledelsen fra det ene laget til det andre, helt til det stod 12-12 og Arild avgjorde matchen med sin siste kule – spenning til det siste!

Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen Petanque Klubb og Stord Petanqueklubbs Vebjørn Bjørkås

Det er ikke første gang far og sønn Bel-Lafkih spiller finale mot hverandre, men selv om Vebjørn la inn det ene legget etter det andre og Benny spilte bra, så var det ingen som kunne måle seg med Gabriel da kveldssolen kastet sine lange stråler over banen i Frognerparken. Selvfølgelig fortsatte Arild å bidra med solid legging, men Gabriel var eneren i Frognerparken Open! Sluttresultat 13-6.

Gabriel G Bel-Lafkih, Groruddalen Petanque Klubb

B-sluttspillet ble vunnet av ekteparet Kiplesund fra Follo, 13-6 over veteranene Morten Torp og Jean Jaques Razaka, FPK/OPC.  Også belønnet med rankingpoeng i B-sluttspillet ble Ib Andersen og Ragnhild Andersen fra BF II og Arild Eliassen og Svein Rune Fuglesang fra HPK.

Ingvild og Lars Kiplesund, Follo Petanca Klubb

Og snipp snapp snute – så var Frognerparken Open historie;

Tusen takk til dere alle, som kom og var med på å gjøre denne lørdagen til nok en flott petanquedag i Frognerparken. Og en spesiell takk til en tålmodig dommer, Maija Juva, som fikk en lang «arbeidsdag» - vinnerne ble fotografert kl.20.33.

______________________________________________

Da gjenstår det bare å ønske hver og en i sær, petanquespillere over det ganske land, en riktig god sommer, hvor den enn tilbringes!

I august er kvalifisering til EuropaCup for klubblag 2019 første post på terminlisten – helgen 4. og 5. august. Husk påmeldingsfrist 1.august kl.12.00 til arild.skjaeveland@nif.idrett.no

Innen den tid skal Groruddalen Petanqueklubb for tredje gang representere Norge i EuropaCup-spill, i år i Monaco, 26.-29. juli. Heia GPK og Norge!

 

På vegne av seksjonsstyret,
Signe Hovind

 

Frognerparken Open

7. juli 2018, Frognerparken i Oslo

A-sluttspill:

1. Arild Skjæveland og Gabriel G. Bel-Lafkih, SPK/GPK 4
2. Vebjørn Bjørkås og Benny Bel-Lafkih, SPK/GPK
3. Gunvor Berge og Bjørn Vidnes, OPC
3. Egil Olsen og Larry Young, FPK

5. - 8. plass
Charlotte Jayer og Eli R Gjengstø, GPK
Ranu Homniam og Ronny Gudmundsen, ØPC
Gildas Mevel og Samuel Colin, OPC
Simohamed Menzhi og Youssef Taoune Oudai, GPK

9. - 16. plass
Johnny Skjørberg og Roger Johansen, HPK
Eirik Storjordet og Ole Evenstad, FPK
Lars Storaker Bruu og Rune Kristoffersen, GPK
Einar Skancke og Øystein Kruge, OPC
Robert Pettersen og Jean Espic, GPK
Per Geir Vatna og Ole Angeltveit, SPK
Silje Akre og Arne Olsen, FPK
Atle Smeby og Bastien Testaniere, FPK/GPK

B-sluttspill:
1. Ingvild Kiplesund og Lars Kiplesund, FPK
2. Morten Torp og Jean Jaques Razaka, FPK/OPC
3. Arild Eliassen og Svein Rune Fuglesang, HPK
3. Ragnhild Andersen og Ib Andersen, BFII

Øvrig deltakere
Espen Alexandersen og Bjørn Kopperud, FPK
Ellen Meisingset og Inge Aabol, PCH
Leif Høgberg og Sindre Vikanes, GPK/SPK
Viggo Høybjør og Jan Vidar Hauger, BFII/OPC
Odd Porsmyr og Rolf G. Hermansen, BFII
Daniel Hushovd og Harald Tronrud, HPK
Johnny Johansen og Tommy Aaseth, FPK