Vi vurderer: NM +65

13.08.2014

Petanque.no våger seg også i år ut på dypt vann og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i de fleste øvelser i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurranse som vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

Veteran +65

Dette er den nyeste av alle NM-øvelser, veteran +65, kom på NM-programmet i 2013. Riktignok samtidig som en annen øvelse: Mix dobbel. I år som i fjor avholdes øvelsen på NM-åpningsdag, og 17 par superveteraner stiller. Om jeg ikke husker feil så er det en økning på 7 lag, en fin økning!

Men hvem vinner? I år tror jeg rett og slett at denne NM-øvelsen blir preget av lag fra Holmestrand:

Favoritten

Mine største favoritter i år er Helge Skjørberg og Birger O. Hansen (HPK). Helge får med seg tredjemann fra laget som han vant åpen trippel sammen med under NM i 2010, evig unge Birger O. Hansen. Styrken i denne duoen blir at man får et oppsett i dobbel der man har en klassisk legger og en som kan bekle skyterollen. I dette tilfellet blir Helge legger og han kan, som vi som nevnt før, ha sine dager der absolutt alt går inn. Birger er en stabil skytter, men er også god til å legge. Det litt spesielle er at Birger ofte våger å gjøre noe helt uventet i slutten av rundene. I petanque handler det ofte om å våge, og nettopp dette gjør Birger til stadighet.

Nestfavoritten

Største utfordrer er Holmestrand-lag nummer 2, bestående av duoen Arild J. Øynes og Oddvar Pettersen.  Her er nok en gang to jevne spillere som har evnen til å avgjøre i lange partier. Jeg tipper nemlig at det blir mange lange kamper på den banen som NM skal avvikles på i år. Oddvar er også en spiller som våger mye og kan gå etter de store «bøtter» om anledningen skulle by seg. Stabilitet og vinnerinstinkt bringer disse to herrer langt.

Vokt Dem for...

Nok et Holmestrand-lag, nå med duo Bror Bøhler og Hans-Erik Røneid-Hansen. Jeg har ikke sett disse spille sammen noen gang, og ikke vet jeg om de faktisk har spilt sammen heller. Uansett, jeg tipper at disse to sammen kommer til å spille kynisk. Med dette mener jeg at de kommer til å gi motstandere få poeng i enkeltrunder, og male på med legg etter legg. Dette kan slå begge veier, men jeg tror nok at med så to jevne leggere kan dette gå langt. Bror liker å male inn sikre poeng og ikke ta noen store risikoer, og jeg kan tenke meg at en slik taktikk i denne klassen kan føre Bror og Hans-Erik langt.

Ikke se bort i fra...

Min siste medaljekandidat i denne klassen kommer fra, ikke HPK, men Petanque Club Hølen: Thor- Arne Smestad og Bjørn Larsen. Her står og faller det om Thor-Arne har funnet frem til noe av den storheten han hadde i sine glansdager. Jeg hevdet lenge at Thor Arne ikke selv var klar over hvor god han var. Nå har han spilt mindre og skyter nok ikke riktig like stabilt som før, men viser han noe av gammel storhet holder det lenge. Bjørn er blitt en stabil legger, og jeg mener at bak den blide fasaden skuler det seg et enormt vinnerinstinkt i ham. Dette får ofte utslag i at han aldri gir opp. Så skal noen true trioen av favorittlagene fra Holmestrand, mener jeg at det må bli dette dobbeltparet.

Med dette er samtlige øvelser under NM gjennomgått og vurdert ned til –nesten- minste detalj. Fasiten får vi allerede i morgen.

Husk at det enda ikke er for sent å sende inn din egen tippekupong, i håp om å vinne kuler til en verdi av kr. 1.000. Det ville vel vært dumt å la være...?

 

Skrevet og vurdert av S.A.