Vika Høst

25.08.2014

Tradisjonen tro, får man vel kanskje si, opplevde man det meste av vær under årets Vika Høst. - Men det gjør liksom ikke så mye. Åstedet, Melsomvik, er vakkert, Helge ønsker velkommen med "Så hyggelig å se deg! Velkommen!", Vina lager de mest velsmakende vårruller og sindige Peter passer på at alt foregår slik det skal gjøre. - Og da har vi ikke en gang nevnt alle de andre i den stadig voksende klubben som skaper et sosialt fellesskap for sine sambygdinger med en solid dose konkurranseteft i tillegg.

18 trippellag deltok i rankingturneringen 23. august, noe som er et bra oppmøte tatt i betraktning forrige langhelgs anstrengelser under NM. Disse lagene ble trukket inn i puljer med fem og fire lag i hver. Dette ga en walkover-runde i femmerpuljene, men med korte pauser mellom slagene lå det an til at vinnerne kunne kåres lenge før fryktet.

Ikke at det ble så sent, men høsten - og kortere dager - er definitivt kommet. Så også ustabilt vær. Midt i gruppespillet åpnet himmelens sluser seg, med de utfordringer det gir. Stive håndledd, knirkete regntøy og stedvis store dammer på banene. Motivasjon, idrettsglede og fokus ble belønnet med solskinn og god stemning i timene etter.

To lag gikk videre fra hver pulje. De gjenværende takket stort sett ja til videre spill i B-turneringen, som senere på kvelden ble vunnet av Simohamed Menzhi, Dag Morten Brekke og Morten Vagleng. En spiller i landslagstroppen, en nybegynner og en gammel ringrev fra smått legendariske ØKS. Gratulerer med en fin prestasjon til et for anledningen, ganske så tilfeldig sammensatt lag.

I hovedturneringen fant vi blant annet et rent Vika-lag, OPCs franskmenn, flerfoldige ferske Norgesmestere og adskillig mange medaljører. 

Helt til topps i turneringen gikk Holmestrandstrioen Birger O. Hansen, Odd-Reidar Gullbrandsen og Peter Häring, sistnevnte svært aktiv også i Vika. På sin ferd mot finalen beseiret de både klubbkameratene Ståle Baksetersveen, Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg i kvartfinalen, samt hovedstadspillerne Rune Kristoffersen, Jean Jaques Razaka og Marius Breimo i semifinalen. I selve finalen stod VM-landslagets Roger Johansen, Benny Bel-Lafkih og Ronny Gudmundsen klare. Spillet deres hadde feid all motstand til side hele dagen, men i finalen skulle de virkelig få bryne seg. Mørket hadde begynt å legge seg over Melsomvik, og dette påvirket kanskje også teknikken. Det ble flere miss enn vanlig for landslagsgutta, samtidig som HPK-trioen holdt roen, la inn og skjøt bort. Det ble en lang kamp og lagene fulgte hverandre tett i hæl hele veien frem til 13 poeng. Praktisk talt: 13-12.

Gratulasjoner til Birger Hansen, Odd-Reidar Gullbrandsen og Peter Häring!

 

(Takk til Helge Angell-Pettersen for lån av bilder.)

 

Resultater

Vika Høst, 23. august 2014

1. Birger O Hansen, Odd-Reidar Gullbrandsen, Peter Häring, HPK
2. Roger Johansen, Ronny Gudmundsen, Benny Bel-Lafkih, GPK/ØPC/GPK
3. Fabien Chaon, Bastien Testaniere, Gildas Mevel, OPC
4. Rune Kristoffersen, Marius Breimo, Jean Jaques Razaka, GPK/OPC

5. - 8. plass

Ståle Baksetersveen, Johnny Skjørberg, Bjørn Arne Nordhagen, HPK
Ranu Homniam, Erik Johansen, Hanne Arnesen, OPC/ØPC
Marek Gieniusz, Vina Naidu, Helge A Petersen, VPK
Dag Meisingset, Ellen Meisingset, Helge Skjørberg, PCH/HPK

9. - 18. plass

Gabriel G. Bel-Lafkih, Atle Smeby, Dag Nygaard, GPK/FPK/Saddle
Eli R Gjengstø, Ellen Johansen, Lisbeth Fossen, GPK/ØPC
Jan-Henrik Nymoen, Solveig Sigurdsen, Ottar Holm, TT
Sverre Meisingset, Lisbeth Torpengen, Elisabeth Dalen, VPK
Larry Young, Jim Pettersen, Lars Gunnar Lingås ØPK/FPK/HPK
Johnny Johansen, Eirik Holst, Michel Rey FPK/OPC
John Løkken, Terje Wang, Paul Langensteiner, VPK/TT
Sven Kolstad, Rolf Bolstad, Vidar Hauger, OPC/OPC/GPK
Regula Rieder, Don Jackson, Mike Barker, FPK/Saddle/FPK
Simohamed Menzhi, Morten Vagleng, Dag Morten Brekke, OPC/ ØPC