NM-dronningen ble kronet

27.06.2018

Groruddalens Charlotte Jayer ble norgesmester i Mix Dobbel sammen med samboeren Bastien Testaniere på NMs første dag. Dagen etter gikk hun opp på pallens øverste trinn i kvinnenes Singel, premiert med nok en gullmedalje og norgesmestertittel, i tillegg til å være kvalifisert som Norges representant til høstens EM i Singel. Det stoppet ikke der, NM ble avsluttet med glans.

Også på Norgesmesterskapets fjerde og siste dag viste hun sin styrke og kvalitet da hun sammen med makker Eli Gjengstø gikk til topps i NM-øvelsen Dobbel for damer.

Med sykdomsforfall endte det med 15 doble lag til start, fordelt på fire puljer hvor de to beste avanserte til sluttspill. Det ble lang ventetid for Jayer/Gjengstø som kunne glede seg over å ha sluppet inn maks fire poeng i sine kamper. - Det skulle bokstavelig talt bare fortsette.

Kvartfinalen mot fjorårets NM-komet Johanne Brekke og hennes makker Line Hatlevik endte 13-4. Samme siffer ble det mot semifinalistene Ingunn Thorvik og Vina Naidu, som i sin kvartfinale slo ut fjorårets sølvvinnere Ellen Johansen og Lisbeth Fossen (13-7). Regjerende norgesmestre, mor og datter, Gunvor Berge og Vilde Berge Vidnes (13-5) sikret seg semifinaleplass, men falt deretter sammen mot Bergensduoen Toini Hoel og Berit Sæbø (13-2). Disse hadde igjen nådd semi med seier (13-8) over arrangørklubbens Ingrid Angeltveit og Lise Føyen. Avansement til sluttspillet er av og til en seier i seg selv, i særdeleshet for Ingrid som i løpet av et halvt år har virkelig kjempet seg tilbake til banen etter sykdom. Dette er en prestasjon som fortjener gratulasjon i seg selv.

Finalen stod altså mellom Jayer/Gjengstø og Hoel/Sæbø: Et Oslo-lag og et Bergenslag, men bestående av tre landslagsspillere. Charlotte, Eli og Toini kjempet alle på samme lag som tidligere i år vant kvinnenes landslagskvalifisering til EM Trippel. Videre var de på samme landslag som sørget for femteplass i fjorårets verdensmesterskap. Der var også Berit med - som supporter. Finaleoppgjøret stod derfor mellom fire kvinner som kjenner hverandre godt og er vant til å støtte opp om hverandre. Samarbeidet ble satt på vent; her var det Norgesmestertittel å kjempe om!

Se også: Finale-video

Finalebanen var som resten av banene - svært krevende for legging og utfordrende for skyting. Hardt, helling og utallige steiner - det tok sin tid å finne ut av forholdene. GPK-laget fikk en pangstart med fem poeng i første runde, men misset stort i påfølgende runde hvor de fikk tre mot seg. Deretter gikk stort sett alt GPKs vei. Og da gikk det som resten av dagen: 13-4!

 

Skribent. Eli Gjengstø

 

NM Dobbel Damer 2018

1. Charlotte Jayer og Eli Gjengstø, GPK
2. Toini Hoel og Berit Sæbø, BPK
3. Ingunn Thorvik og Vina Naidu, HPK
3. Vilde Berge Vidnes og Gunvor Berge, OPC

5. - 8. plass

Johanne F. Brekke og Line Hatlevik, SPK
Lise Føyen og Ingrid B Angeltveit, SPK
Ellen Johansen og Lisbeth Fossen, ØPC
Charlotte Bjørno og Marianne Myrbråten, ØPC

9. - 15. plass

Øvrige lag