Alt om NM 2014

13.08.2014

Alt du trenger vite om Norgesmesterskapet i Petanque 14. - 17. august 2014: Program, praktisk informasjon, deltakere, trekning, regelverk, veibeskrivelse, historikk og presentasjoner. Vel møtt til Tønsberg og en virkelig idrettsfest fire dager til ende!

Program

  • Dato: 14. august: NM, Mix Dobbel (ranking)
  • Dato: 14. august: NM, V65 dobbel
  • Dato: 15. august: NM, singel (ranking)
  • Dato: 15. august: NM, skyting
  • Dato: 16. august: NM trippel (ranking)
  • Dato: 17. august: NM dobbel: Åpen (ranking)
  • Dato: 17. august: NM dobbel: damer
  • Dato: 17. august: NM dobbel: V55

Arrangør: FIF Seksjon Petanque
Sted: Tønsberg
Tid: 09.00. Fremmøte for registrering er senest 08.30 hver dag.
Pris: 150,- pr. spiller
Spilleform/oppsett: etter antall lag

Viktig å vite

Norgesmesterskapet er årets største arrangement i norsk petanque. Norgesmesterskapet er åpent for alle, slik at her deltar alt fra rene amatører til erfarne landslagsspillere. Et vidt spekter av spillere møtes til kappestrid i fire hele dager til ende. Vi håper alle og enhver vil være seg sitt ansvar bevisst og bidra til å gjøre Norgesmesterskapet i petanque til en virkelig idrettsfest. Samtidig ønsker vi å minne om følgende (LES MER...).

Deltakere

I år kan vi glede oss over rekordstor oppslutning, hvor også flere nye klubber er representert. Se (LISTE) over påmeldte spillere og lag i de ulike grenene.

Trekning

Trekning ble foretatt torsdag 7. august. Alle lister over hvem som møter hvem i de ulike øvelsene, samt regler, kan leses (HER).

Konkurranse

- Som om ikke NM er konkurranse nok i seg selv, skal det også konkurreres i hvem som best forutser pallplasseringene. Vi lokker med gratis kuler til vedkommende med flest poeng (KONKURRANSE). 

Petanque.nos flittige medarbeider i øst har i forkant av mesterskapet vurdert de ulike øvelsene og kommet frem til følgende favoritter: (Singel) (Skyting) (Åpen dobbel) (Mix dobbel) (Damer dobbel) (Dobbel V55) (Dobbel V65) (Trippel). Hvor mange riktige vil man få...?

Historikk

30 år med organisert petanque i Norge og nesten like mange år med NM: Petanque.no korter ned ventetiden til Norgesmesterskapet i Petanque med litt NM-historie (LES MER...)

Teknisk arrangør

Seksjonsstyret mottok tidlig i 2013 søknad fra Tønsberg Turn Petanque om å være teknisk arrangør av Norgesmesterskapet i Petanque for 2014. Dette som et ledd  i klubbens 150-årsjubileum. Et samstemt styre innvilget søknaden med stor glede.

Tønsberg Turns petanquegruppe teller 80 medlemmer som ukentlig møtes til trening og sosialt samvær. Bak seg har de en meget velfungerende klubb som har lang erfaring med små og store mesterskapTønsberg ligger gunstig til geografisk sett, både med tanke på avstand fra hovedstaden og Østfold, samt nærhet til Torp flyplass med direkterute til Bergen. Et stort klubbhus vil være til disposisjon under hele arrangementet og det er rikelige overnattingsmuligheter i umiddelbar nærhet. Som tidligere skøytearena er baneområdet forsynt med god belysning om dette skulle bli nødvendig. Arrangørmessig er vi ikke i tvil om at dette vil  bli vellykket.

Les også: (Vel forberedte...) (Mestermøte)

For petanquespesifikke detaljer er styret beredt til å følge opp noe tettere enn normalt. Særlig vil dette medføre tettere samarbeid hva baneforhold, utstyr og dommere angår. 

Vi ser frem i mot flotte augustdager i Tønsberg!