Siste sommerdag i parken

04.09.2017

Mens våre to veteranlandslag kjempet seg frem til tredjeplass sammenlagt under dansk petanqueforbunds Nations Veteran Cup, samlet Norges øvrige spillere seg til rankingdyst i Frognerparken.

Skjønt, deltakerantallet kunne vært bedre enn de 12 fremmøtte trippellagene. Spillerne som faktisk deltok ble belønnet med sommerstemning, yrende folkeliv og mye spill for pengene.

Tolv lag fordelt på to puljer ga en garanti på minst fem kamper, hvor de to beste fra hver pulje gikk til semifinaler.

I pulje A herjet herrelandslagets Marius Wang, Youssef Taoubane og Benny Bel-Lafkih med fem av fem mulige seire. Det meste de tillot motstanderne å få av poeng var 6, dette i dagens første kamp mot Robert Pettersen, Gabriel G. Bel-Lafkih og Eli Gjengstø. Nettopp dette laget ble puljens nest beste lag, skjønt de holdt på å gå på et nytt tap i fjerde kamp, dette mot Sinsenherrene Rey/Gundersen/Weseth. De halet seg inn i siste sekund, og måtte rett ut i en ny kniven-på-strupen-kamp i siste innledende. I likhet med Pettersen og mor & sønn hadde også Follos Jim Pettersen, Morten Torp og Atle Smeby tre seiere så langt. Nå hadde derimot GPK-laget blod på tann og lot det ikke bli noen spenning om semifinaleplassen: 13-2.

Arielle flankert av bestefar og pappa.

La oss også applaudere 11 år gamle Arielle som debuterte i rankingsammenheng denne lørdagen. I trespann med pappa Finn Petter og bestefar Ståle bidro hun sterkt til gode resultater: En seier, et 12-13 nederlag og poeng i samtlige kamper. Bra jobbet, Arielle!

B-puljen så lenge ut til å bli vunnet av Økerns Roger Støa, Lisbeth Fossen og Ranu Homniam, noe de også gjorde. – Skjønt, her ble det langt mer tett og spennende enn man skulle tro. Med 13-2 over et av turneringens, i alle fall på papiret, sterkeste lag: Young/Mevel/Bjørkås, fulgte de opp med 9-4 seier over et like sterkt lag: Juva/Olsen/Lomsø. Også i tredje kamp gikk det veien, men hjemmelagets Razaka/Hauger/Andresen ville det annerledes. Samtidig sikret Maija Juva og hennes lag sin tredje seier. – Og sjekk dette: Utfallet i siste kamp ga en tabell som viste tre seiere til fire lag!

Dermed gikk det på score, og to av lagene hadde stort forsprang på øvrige: Økerntrioen med +22 og Follolaget med +16 gikk med dette.

Om det var spenning i innledende ble det tidlig klart hvem som ville stå som finalister. Herrelandslaget vant 13-2 over Maija Juva, Arne Olsen og Knut Lomsø, mens Team Pettersen vant tilnærmet like greit, 13-3, over Roger Støa, Lisbeth Fossen og Ranu Homniam.

På delt tredje: Knut Lomsø, Maija Juva og Arne Olsen samt Ranu Homniam, Roger Støa og Lisbeth Fossen.

Med seier over motstanderne allerede i dagens første kamp, var Wang/Taoubane/Bel-Lafkih klare favoritter i finalen. Pettersen og co så derimot muligheter i de andres offensive taktikk, og kapret relativt tidlig i kampen en fempoenger. Dermed ble forspranget komfortabelt nok til å bygge selvtillitt og fortsette innsamlingen av poeng. Herrene rakk aldri å hente seg inn igjen, og tre glade GPK-ere kunne konstatere 13-7 seier i Monolittens finale!

På vegne av deltakerne: Takk til Sven Kolstad som styrte turneringen vel i havn og Finn Gundersen for kyndig og myndig dommergjerning.

 

Monolitten

2. september 2017, Frognerparken

1. Robert Pettersen, Gabriel G. Bel-Lafkih og Eli Gjengstø, GPK

2. Benny Bel-Lafkih, Youssef Taoubane og Marius Wang, GPK/OPC

3. Ranu Homniam, Roger Støa og Lisbeth Fossen, ØPC

3. Arne Olsen, Maija Juva og Knut Lomsø, FPK

Øvrige lag

Finn Petter Olsen, Arielle Røimål og Ståle Baksetersveen, HPK
Vivian Myhre, Robert Myhre og Arild Eliassen, HPK
Ulf Lundby, Mike Barker og Don Jackson, FPK/Saddle Inn (UK)
Larry Young, Vebjørn Bjørkås og Gildas Mevel, FPK/SPK/OPC
Michel Rey, Øyvind Gundersen og Ragnar Weseth, SIN
Birger O Hansen, Ingunn Thorvik og Sverre Meisingset, HPK
Jean Jaques Razaka, Jan Egil Andresen og Jan Vidar Hauger, OPC
Morten Torp, Jim Pettersen og Atle Smeby, FPK

 

______________________________________________________________

 

Skribent: Eli Gjengstø | petanque.no

Foto: Sven Kolstad, OPC