Endelig startet utendørssesongen!

23.04.2018

Frognerparken, 21. april 2018 | Endelig var dagen her; vi kunne omsider starte utendørssesongen 2018!

Tradisjonelt arrangeres Sesongpremieren 2. påskedag, men i år var påsken tidlig og vinteren lang, og 20-25 cm snø og is på OPCs hjemmebane førte til at vi søkte om, og fikk innvilget, å utsette årets utgave av Sesongpremieren.  2. påskedag ble det isteden arrangert innendørsturnering i hallene i Vestby og Holmestrand.

Nok om snøen som falt (i mars); NÅ var tiden inne!

Lørdag 21. april stilte 22 lag for å kjempe om heder, ære og rankingpoeng i årets aller første rankingturnering. Lagene ble delt inn i 4 grupper; 4 ferdigtrukne runder innledende, og så de 2 beste til A, de 2 neste til B og de siste 2 til C.

Se også: Tidligere vinnere av Sesongpremieren.

Nytt av året er at det deles ut rankingpoeng også i B-sluttspill, så her var det fortsatt noe å kjempe for selv om de øverste gruppeplasseringen glapp.

Gruppe A:

Dagens Jubilant; Lise Østby og hennes medspillere Inger Berit Kristiansen og Freddy Friberg virket nærmest uslåelige, og vant greit de 3 første kampene i gruppespillet. I siste runde møtte BFII-trioen de rutinerte gutta fra ØPC, og Roger, Tom og Ronny kunne med seier sørge for avansement som gruppevinner, med BFII-laget som en solid gruppetoer.

Gruppe B:

Kun et lite scorepoeng skilte de to beste lagene i gruppe B. Begge med 3 seire, og henholdsvis +20 og +19 i score; fra denne gruppen gikk HPK (Jan Erik Jensen, Kjell Rune Karlsen, Bjørn Arne Nordhagen) og GPK/Follo (Rune Kristoffersen, Robert Pettersen, Oddvar Karlsen) videre til A. Også Sinsen-laget (Ragnar Weseth, Jørn Gillstrøm, Frode Bjørklund) hadde 3 seire etter de innledende rundene, men manglet litt score for å ta seg videre til A.

En solid opptur for Jan Erik Jensen (midten) å gå helt til semifinalen, sammen med sine langt mer rutinerte makkere Kjell Rune Karlsen og Bjørn Arne Nordhagen.

Gruppe C:

Det ikke helt ukjente familielaget Gjengstø/Bel-Lafkih hadde også 3 seire og solid score etter gruppespillet, og tok seg til A-sluttspill sammen med sine klubbkamerater Simohamed Menzhi, Youssef Taobane og Leif Høgeberg. Simo og Youssef har vunnet Sesongpremieren de siste 2 årene; skulle de klare det i år igjen?

Familien Gjengstø/Bel-Lafkih; Gabriel, Eli og Benny; vant pulja og nådde senere semifinalen før det sa stopp.

Gruppe D:

Som eneste lag hadde Jean Espic, Charlotte Jayer og Bastien Testaniere 4 seire etter 4 innledende runder, og tok seg med det til A-sluttspill som beste lag, og gruppevinner i gruppe D. Som gruppetoer, med 3 seire og solid score, gikk også ØPC-jentene (Ranu Homniam, Ellen Johansen og Lisbeth Fossen) videre til A-sluttspill.

C-sluttspill

4 lag gikk direkte til semifinalene i C-sluttspill, og kjempet alle heroisk om heder og ære i april-sola. I finalen ble det nærmest et familie-oppgjør; far og sønn Johansen (Roger og Kim Roger) hadde fått med seg klubbkompis Ståle Baksetersveen, og far og datter Kiplesund (Lars og Nora) hadde med seg Bjørn Kopperud. Dagens yngste spiller, Nora, og hennes lag kunne smilende takke for kampen og få med seg gratulasjonsbolle fra sekretæriatet etter ferdigspilt finale. Vi håper å få se mer til Nora utover sesongen.

B-sluttspill

I B ble det for første gang spilt om rankingpoeng. Om dette er grunnen til at kampene ble både jevnere og lengre enn tidligere erfart i B-sluttspill vites ikke, men det var nervepirrende oppgjør på flere baner.

