NM 2017: Bel-Lafkih innfridde til gangs!

23.06.2017

108 Singel-spillere er blitt til en eneste en. Litt over ti fredag kveld la Benny Bel-Lafkih inn det trettende poenget i finalen. Sølvvinner Johnny Skjørberg spilte fantastisk kampen igjennom, men det holdt ikke helt inn. Det ble med tolv. Gratulasjoner til vår ferske Norgesmester i Singel, Benny Bel-Lafkih!

Finale:

 • Benny Bel-Lafkih vs Johnny Skjørberg: 13-12

Også i går ble Bel-Lafkih Norgesmester, den gang i Mix Dobbel. Tidligere på fredag kom han også helt til semifinalen i Presisjonsskyting. Tredjeplass på pallen deler han for øvrig med Singelfinalens motstander Skjørberg!

Finalen er vel verdt å (gjen)se, hele kampen ligger ute på Petanque.no sine Facebookside!

Her er en oppsummering av dagen. - Og for å gjøre det litt enkelt med rotete notater fra sekretariatet (red. anm: undertegnede), følgende puljevinnere og  puljetoere måtte gjennom 32-delsfinaler:

10 puljevinnere var direkte kvalifisert til 16-dels.

Av totalt tjuesju puljer i innledende ble sju så tette at finregning av score var nødvendig for å avgjøre de to som avanserte. Enda flere ble avgjort ved innbyrdes oppgjør. Enkelte reiste hjem i skuffelse, mens andre kunne juble seg inn i sluttspillet. Finstuder trekningen og trekk egne slutninger.

Av de hyggeligere momenter som i hvert fall kan nevnes er at 10 av de kvinnelige spillerne gikk videre, et veldig positivt antall med tanke på den mannsdominerte deltakerlisten. Blant disse var nitten år gamle Vilde Berge Vidnes. Og apropos yngre krefter: Jevnaldrende Herman Støa avanserte som puljetoer, mens NMs eneste junior, Gabriel G. Bel-Lafkih vant sin pulje.

Johanne Fangel Brekke, også hun purung sett med petanqueøyne, var eneste kvinne i åttendelsfinalen. Her kjempet hun og klubbkollega Vebjørn Bjørkås for Vestlandets ære. Begge måtte her se seg tapt. Øvrige spillere representerte totalt 6 klubber. 

Åttendelsfinaler:

 • Andre Erdahl vs Andero Kelu: 5-13
 • Bastien Testaniere vs Max Carlstrøm: 13-2
 • Larry Young vs Vebjørn Bjørkås: 13-3
 • Johnny Skjørberg vs Tom Johansen: 13-12
 • Krister Janson vs Lars Storaker Bruu: 1-13
 • Benny Bel-Lafkih vs Odd-Reidar Gullbrandsen: 13-9
 • Jean Jaques Razaka vs Johanne Fangel Brekke: 13-9
 • Odd Porsmyr vs Jean Espic: 10-13

Kvartfinaler:

Nybakt Norgesmester i Presisjonsskyting kom rett fra jubelen på skytematten til kvartfinalen i Singel. Oppturen fortsatte med sin seier også her. Og apropos jubel: Jean Espic hadde vanskeligheter med å holde jubelen inne en runde før avslutning, en plass i semifinale har han aldri før opplevd i noe Norgesmesterskap, bosatt i Norge i 17 år til tross. Dette var tydelig en seier i seg selv!

En semifinale var allerede nokså godt i gang før siste kvartfinale var over. - Og det var en riktig nervevirrende kamp, med minste mulige margin og 12-12 i runden før. Johnny Skjørberg fikk mest ut av kulene sine i siste avgjørende, en viktig seier på hjemmebane. Med semifinale også i dagens andre øvelse, Presisjonsskyting, har 23. juni 2017 altså definitivt gått inn i Johnnys merittliste over gode opplevelser på banen!

Kvartfinaler:

 • Andero Kelu vs Bastien Testaniere: 10-13
 • Larry Young vs Johnny Skjørberg: 12-13
 • Lars Storaker Bruu vs Benny Bel-Lafkih: 5-13
 • Jean Jaques Razaka vs Jean Espic: 10-13

Semifinaler:

 • Bastien Testaniere vs Johnny Skjørberg: 7-13
 • Benny Bel-Lafkih vs Jean Espic: 13-7

 

 

NM Singel Åpen

23. juni 2017, Hvitstein Stadion

1. Benny Bel-Lafkih, GPK

2. Johnny Skjørberg, HPK

3. Jean Espic, OPC

3. Bastien Testaniere, GPK

5. - 8. plass

Andero Kelu, ØPC

Larry Young, FPK

Lars Storaker Bruu, GPK

Jean Jaques Razaka, OPC 

9. - 16. plass

Andre Erdahl, GPK

Max Carlstrøm, OPC

Vebjørn Bjørkås, SPK

Tom Johansen, ØPC

Krister Jansson, ØPC

Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK

Johanne Fangel Brekke, SPK

Odd Porsmyr, BFII

17. - 108. plass

Øvrige lag