Festivalstemning på Hellerudsletta

15.05.2018

Det føltes litt som et mini-NM da GPK helgen 11. - 13. mai arrangerte egen petanquefestival, med spill og sosial moro tre dager til ende. Det ble liksom tid til det meste. Presisjonsskyting og to rankingturneringer på den ene siden, og på den litt mindre alvorlige siden: fellesmiddager, flaskespill og alskens konkurranser innendørs. Sola skinte og folk smilte. - Måtte det bli flere helger som dette!

Hellerudsletta viste seg å være et glitrende sted for avholdelse av en helhelg med petanque. Den opprinnelige messehallen med det tilhørende Moxy-hotellet var en oase av aktivitetssoner, sittegrupper, god mat og drikke. - Og var vi slitne i beina etter masse petanquespilling kunne vi bare suse av gårde fra sted til sted på sparkesykkel. For eksempel bort til pølsesykkelen som sørget for lunsj på lørdagen. Det var så bra, så allsidig, stort og fint at det er synd ikke absolutt alle benyttet seg av tilbudet om full pakke, overnatting inkludert, og fikk oppleve alt dette selv.

- Slik som å få en egen hilsen på hotellrommet. Eller få utløp for konkurransegleden med Kahoot på fredag, etterfulgt av taco (det var jo fredag) og «Utfordre en GPK-er». Eller stifte litt uvanlige lagkonstellasjoner under shuffleboardkonkurransen på lørdag kveld. - Ja, og det etter en bedre middag og en særdeles prestisjefull MGP-quiz.

Vebjørn viste seg å vite mest om petanque - riktignok i tospann med Gabriel, og kunne stolt ta i mot egen personlig GPK-trøye.

Såpass må det være. Petanquespillere er sosiale dyr, har absolutt godt utviklede konkurransegener - og trenger masse næring etter endt dag. Vi var en veldig fin gjeng, og om vi inviterer til ny festival en annen gang blir vi forhåpentligvis enda flere. Og dette er viktig: Vi er overbeviste om at sosialisering utenom selve spillearenaen er høyst nødvendig for miljøet. Både for å knytte bånd på tvers av klubber og omgangskretser, dyrke frem nye ideer, øke entusiasme og lyst til selv å være bidragsyter, og som arena for vellykket rekruttering.

Shuffleboard engasjerte stort, lykkelige vinnere var Børge, Helge, Benny og undertegnede (som slettes ikke bidro nevneverdig til poengsanking. Tore imponerte så til de grader samme kveld og kunne gratuleres av GPKs MGP-general Andre.

I alle fall. Det er rett og slett utrolig mye å fortelle fra en helhelg med petanque. - Og det bare utenom spilling. Faktisk, såpass mye annet enn spilling at det frister å la resultatene tale for seg selv.

Skjønt, æres skal de som æres bør. Først av alt fortjener Maija Juva (bildet over) en stor, stor takk for sin dommergjerning. Både lørdag og søndag, fra tidlig morgen til langt ut på ettermiddagen, var hun engasjert dommer, stadig tilstedeværende og oppmerksom.

Følgelig hadde også sekretariatet: Elisabeth Hågensen og Camilla Storaker Bruu, lange dager. Stramt tidsskjema, mange kamper og flere sluttspill krevde sitt av resultatserviceavdelingen. Veldig bra jobbet, jenter. Den aller største jobben er likevel den man ikke ser: All planleggingen og tilretteleggingen FØR turneringshelgen. Der har det nok gått langt flere timer for de to og deres bedre (?) halvdeler.

Og det var mye å holde styr på. 32 dobbellag er et bra antall første gang en turnering arrangeres. Ikke minst er 53 påmeldte spillere (4 frafall grunnet sykdom) i Singel påfølgende dag en applaus verdig. Takk til hver og en av dere som deltok en eller begge dager.

