NM 2018: Vestlandets fremste skyttere

04.06.2018

Vestlandsklubbene Bergen (BPK) og Stord (SPK) avholdt 2. juni sin distriktskvalifisering til Norgesmesterskapets presisjonsskyting. Hele 6 plasser stod til disposisjon. "Skyteglade stordinger stilte i hopetall, men her viste BPK seg fra sin beste side. 66% av bergenserne som hadde meldt seg kvalifiserte seg også med en herlig blanding av rutine" skrev Jon Sæbø Larsen i sitt resyme fra Bergen Sommerturnering (les artikkel).

 

 

Skytekvalifisering til NM, Vestlandet

2. juni 2018, Seljedalen

1. Toini Hoel, 20 poeng

2. Lars Hovland Sleen, 19 poeng

2. Vidar Abrahamsen, 19 poeng

4. Mari Presthus, 18 poeng

5. Viljar Losnegard, 16 poeng

6. Terje Andersen, 16 poeng

Særlige imponerte er vi over Bergensjenta Mari som med kun ett års fartstid har kommet inn i petanquemiljøet som en stormvind, eller rettere sagt forfriskende sommerbris. Hun har utmerket seg i sin klubb med treningsiver og pågangsmot, og denne helgen debuterte hun også på Norgesrankingen. Ikke bare oppnådde hun en forbløffende tredjeplass i rankingturneringen 2. juni, men hun skjøt til sammen 18 poeng, nok til å være blant de 6 kvalifiserte fra Vestlandet. 

Like ny i miljøet er Stordgutten Vidar Abrahamsen som også kvalifiserte seg, det med ett poeng mer enn Mari. Skjønt, med sin hovedstadsreise i mai og deltakelse i GPK-turneringen må han tross alt tåle å kalles noe mer rutinert...

Når alt dette er sagt skal vi klinke våre kuler aller mest for kvinnen på topp: landslagsspilleren Toini Hoel. 20 poeng og best av alle på Vestlandet. Sterkt!

Gratulasjoner til samtlige kvalifiserte.

 

________________________________

Les også: (Kvalifisering, Distrikt Oslo) og (Kvalifisering, Distrikt Akershus og Østfold)

________________________________

Bakgrunn

Norgesmesterskapet 2018 er fjerde gang på rad hvor deltakerne under NM Presisjonsskyting allerede kan kalle seg vinnere. Årets 19 deltakere har enten blitt blant de beste i sitt distrikt eller er regjerende norgesmester. Fordelingen av plasser til de ulike distriktene er som følger:

  • Distrikt 1 (Oslo): 5
  • Distrikt 2 (Akershus og Østfold): 4
  • Distrikt 3 (Vestfold): 3
  • Distrikt 4 (Vestlandet): 6

I tillegg er altså fjorårets NM-vinner automatisk sikret plass i årets NM. Regjerende norgesmester er Bastien Testaniere fra Groruddalen Petanque Klubb (les artikkel).

Det resterende distriktet, Vestfold, avholder sin kvalifiseringer 6. juni.

___________________________________________________

Tekst og foto: Eli Gjengstø | Petanque.no