Norges nye veteranlandslag

12.06.2017

Norge har ikke bare fått landslag for damer og for menn. Nå er det også klart hvilke veteraner som får æren av å spille med det norske flagg på brystet dette året. 

Kvalifiseringen ti EM for Veteraner ble avholdt i Holmestrand 10. juni. Seks lag knivet om den gjeve premien, og alle møtte hverandre. Vinnerlaget - vårt nye veteranlandslag - trengte bare fire kamper på å avgjøre det hele. Fire strake er solide saker!

Gratulasjoner til Hans-Erik Røneid-Hansen, Johnny Skjørberg, Helge Skjørberg og Odd-Reidar Gullbrandsen!

Vårt nye landslag  skal altså representere Norge under EM for veteraner i Danmark i oktober, samt delta i internasjonal veteranturnering, også denne i Danmark, i september.

Her stiller Norge to lag: Også lag nr. 2 på resultatlisten er kvalifisert til å delta. Kampen om tittelen Norge 2 ble langt mer spennende. Etter endt kvalifisering hadde hele tre lag tre seire hver, og sekretariatet måtte dermed telle score i disse lagenes kamper. Det ble svært jevnt, faktisk skilte det bare fem scorepoeng.

Tre glade Frederikstad-kællær vant nest mest da det gjalt som mest: Gratulerer også til Norge 2 bestående av Atle Andersen, Rolf Hermansen og Odd Porsmyr! Hvem de velger med som fjerdespiller gjenstår å se.

Våre landslagsspillere i veteranklassen burde alle være velkjente i miljøet, både med tanke på fartstid, engasjement og resultater.

Dette blir Rolfs debut i landslagstrøya, kanskje litt ekstra gledelig all den tid han har brukt til å tale petanques sak i IdrettsNorge, senest som visepresident i Norges Fleridrettsforbund. Hans makker Odd har samlet opp flest landskamper av de sju spillerne, med 24 veterankamper, deriblant i ett EM. Atle har ikke tidligere spilt veteranlandskamper, men derimot totalt 12 kamper i Nordsjømesterskapet tidlig på 2000-tallet.

Hans-Erik, Helge og Odd-Reidar spilte alle Nations Cup, danskenes internasjonale veteranturnering i fjor, den gang på Norges andrelag. Det gjorde også Odd-Reidar, men han på førstelaget. - Og dermed også i EM i Monaco. I tillegg har Hans-Erik også deltatt i Nordisk Mesterskap. Sistemann på Norges veteranlandslag, Johnny, har aldri tidligere deltatt i veteran-sammenheng. Rett og slett fordi han ikke tidligere har vært gammel nok. I år bikket han endelig 55 og kan dermed snart legge til flere kamper, annet enn Nordisk i 2013.

 

______________________________________________________________

Skribent: Eli Gjengstø | petanque.no