NM 2018: Hvem vinner i Singel?

18.06.2018

Mens de første tilreisende har begynt å ankomme NM-øya, sitter Kjell & Lasse et sted i Syd-Frankrike og angrer bittert på at de ikke løste lisens og meldte seg på i tide. Sånn kan det gå, kanskje ville de ikke vunnet uansett. I alle fall ikke i dobbel, kjenner vi de to kranglefantene rett. Større sjanse anser redaksjonen at h*n har, også i den aktuelle klassen som nå er blitt spådd utfallet av. La oss så se hva h*n tror!

Se også: Spådommene i (Dobler i åpen og kvinneklassen), (Dobler i veteranklassene) og (Presisjonsskyting og Mix dobbel).

 

Singel kvinner

For første gang i NM-historien er det en ren dameklasse i singel. Da er det svært gledeligt å se hele 36 påmeldte i øvelsen. Vinneren får i tillegg til å bli historisk som første damesingel-vinner, æren av å representere Norge i EM i singel i Italia.

Siden dette er første gang, blir det vanskelig å spå utfallet av øvelsen. Det som gjør det ekstra utfordrende er at det er svært mange og jevne spillere som på en god dag kan vinne øvelsen.

Vi gir likevel et ørlite favorittstempel til Groruddalens landslagsspiller Charlotte Jayer (bildet over). Som nevnt i tidligere artikler, slutter man aldri å la seg imponere over utviklingen til den unge damen. Det som gjør henne til favoritt i øvelsen er at hun både behersker å skyte og legge svært bra.

I år som i fjor kvalifiserte hun seg til landslaget som skal til EM senere i år. I tillegg står hun med imponerende tre rankingseire så langt i år, der to av de har kommet i de to siste rankingturneringene før NM. Ingen tvil om at Charlotte er i kanonform!

Utfordrerne

Ranu Homnian (bildet under) leverte i fjor en svært imponerende tredjeplass av samtlige på spillerrankingen, og har over flere sesonger vist at hun er blant landets beste skyttere – uansett kjønn. Også denne sesongen har hun startet svært lovende.

Spørsmålet blir hvordan hun takler å legge på de harde Stord-banene. Finner hun ut av det tidlig, kan det gå riktig så langt – ja helt til topps for Ranu i denne øvelsen.

Sammen blant de største utfordrerne finner vi Ranus faste dobbelmakker gjennom rankingturneringene de siste sesongene, Lisbeth Fossen.

Tidenes mestvinnende kvinnelige petanquespiller her til lands har både erfaringen og ferdighetene til å gå helt til topps i denne øvelsen. En svært solid legger som også kan treffe på skudd om hun har dagen.

Se opp for

Eli Gjengstø har vist over flere sesonger at hun er en meget solid legger. Men er skytingen hennes god nok til å ta steget helt opp på pallen i denne øvelsen? Erfaringsmessig handler singelen ofte om å legge best kampen igjennom, og der er det som kjent få som måler seg med Eli.

Lisbeth (til venstre) og Gunvor nevnes begge blant de som kan gå helt til topps i kvinnenes singeløvelse.

Gunvor Berge har flust av kamper for det norske damelandslaget gjennom årene, og har tradisjon for å levere svært godt i NM. Senest i fjor ble det gull i damedobbelen sammen med sin datter Vilde Vidnes Berge og bronse i mix sammen med sin ektemann, Bjørn Vidnes. Ingen vil bli overrasket om hun melder seg på i gullkampen i denne øvelsen.

Til slutt nevner vi Bergen Petanqueklubbs landslagsspiller, Toini Hoel. Spiller som mellomkvinne på landslaget som skal til EM, og mestrer både legging og skyting svært godt. Har vist tidligere i NM at hun er god i singel, da hun i 2016 ble best av samtlige kvinnelige spillere, og fikk dermed representere Norge i singel-EM i 2016.

 

Singel herrer

Hele 94 spillere stiller i herreklassen i singelen i år. Det er et svært imponerende tall, med tanke på de 36 som spiller i dameklassen.

Som for damene, spilles det også hos herrene om retten til å representere Norge i singel-EM i Italia senere i år.

Les også: (Dette trodde man i fjor) og (Slik gikk det i fjor).

I fjor ble det seier til Benny Bel-Lafkih i en svært spennende finale mot Holmestrands Johnny Skjørberg, som til slutt endte 13-12. Og som i samtlige (!) andre øvelser, skyver vi så greit favorittstempelet over på Benny. På sitt beste er han rett og slett Norges beste singelspiller. Har han dagen, er det nok bare Ole Hågensen, mestvinnende i øvelsen, som kan måle seg med Benny.

NM 2017: Singelfinale mellom Johnny og Benny.

Ole stiller ikke i årets NM, og dermed får Benny tåle å nok en gang være favoritt.

Utfordrerne

Bastien Testaniere har vist gjennom flere år at han er en fantastisk singelspiller, og er nok den som er nærmest Benny, både når det kommer til legging og skyting.

Han har to bronsemedaljer i øvelsen fra tidligere, men har nok aldri før hatt et bedre treningsgrunnlag enn det han har i år. At han er i form er det heller ingen tvil om. I den siste rankingturneringen før NM gikk han helt til topps sammen med Charlotte Jayer og Rune Kristoffersen. Få vil bli overrasket om det blir Bastiens tur i årets singel.

Youssef Taoubane (bildet over) vant denne øvelsen i 2016, og har dokumentert storform den siste tiden med landslagsplass for andre året på rad og sterke resultater i de to siste rankingturneringene før NM (seier og tredjeplass). En svært vrien mann å slå om han har dagen.

Se opp for

Til tross for sin unge alder (17), kommer vi ikke utenom Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih. Har medalje i junior, åpen dobbel, åpen trippel og presisjonsskyting i NM fra før. På Stord kan det bli nok en øvelse å krysse ut i samlingen for unggutten.

Marius (til høyre) sammen med Bastien, som nevnt over.

Marius Wang har har en formpil som bare peker oppover om dagen, og ting kan tyde på at det har løsnet litt for Wang denne sesongen. Er for andre året på rad på landslaget, og kan skyte i tillegg å legge svært godt.

Jean Espic tok sin første medalje i NM i fjor med bronse i singel. Siden den gang har det blitt mye trening og spilling rundt om i Oslos parker. I GPKs singelturnering tidligere i år, der hele 49 spillere deltok, gikk det helt til finalen. Det samme kan fort skje på Stord.

Til slutt nevner vi Holmestrands medaljegrossist, Johnny Skjørberg. Viste i fjor hvor solid han er i singel. I år har han spilt seg inn på landslaget som skal reise til VM i Canada senere i år, og blir en svært skummel mann i denne øvelsen.

 

Hva tror du? Her er (deltakerlistene)! Kommenter gjerne på våre Facebook-sider.