Vi velger oss april

10.04.2017

Jeg velger meg april, I den det gamle faller, i den det ny får feste; det volder litt rabalder,- , dog fred er ei det beste,  men at man noe vil. – Velkjente ord fra den enda mer velkjente Bjørnstjerne Bjørnson. Med dette vers introduserer vi nok en oppsummeringsartikkel om det som har vært siden sist, og litt om det vi har i vente.

E-cup trekning  | Årsmøtet og Tinget | Helgeturneringen | Karusellen, del 2 | Vinterseriens B-sluttspill | Rolf Finstads minneturnering | Nytt baneanlegg i Hordaland | Prindsen hage | Petanquefilmen Kjempen | VM-oppkjøring | Sesongpremiere

 

Finally facing my Waterloo

Det europeiske petanqueforbundet CEP holdt i helgen styremøte, hvor vår egen Signe Hovind er medlem. Det mest spennende for den menige spiller var trekningen av Europacup-kvalifiseringen for klubblag. For (første gang) skal Økern Petanque Club representere Norge i cupen, og nå kan spillerne endelig se seg om etter flybilletter – til Belgia. Vertsklubben er fra Waterloo, og der har det som kjent blitt (kjempet hardt) før. Et raskt googlesøk antyder at ØPC i tillegg til kamptrening også kan forberede seg i forkant med (litt trappeløp). – Og litt (synging) er vel uunngåelig.

I alle fall: De 27 klubbene som deltar er blitt trukket inn i fire puljer, hvor fjorårets semifinalister er vertskap for hver sin pulje. I tillegg til Norge skal også Nederland, Østerrike, England og Jersey til Belgia. – Ingen enkel pulje, men to går videre og alt er mulig!

Kvalifiseringen avholdes siste helgen i juli. Bruk tiden fremover godt og gled dere stort, dette er en fantastisk fin opplevelse!

 

Ny periode er i gang

Lørdag 25. mars 2017 avholdt Norges Fleridrettsforbund (FIF) ting samt årsmøte i de tre seksjonene Petanque, Boccia/Teppecurling og Friskis & Svettis. 

Tre saker ble foreslått, drøftet og vedtatt, styremedlemmer gikk av og nytt styre ble enstemmig vedtatt. Måtte neste periode bli rik på vekst og full av engasjement til det beste for norsk petanque! (Les mer...)

Suverene Superveteran

Peter Pan-hallen har virkelig holdt aktivitetsnivået høyt denne vinteren. Et av arrangementene har vært Helgeturneringen, en trekke-makker-turnering over hele 12 helger. De åtte beste rundene har vært tellende og 36 enkeltspillere har deltatt en, flere eller mange ganger.

Den aller, aller beste etter endt turnering ble Daniel Hushovd med sine uslåelige 49 seire. For sin innsats belønnes han med 2.000 kroner – og uant mange premier som dagsvinner. På andre- og tredjeplass sammenlagt finner vi Johnny Skjørberg og Arild Eliassen, begge med 38 seire, men med en differanse på nesten et halvt hundre scorepoeng. Vi gratulerer!

 

Karusell-Karlsen

Oddvar Karlsens 19 seire i andre del av Vestbyhallens Lørdagskarusell holdt i lange baner til førsteplass. – Skjønt det var hard kamp om de neste plassene: Fire spillere hadde 16 poeng hver, og dermed gikk det på score. Larry Young hadde bekvemmelige 82 i pluss, mens Ulf Lundby kapret den siste pallplassen med sine 61 i pluss. Hele listen kan studeres i ro og mak ved å trykke på (denne lenken).

 

Vinterseriens B-Beste

I forrige månedsoppsummering hedret vi vinnerne av Vinterseriens A-sluttspill, og like etter ble B-sluttspillet ferdigspilt. 26. mars jublet Frederikstadkællæne høyest av alle i Vestbyhallen, og det kan dere lese mer om i (denne artikkelen).

