NM 2017: Testaniere til topps!

23.06.2017

Groruddalen Petanque Klubb markerte seg kraftig i toppen under årets Presisjonsskyting. Yngstemann satte årsrekord i semifinalen, men det var Bastien Testaniere som presterte mest og best i finalen. Gratulasjoner til vår nye norgesmester!

Det startet lovende, men så begynte regnet å hølje ned. Dermed uteble også de store poengsummene i NM Presisjonsskytings kvalifisering. Som kjent har det i forkant av Norgesmesterskapet vært avholdt distriksmesterskap for å komme frem til de 17 som fredag 23. juni fikk muligheten til å kvale seg videre til sluttspillet. 

Etter Singel-øvelsens innledende skjøt samtlige for å sanke nok poeng til å bli blant topp 8 og dermed kvartfinale. Best ble fjorårets finalist Benny Bel.Lafkih, som til tross for en for ham skuffende poengsum, ble kvalifiseringens beste skytter med sine 23 poeng. Johnny Skjørberg ble foreløpig nest best med 20, mens både Gabriel Bel-Lafkih og Viljar Losnegard fikk 19. Grensen for kvartfinale gikk ved uvanlig lave 13 poeng. Regnværet må ta det aller meste av skylden for at det ikke ble så mye mer.

- Men til slutt badet Hvitstein Stadion atter i sol, i alle fall nok til at den forsøkte å bryte ut av skydekket. Etter åttendelsfinalene i Singel satte man igang sluttspillet også i Presisjonsskyting.

Kvartfinaler:

  • Benny Bel-Lafkih vs Max Carlstrøm: 22-17
  • Johnny Skjørberg vs Morten Torp: 21-15
  • Gabriel G. Bel-Lafkih vs Ranu Homniam: 32-15
  • Bastien Testaniere vs Viljar Losnegard: 25-8

16 år gamle Gabriel skjøt med dette dagens hittils høyeste poengsum og ble dermed ranket som nr. 1 i semifinalen. Hans far Benny sørget for hans "tidenes opphenting" da han snudde 0-17 til 22-17.

Semifinaler:

  • Gabriel G. Bel-Lafkih vs Johnny Skjørberg: 40-14
  • Benny Bel-Lafkih vs Bastien Testaniere: 22-26

Og igjen, Gabriel startet sin semifinale med en carreau og tok like godt to til i første øvelse. Johnny var ikke så mye snauere med sine tre tre-ere, men klarte ikke følge opp. Dermed mistet Gabriel heller ikke stimen han var inne i. Det var nesten ingen overraskelse da han fikk ti poeng i siste øvelse: 40 poeng!

Finalen:

Klubbkompis Bastien har sølv i Presisjonsskyting fra før og hadde tydelig ambisjoner og fokus til det ytterste: 12 poeng i første øvelse kan sette en støkk i en hver motstander, ikke minst i en finale. Samtidig som Gabriel slet med særlig opphenting, lot også Bastiens poeng å vente på seg. - Ledelsen var likevel nokså komfortabel. Og viktigst av alt: Med to susere på siste øvelse ble fasit på 29 poeng absolutt en sum å være stolt av. 

Øvelse 1
Bastien 3-3-5-1
Gabriel 3-0-0-0

Øvelse 2
Bastien 0-0-0-0
Gabriel 1-0-0-0

Øvelse 3
Bastien 3-0-0-0
Gabriel 0-0-0-0

Øvelse 4
Bastien 3-0-0-0
Gabriel 3-3-0-0

Øvelse 5
Bastien 5-0-0-5
Gabriel 0-0-0-5

Gratulasjoner til Bastien Testaniere som Norgesmester i Presisjonsskyting 2017!

 

NM Presisjonsskyting 2017

1. Bastien Testaniere, GPK

2. Gabriel G. Bel-Lafkih, GPK

3. Benny Bel-Lafkih, GPK

3. Johnny Skjørberg, HPK

5. - 8. plass

Max Carlstrøm, OPC

Morten Torp, FPK

Ranu Homniam, ØPC

Viljar Losnegard, SPK

 

___________________________________________________

Skribent: Eli Gjengstø | Petanque.no

Foto: Magnus Utgård