Applaus fortjener selvsagt også enkeltspillere. Slik som juniorspilleren Gabriel som kapret flest poeng under fredagens kvalifisering til NM Presisjonsskyting (Distrikt Oslo). Slik som Øystein som på søndag deltok i sin første rankingturnering - og gikk til A-sluttspillet. Slik som det rene damelaget Lisbeth og Ranu som nok en gang kom på pallen. Slik som Vebjørn som den siste tiden virkelig har tatt store steg og ble belønnet med finaleplass på lørdag sammen med Mustafa. Slik som Vidar, nykommeren fra Stord, som under søndagens B-finale målte krefter med Larry, et skille på 35 års erfaring. Det er mange måter å seire på, 1. plass er sjeldent eneste fasit.

Når alt dette er sagt, skal det også sies noe som burde applauderes mest av alt. - For det kommer man absolutt ikke utenom: Det imponerende faktum at petanquefestivalens ansvarlige duo Ole Hågensen og Lars Storaker Bruu vant dobbelturneringen. Og her er det ingen grunn til å slutte å klappe, for søndag - mens Lars var turneringsleder - vant Ole hele Singelturneringen!

Snakk om å ha mange kuler i lufta: Midt i finalen bekymret Ole seg høylytt over at vi andre så smått begynte å rydde litt rundt banen. - For det mente han at han kunne gjøre selv, han måtte bare få spilt ferdig først. Olè, Olè, Olè!

Takk for en minneverdig helg, hver og en av dere!

For GPK,
Eli Gjengstø

 

 

 

GPK Dobbel

32 lag

1. Lars Bruu og Ole Hågensen, GPK
2. Vebjørn Bjørkås og Mustafa Djebrouni, SPK/ØPC
3. Gabriel G Bel-Lafkih og Rune Kristoffersen, GPK
3. Lisbeth Fossen og Ranu Homniam, ØPC

5. - 8. plass
Larry Young og Egil Olsen, FPK
Odd Kvarme og Tore Blokhus, SPK
Bastien Testaniere og Jean Espic, GPK
Marius Wang og Johnny Skjørberg, OPC/HPK

9. - 16. plass
Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih, GPK (1)
Andre Erdahl og Mohammed Zahri, GPK/OPC (2)
Tom Johansen og Youssef Taoubane, ØPC/GPK (3)
Jean Jaques Razaka og Sven A. Kolstad, OPC (3)
Marcin Wachala og Pawel Janik, (Polen)
Ulf Lundby og Jim Pettersen, FPK
Signe Hovind og Ståle Baksetersveen, OPC/HPK
Charlotte Jayer og Gildas Mevel, GPK/OPC

B-sluttspill
Vinnere: Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih, GPK

C-sluttspill
Vinnere: Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK

D- sluttspill
Vinnere: Vidar Hauger og Morten Vagleng, OPC/ØPC

 

GPK Singel Express

49 deltakere

1. Ole Hågensen, GPK
2. Jean Espic, GPK
3. Bastien Testaniere, GPK
3. Sven A. Kolstad, OPC

5. - 8. plass
Gunvor Berge, OPC
Ranu Homniam, ØPC
Benny Bel-Lafkih, GPK
Gabriel G. Bel-Lafkih, GPK

9. - 16. plass
Lisbeth Fossen, ØPC
Marius Wang, OPC
Max Carlstrøm, OPC
Johnny Skjørberg, HPK
Vebjørn Bjørkås, SPK
Arne Olsen, FPK
Rune Fuglesang, HPK
Birger O. Hansen, HPK

17. - 32. plass
Jarle Larsen, SPK
Bjørn Vidnes, OPC
Robert Pettersen, GPK
Lars Hovland Sleen, SPK
Knut Lomsø, FPK
Øystein Kruge, OPC
Charlotte Jayer, GPK
Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK
Simohamed Menzhi, GPK
Marcin Wachala, (Polen)
Thor-Eivind Kise, GPK
Eli Gjengstø, GPK
Odd Kvarme, SPK
Rune Kristoffersen, GPK
Mike Barker, FPK

 

B-sluttspill
1. Larry Young, FPK
2. Vidar Abrahamsen, SPK
3. Arild Eliassen, HPK
3. Gildas Mevel, OPC