Nærmest ren reprise

16.08.2014

Holmestrand er kraftig involvert i enhver kamp om kongepokalen i NM Trippel. Dette var fjerde gang Idrettsnorges mest attraktive pris deles ut til Norgesmesterne i Trippel - og fjerde gang Holmestrand Petanqueklubb har lag med i finalen. I år som i fjor  gikk Kjell Rune Karlsen, Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg med flagget til topps!

- Og ikke nok med det, også motstanderne i finalen var de samme som året i forveien: Espen Hallen, Lars Kiplesund og Oddvar Karlsen fra Follo Petanca Klubb. På centercourt med flomlys etter en lang dags ferd mot finale, høstet Follolaget fem poeng, i det minste mer enn forrige gang, mot supertrioen fra HPK. Sølv i 2012, gull i 2013 og atter gull i 2014!

La oss heller ikke glemme at hele semifinalefeltet var nærmest en ren reprise fra året i forveien. De seks seirende ut av feidene var ren kopi, og tapende semifinalister var heller ikke langt unna: Eneste forskjell var et bytte med Rune Kristoffersen - Benny Bel-Lafkih og Ulf Wallman - Trond Rekdahl.

47 trippellag stilte til start. Og våre ferske Norgesmestere var et hårsbredd unna å ryke allerede i puljen, Startfeltets yngstemann var bare et fattig scorepoeng unna å kapre puljens andreplass på bekostning av holmestrandingene, da det var hele tre lag med fire seiere hver. Akkurat det samme skjedde i puljen til Follo-trioen. Tre på fire seiere også her, med noen få scorepoeng større margin.

Blant forhåndsfavorittene kan nevnes Benny Bel-Lafkih, Roger Johansen og Robert Pettersen som feide igjennom puljespillet med fem av fem mulige og utrolige 49 i pluss. Også Ranu Hominam, Krister og Jansson og Marius Breimo fikk fem seire, med bare ett eneste scorepoeng mindre. Imponerende! OPC-laget røk deretter i sin åttendedelsfinale, 11-13, mot nettopp Karlsen/Skjørberg/Nordhagen. I åttendedelsfinale kom også den store bomben, som alltid i en cup. Bel-Lafkih/Johansen/Pettersen måtte se seg slått av Stord-trioen Arild Skjæveland, Helge Skjæveland og Markus Reddington, 12-13. Samme lag var eneste lag som slo en av de absolutte forhåndsfavorittene: Ronny Gudmundsen, Ulf Wallman og Tom Johansen, i puljespillet. Og de bare fortsatte å skremme vel etablerte spillere:

I kvartfinalen ga de Ole Hågensen, Rune Kristoffersen og Lars Bruu, nok en pallfavoritt, store bekymringer, selv om Groruddalens lystigste omsider kunne le best til slutt: 13-9. Derimot gikk det helt galt for Hågensen/Bruu/Kristoffersen semifinalen mot Follo. Karlsen/Kiplesund/Hallen lekte mest og best: 13-4. På nabobanen foregikk en langt tettere og mer spennende semifinale. Det varte og rakk, mørket falt på, og en komfortabel ledelse for Økerns Ronny Gudmundsen, Tom Johansen og Ulf Wallman endte med stor, stor skuffelse: 12-13. Da hadde de seiret over GPKs Mili Selimovic, Knut Lomsø og Leif Høgberg 13-9 i kvartfinalen. Karlsen/Skjørberg/Nordhagen stod derimot for kvarfinalens største seier: 13-2 mot Ellen Sanna Andersen, Frank Seculic og Freddy Bruu fra Økerns. Sølvvinnerne Karlsen/Hallen/Kiplesund utkonkurrerte forøvrig sine klubbkamerater Jim Pettersen, Annemarie Barker og Mike Barker i sin kvartfinale.

Noe gikk veien, noe endte i forferdelse. Kuler ble lagt inntil gris og skutt bort igjen. Best av alle, til syvende og sist:

Johnny Skjørberg, Kjell Rune Karlsen og Bjørn Arne Nordhagen. I morgen står de øverst på pallen med kongepokalen høyt hevet. - Igjen. Vi gratulerer!

 

Resultater

NM Trippel, 16. august 2014

1. Kjell Rune Karlsen, Johnny Skjørberg, Bjørn A. Nordhagen, Holmestrand

2. Oddvar Karlsen, Lars Kiplesund, Espen Hallen - Follo

3. Ole Hågensen, Lars S. Bruu, Rune Kristoffersen - Groruddalen

3. Ulf Wallman, Ronny Gudmundsen, Tom Johansen - Økern

5. - 8. plass

Mili Selimovic, Knut Lomsø, Leif Høgberg - Groruddalen
Ellen S. Andersen, Freddy S. Bruu, Frank Sekulic - Økern
Annemarie Barker, Mike Barker, Jim Pettersen - Follo
Arild Skjæveland, Markus Reddington, Helge Skjæveland - Stord

9. - 16. plass

Jean J. Razaka, Fabien Chaon, Caroline Hovind - Oslo
Marius Wang, Morten Torp, Andero Kelu - Follo
Ida Sæbø Larsen, Hadi Khaddaj, Toini Hoel - Bergen
Ranu Homniam, Marius Breimo, Krister Jansson - Oslo
Roger Støa, Lisbeth Fossen, Trond Rekdal - Økern
Marianne Myrbråten, Maija Juva, Larry Young - Økern
Benny Bel-Lafkih, Robert Pettersen, Roger Johansen - Groruddalen
Ståle Baksetersveen, Bror Bøhler, Francios Soto - Holmestrand