 

Grisefest i grisefjøset

Hedersmannen fra HøRn, Rolf Finstad, er blitt hedret for andre år på rad med egen minneturnering i Vestbyhallen. Rolfs brede smil og evne til å inkludere er stadig savnet, fullbooket påmeldingsliste på rekordtid forteller det meste.

… skrev vi innledningsvis i artikkelen fra Rolf Finstads minneturnering. Finalen ble en rysare av sjelden kost, og er forsøkt dokumentert etter beste artikkel både med video og runde-for-runde i (denne artikkelen). Den forklarer formodentlig også den noe flåsete overskriften. 

 

Vestlig vekst

Det glade petanquebudskap brer seg i vest. Fra Stord Petanqueklubb har vi fått melding om oppvisning i Uskedalen i Kvinnherad. Et splitter nytt petanqueanlegg er bygd, og folk møtte opp i hopetall til åpningen. Kanskje vil det med tid og stunder bli etablert klubb også?

 

Prindsen Hage

Vi har (tidligere) skrevet om store, spennende planer midt i Oslo sentrum. Nå er konseptet endelig (offentliggjort) og oppstart er satt til mai:

Prindsen hage var i sin storhetstid Oslos frodigste og fineste prydhage. I sommer ønsker vi a? tilbakeføre hagen til en grønn lunge midt i Oslo sentrum. Her blir det god stemning, mat, drikke, lek og spill i mange varianter. Oslos flotteste bakgård åpner i mai. Velkommen til Prindsen hage!

Adressen er Storgata 36 med inngang via Salgshallen.

I tillegg til rik flora og rikelig boltreplass i det grønne vil det være mange muligheter for sportslige aktiviteter, deriblant – hold dere fast – 14 petanquebaner. Uteservering og små restauranter.

 

Kritikerrost, men publikumssvikt

En del av oss benyttet seg av en unik mulighet på tampen av mars måned: For første gang ble en film med handling fra petanquemiljøet satt opp på norske kinoer. Svenske Jätten, med den norske tittelen Kjempen, har høstet stor applaus blant filmkritikere og er populær på filmfestivaler, men det norske publikum sviktet. Mange kinoer tok den av allerede etter en uke, men fremdeles er det muligheter. – Og så kan man glede seg til DVDen slippes.

- For filmen er veldig god, selv om petanquespillingen nødvendigvis ikke er av ypperste klasse, les bare vår (begeistrede anmeldelse).

 

VM er rett rundt hjørnet

De belgiske arrangørene har vært (usedvanlige synlige og aktive i SoMe) i forkant av påskens verdensmesterskap. At man internasjonalt forsøker å selge petanque inn som prøvegren til OL i 2024 er tydelig på alle måter, ikke minst med tanke på innføringen av de nye VM-grenene dobbel for damer og herrer, samt – ikke minst – mix dobbel.

Våre norske håp; Lisbeth Fossen, Ranu Homniam, Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih, hadde sin siste felles treningsøkt før avreise i går. Frognerparken var åsted og spillingen var ytterst lovende. Nå er det bare å lade opp mentalt, fokusere og gi jernet! Hell og lykke!

Petanque.no er på plass i Gents arena og om lykken står oss bi vil internetoppkobling og streaming lykkes til å gi publikum hjemme god live dekning.

 

Rankingsesongen starter

Parkene flommer over av petanquespillere nå som snøen er smeltet og fuglene kvitrer lystig blant grønne spirer på trærne. Vintersesongen er definitivt slutt, og nå er det bare dager igjen til Sesongpremieren. – 2. påskedag, 17. april, møtes PetanqueNorge i Frognerparken. Allerede er det (meldt på 16 trippellag), og flere ventes.

- Og husk: Reglementet er endret og kan leses i (dette dokumentet). Les også (regler og retningslinjer) for terminlisten 2017, samt oversikten over øvrige turneringer på (terminlisten). – Ja, også må dere huske å løse (lisens)!

 

 

______________________________________________________________

Husker du ...? Artiklene fra (mars måned), (februar måned) og (januar måned).

______________________________________________________________

 

Skribent: Eli Gjengstø | petanque.no