NM 2018: Hvem vinner Presisjonsskyting og Mix Dobbel?

07.06.2018

Kjell og Lasse kjørte debatt i forkant av Norgesmesterskapet 2016, men herrene ble utmattet av den interne knivingen og utfordringene det skapte i deres skjøre vennskap. Mens Kjell tok seg en solid timeout, fikk Lasse i 2017 fullt spillerom og kunne kjøre på uten innvendinger. Tiden leger alle sår, sies det, så nå er Kjell & Lasse atter gjenforent. Skjønt, det kommer ikke oss til gode. Herrene ryktes å langtidsferiere i La Ciotat, i palmesus og dus. Ikke vet vi, men vi vet i alle fall en ting: Supersub-en er klar som et egg, mindre rund i kantene enn ei petanquekule og gleder seg veldig til å se om spådommene går i oppfyllelse. Tradisjonen tro røper vi verken navn, kjønn eller geografi. La oss bare kalle vedkommende for H*n.

Hei H*n! Hvordan blir premiepallene under årets Norgesmesterskap?

 

NM Presisjonsskyting

Bel-Lafkih kan bli historisk

Benny Bel-Lafkih måtte se seg slått med ett fattig poeng av sin sønn Gabriel i Oslos skytekvalifisering i mai. Men når det virkelig gjelder på Stord, tror vi at eldstemann viser hvem som er sjefen. I et solid felt med flere jevne i toppen, tror vi rutinen vipper Benny tilbake på toppen av skyttertronen etter årets NM.

Les også: (Dette var fjorårets spådom) og (Slik gikk det i fjor)

I fjor måtte Benny ta til takke med bronsemedalje i øvelsen. Dermed står han med tre gull, to sølv og to bronse i øvelsen fra før, og vil med skyte-gull på Stord bli den mestvinnende i øvelsen i NM-historien (Ole Hågensen har fire gull, men færre medaljer).

Gjentar Benny, Gabriel og Bastien bedriften fra i fjor?

Utfordrerne

Regjerende mester i presisjonsskyting fra NM i Holmestrand i 2017, Bastien Testaniere, må ses blant favorittene til å gjenta bragden på Stord. Som regjerende mester i øvelsen var han ikke med på kvalifiseringen i Oslo, men ryktene sier at like før kvalifiseringen perset han på trening med en poengsum tett opp mot 50. Så tvil ikke på at denne unge mannen er i form!

Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, som ble best av samtlige i Oslo-kvalifiseringen, har til tross for sin unge alder vist over flere år at han er blant landets fremste skyttere. I Holmestrand-NM fikk han et gjennombrudd i øvelsen med sølv. Få vil bli veldig overrasket om han tar steget ett hakk opp på pallen under årets NM.

Se også opp for

Det kom flere overraskelser da Vestlandet hadde sin skytekvalifisering, og etter en dramatisk omskyting mellom tre spillere om de to siste plassene, ble det klart at Viljar Losnegard (bildet under) og mindre meritterte Terje Andersen tok plassene foran den solide skytteren Odd Kvarme.

Foto: Stord Petanqueklubb (lenke)

Og nettopp Losnegard må ses på som en outsider til NM-tittelen i årets øvelse. Unggutten fra Stord har lagt ned solide treningsmengder på skyting og spesifikt på nettopp denne øvelsen gjennom vinteren/våren, og ryktes å være i solid skyteform.

Fortsatt venter vi på den første skytterdronningen i øvelsen. Ranu Homnian, som har en bronsemedalje fra EM i presisjonsskyting på CV-en, er definitivt å regne blant utfordrerne som kan ta steget helt til topps på Stord.

 

NM Mix Dobbel

Blir det reprise på fjorårets finale?

2017 ble året der paret Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø endelig gikk til topps og ble norgesmestere i mix-øvelsen etter en spennende finale mot det andre solide Groruddalen-paret, Bastien Testaniere og Charlotte Jayer.

Vi tror at det også i år vil stå mellom disse to parene.

Les også: (Dette var fjorårets spådom) og (Slik gikk det i fjor)

Charlotte og Bastien viste allerede i sesongåpningen at samspillet sitter også denne sesongen, da de vant sesongpremieren sammen med Jean Espic. Vinnerparet fra øvelsen i 2016 trener begge ekstremt mye, og ser ut til å bare bli bedre og bedre for hver dag som går. Charlotte kvalifiserte seg også nylig til landslaget som skal representere Norge i EM i Frankrike.

Blir det samme pallplasseringer som i fjor? Eller blir det omrokkeringer? - Eller helt annerledes? Følg med, følg med...

Der spilte hun sammen med blant andre Eli, som også i år er en del av damelandslaget. Hun og Benny har så langt denne sesongen, til tross for solid spill, til gode å lykkes 100% i turneringene de har spilt sammen i dobbel.

Av den grunn gir vi det fransktalende paret et ørlite hårstrås favorittstempel til årets NM.

Utfordrerne

Fra Økern kommer det tre solide og rutinerte mix-lag, som nok alle kan finne på å blande seg inn i medaljekampen på Stord. Størst tro har vi på Erik Johansen og Ranu Homnian, der sistnevnte vet godt hva som skal til for å gå til topps i mix-øvelsen, med to gull fra tidligere.

Det er akkurat 25 år siden bildet av Erik Johansen, bak til høyre, ble tatt. I årets Mix-øvelse finner vi også tre andre på bildet: Tom Rustad (makker Lisbeth Fossen), Signe Hovind (makker Max Carlstrøm) og Maija Juva (makker Larry Young), og alle kan nå langt.

Selv om det er en stund siden Johansen spilte aktivt, er det ingen som betviler hans ferdigheter. Og er det noen som kan lokke frem gammel flyt og godspill hos en legger, er det Ranus fantastiske skuddarm!

Se også opp for

Holmestrands Kjell Rune Karlsen har denne sesongen spilt mye sammen med sin samboer Gunn-Trine Hansen, og de to har vist at samspillet også sitter på banen, med blant annet andreplass i Vikas vårturnering. Får Kjell Rune skuddene til å sitte slik han kan, blir dette laget vanskelige å slå.

(Arkivfoto)

På tampen nevnes et annet samboerpar, Gunvor Berge og Bjørn Vidnes. I fjor holdt det til bronsemedalje etter tap i semifinalen mot Benny/Eli, og oddsen på at det kan bli like bra – eller bedre i år, er ikke høy.

 

 

Hva tror du? Her er (deltakerlistene)! Kommenter gjerne på våre Facebook-sider.