På delt 3. plass i B-sluttspill:

  • Egil Olsen, Tommy Åseth og Espen Aleksandersen (Follo)
  • Helge Skjørberg, Johnny Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen (HPK)

B-finalen ble både lang og særdeles jevn. Etter mange og lange runder kunne Marius Wang, Max Carlstrøm og Lars Storaker Bruu (OPC, OPC, GPK) takke for kampen mot Atle Andersen, Rolf Hermansen og Odd Porsmyr (BFII). Resultat 13-12.

Med sluttspill for alle deltakende lag var det også litt publikum til flere av kampene utover denne april-kvelden.

A-sluttspill

I kvartfinalene ble det 2 nesten rene klubboppgjør. ØPCs herrer møtte ØPCs jenter (eller er damer mer riktig betegnelse?), og etter et langt og tett oppgjør var det Roger, Tom og Ronny som med stillingen 13-12 gikk til semifinale.

Ronny Gudmundsen, Roger Støa og Tom Johansen gikk hele veien til finalen i årets første rankingturnering.

I semifinalen skulle de møte Jan Erik, Kjell Rune og Bjørn Arne (HPK), som i sin kvartfinale hadde beseiret Simo, Youssef og Leif 13-5.

Familien Gjengstø/Bel-Lafkih møtte Rune, Robert og utlånt-fra-Follo Oddvar (Karlsen) til et annet langt og tett oppgjør. Familielaget seiret 13-12, og var klare for semifinale mot Jean, Charlotte og Bastien. Denne fransktalende trioen hadde i sin kvartfinale sendt Inger Berit, Lise og Freddy hjem med raske og effektive 13-0.

I møte med ØPC ble det brått stopp for Holmestrand-laget; 13-0 og en fin-fin 3. plass.

For ØPC-laget ble ventetiden lang, for den andre semifinalen både varte og rakk. Etter mange grisekast, og enda flere kuler, var dagen over for familien Gjengstø/Bel-Lafkih. Med 13-3 gikk Jean, Charlotte og Bastien til finale.

Mens solen enda syntes over taket på Herregårdskroa ble finalen spilt. Det vil være en overdrivelse å si at det var et stort publikum igjen, men vi var da i hvert fall en 8-9 stykker som kunne bevitne at Sesongpremieren for første gang hadde en kvinne på toppen av pallen.

Ti og en halv time etter at vi startet dagen var finalen ferdigspilt; Jean, Charlotte og Bastien slo Roger, Tom og Ronny 13-5.

Gratulasjoner til Jean Espic, Charlotte Jayer og Bastien Testaniere!

OPC takker alle våre petanquevenner for en flott dag i parken, og værgudene for en fantastisk aprilmorgen/-dag/-kveld. Takk også til Sven Kolstad for dommer-jobben.

Sekretæriatet takker for alle som bidro gjennom hele helgen; turneringer krever en solid dose dugnadsarbeid.

Fra onsdag 2. mai er vi i gang med våre tradisjonsrike onsdagsturneringer; håper å se så mange som mulig av dere i Frognerparken en onsdag eller 5.

 

For OPC

Caroline Hovind Fantoft

 

Sesongpremieren

21. april 2018, Frognerparken i Oslo

1. Jean Espic, Charlotte Jayer og Bastien Testaniere, GPK

2. Roger Støa, Tom Johansen og Ronny Gudmundsen, ØPC

3. Gabriel G. Bel-Lafkih. Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø, GPK

3. Jan Erik Jansen, Kjell Rune Karlsen og Bjørn Arne Nordhagen, HPK

5. - 8. plass

Ranu Homniam, Ellen Johansen og Lisbeth Fossen, ØPC

Simohamed Menzhi, Youssef Taoubane og Leif Høgberg, GPK

Inger Berit Kristiansen, Freddy Friberg og Lise Østby, BFII

Oddvar Karlsen, Robert Pettersen og Rune Kristoffersen, FPK/GPK

 

B-sluttspill

1. Marius Wang, Max Carlstrøm og Lars Storaker Bruu, OPC/GPK

2. Atle Andersen, Rolf Hermansen og Odd Porsmyr, BFII

3. Egil Olsen, Tommy Åseth og Espen Alexandersen, FPK

3. Helge Skjørberg, Johnny Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen, HPK

 

Øvrige deltakere finnes i (denne artikkelen).