NM 2017: Gull igjen på mor og datter

26.06.2017

Vilde Berge Vidnes er fremdeles i tenårene, men hun har rukket å bli Norgesmester to ganger i dobbel for damer. I 2014 gikk hun, knappe sytten år gammel, til topps sammen med mamma Gunvor, med sølvmedalje året etter. I 2017 lykkes det endelig på nytt for Vilde og Gunvor!

Og det er egentlig selvfølgelig, men det må uansett sies: Det er ekstra rørende når familier lykkes på petanquebanen. Det verdifulle i å sette seg felles mål, ha en felles interesse, bedrive en aktivitet hvor samarbeide står i fokus. - Noe helt spesielt som bygger bro mellom generasjoner. "Vi er veldig heldige som kan gjøre dette sammen", sa Gunvor da hun og datteren hvilte ut etter sin semifinaleseier.

Heldige, ja. Men det ligger mye trening bak suksessen. Vilde har spilt i mange år, og selv om hun ikke har trent så mye på en stund, har hun tydelig petanque i blodet. Hennes rolige, stødige leggeteknikk har bidratt sterkt til familiens vellykkede mesterskap. Gull i damedobbelen, naturligvis, men også i Trippel-øvelsen gjorde familielaget Berge Vidnes det sterkt, da de i sin kvartfinale var uhyre nære å slå ut laget som senere vant finalen. Gunvor har vært blant toppen i dameklassen i flere år, og har det siste året med all tydelighet trent mye på skyting. Med hennes teknikk lå hun også ofte igjen med skuddene sine, og sammen med Vildes gode legg sanket de poeng på poeng på poeng hele veien til førsteplass og Norgesmestertittelen.

Dermed revansjerte mor og datter finaletapet i 2015, også den gang mot Økerns Lisbeth Fossen og Ellen Johansen. I år ga Vilde og Gunvor aldri fra seg forspranget, selv om innhenting ble forsøkt da familielaget bare hadde noen fattige poeng igjen til gullet. Hvordan det hele gikk for seg kan beskues fra ca 50 min. ut i (denne filmen).

Gratulasjoner til Gunvor Berge og Vilde Berge Vidnes, Norgesmestere 2017!

Og gullfeiringen? Den tas med til Frankrike hvor de to sammen med pappa Bjørn skal prøve seg i verdens største petanqueturnering: La Marseillaise. Lykke til og nyt opplevelsen!

Finale

  • Gunvor Berge og Vilde Berge Vidnes vs Lisbeth Fossen og Ellen Johansen: 13-8

Semifinaler

  • Ellen Sanna Andersen og Siri Sanna Ingebretsen vs Gunvor Berge og Vilde Berge Vidnes: 11-13
  • Inger Berit Kristiansen og Lise Østby vs Lisbeth Fossen og Ellen Johansen: 12-13

Kvartfinaler

  • Magnussen/Lekven Larsen vs Andersen/Ingebretsen: 6-13
  • Gjengstø/Jayer vs Berge Vidnes: 4-13
  • Kristiansen/Østby vs Bruu/Tinglum: 13-6
  • Johannessen/Angeltveit vs Fossen/Johansen: 4-13

 

NM Dobbel Damer

25. juni 2017, Hvitstein Stadion

1. Gunvor Berge og Vilde Berge Vidnes, OPC 

2. Lisbeth Fossen og Ellen Johansen, ØPC

3. Inger Berit Kristiansen og Lise Østby, BFII

3. Ellen Sanna Andersen og Siri Sanna Ingebretsen, ØPC

5. – 8. plass

Anita Magnussen og Sissel June Lekven Larsen, SPK

Eli Gjengstø og Charlotte Jayer, GPK

Camilla Hovind og Trine Tinglum, GPK

Lisbeth M. Johannessen og Ingrid B. Angeltveit, SPK

9. - 13. plass

Øvrige lag

 

 

______________________________________________________________

Skribent: Eli Gjengstø | petanque.no