Jayer best – igjen!

22.06.2018
Intet mindre enn 35 damer var påmeldt årets NM i singel; for aller første gang med egen dameklasse. Vinneren ville, i tillegg til medalje, norgesmestertittel og ære, være kvalifisert til å representere Norge i høstens EM i singel til høsten. 
 
Forventnigene var mange, nervene spent, og sommerfuglene flakset hos flere. 
På de krevende, men også veldig morsomme NM-banene ble det spilt 5 runder på tid innledende. 
Best av alle etter de første rundene var Lisbeth Fossen fra ØPC; en posisjon hun beholdt gjennom alle de innledende rundene, og den eneste med 5 av 5 seire. 
I feltet bak henne var det tett, med hele 6 spillere med 4 seire, og så en hel drøss med 3 seire. De som fikk følge Lisbeth til kvartfinalene var: Gunvor Berge (OPC), Charlotte Jayer (GPK), Ida S.Larsen (BPK), Camilla S. Bruu (GPK), Ranu Homniam (ØPC), Lise Østby (BFII) og Charlotte Bjørno (ØPC). 
 
I den første kvartfinalen ble det et rent ØPC-oppgjør mellom Lisbeth og Charlotte, som endte 13-3 i favør Lisbeth. 
Camilla S. Bruu viste hva hun besitter av rutine og erfaring da hun først vant 4 av 5 innledende kamper (deriblandt mot sin egen søster), før hun slo ut BPK's Ida med komfortable 13-1. 
 
Kvartfinale 3 sto mellom 2 av de forhåndstippede favorittene; Ranu Homniam og Charlotte Jayer. Disse 2 er vel de damene som nedlegger flest timer på grusen i løpet av sesongen, og begge ønsket like sterkt å gå helt til topps i dag. Charlotte fikk en ledelse hun aldri ga fra seg, og var klar for semifinale med 13-7 seier. 
 
I den fjerde og siste kvartfinalen ble det et langt og tett oppgjør; Lise Østby og Gunvor Berge knep poeng etter poeng og kjempet begge hardt og lenge. Det ble så jevnt som det kunne bli; Lise Østby kunne omsider takke for kampen på stillingen 13-12. 
 
Fredagen blir som alltid under NM en lang dag. Ikke bare skal det avvikles et helt mesterskap i singel; det skal også kåres en Norgesmester i presisjonsskyting. Dette gir opphold mellom kampene, og klokken hadde derfor passert 18 før semifinalene omsider kunne starte. 
 
Charlotte var i støtet og kunne relativt raskt takke Lise for kampen; 13-1. Lise sikret med sin bronsje BFII's første medalje i årets NM, mens Charlotte var klar for finale. 
 
Den andre semifinalen sto mellom Lisbeth og Camilla. Disse har spilt både med og mot hverandre mange ganger gjennom årene, og kjenner hverandre godt. Denne semifinalen tok tid, og poengene kom kun ett og ett. Camilla er på langt nær like aktiv nå som hun tidligere har vært, og det må være lov å kalle henne underdog i denne semifinalen. Men, Camilla er sta og seig og innhentet Lisbeths ledelse og var omsider klar for finalespill med 13-11 seier. 
 
Finalen ble et rent GPK-oppgjør; Charlotte klarte å hente frem det lille ekstra og ble et nummer for stor for Camilla. 
 
Gledestårene strømmet da Charlotte Jayer kunne juble for sitt andre gull på 2 dager, og for billett til høstens EM i singel. 
 
Det aller første NM i singel for damer er historie; og et stort takk og gratulerer til alle som var en del av denne historiske begivenheten. Mange har spilt mange gode kuler (og en del som ikke gikk helt dit de skulle), og vi kan alle ta med oss nok en dose erfaring i kulesekken. Vel spilt alle sammen!
 
Tekst Caroline Hovind-Fantoft
 

 

 

NM Singel Damer 2018

 

1. Charlotte Jayer, GPK

2. Camilla Bruu, GPK

3. Lise Østby, BFII

3. Lisbeth Fossen, ØPC

5. - 8. plass

Ranu Homniam, ØPC

Ida Sæbø Larsen, BPK

Charlotte Bjørno, ØPC

Gunvor Berge, OPC

9. - 16. plass

Marianne Myrbråten, ØPC

Linda Jørgensen, BPK

Ragnhild Andersen, BFII

Caroline Hovind Fantoft, OPC

Anita Monsrud Magnussen, SPK

Gunn Trine Hansen, HPK

Johanne Fangel Brekke, SPK

Line Eliassen, HPK.

 

 

Sluttspillresultater

Finale

  • Jayer vs Bruu: 13-3

Semifinaler

  • Fossen vs Bruu: 11-13
  • Jayer vs Østby: 13-1

Kvartfinaler

  • Fossen vs Bjørno: 13-3
  • Larsen vs Bruu: 1-13
  • Jayer vs Homniam: 13-7
  • Østby vs Berge: 13-12