NM: Viktig informasjon

12.08.2014

- En siste informasjon om årets Norgesmesterskap.

Norgesmesterskapet er årets største arrangement i norsk petanque. Norgesmesterskapet er åpent for alle, slik at her deltar alt fra rene amatører til erfarne landslagsspillere. Et vidt spekter av spillere møtes til kappestrid i fire hele dager til ende. Vi håper alle og enhver vil være seg sitt ansvar bevisst og bidra til å gjøre Norgesmesterskapet i petanque til en virkelig idrettsfest. 

Samtidig ønsker vi å minne om følgende:

Veibeskrivelse

Norgesmesterskapet 2014 går som kjent av stabelen på Tønsberg Stadion, med Tønsbergs Turnforening/ Petanque som teknisk arrangør.

  • Adresse: Tønsberg Stadion, Stenmalveien 32, Tønsberg.

Når du kommer nordfra på E-18: Avkjøring 35 til Tønsberg. Følg RV 308 Tønsberg i ca. 5,7 km. I rundkjøring ta tredje avkjøring RV 35 og følg skilting til Messeområdet. Det vil bli merket avkjøring til Stenmalveien 32/NM Petanque.

Telt og parkering

Hele bane-området er inngjerdet. Alle telt må sette opp utenfor inngjerdet område.

Parkeringsplassen ligger rett ved spille-området. Bobiler vil få nærmere anvist plass ved banen.

Fremmøte for registrering

Veldig viktig: Fremmøte for registrering er kl. 08.30. Dette gjelder alle fire dager.

- På dette tidspunktet har alle allerede kommet og er godt i gang med oppvarming til dagens konkurranse.

Spilleoppsett

- Gjennomføring av turneringsdagene

I forbindelse med offentliggjøring av trekningen ble det informert om at alle kamper starter på 0-0. Vi vil likevel gjøre klart at turneringsledelsen forbeholder seg retten til, om nødvendig, å gjøre endringer slik at det kan være aktuelt å la alle innledende kamper starte på 2-2. Med nødvendighet menes svært dårlig vær, eller ut i fra erfaring fra tidligere øvelser. Dette vil det selvfølgelig bli opplyst om hver enkelt dag før spillestart.  

Dersom noen kamper i innledende omganger henger vesentlig igjen etter at alle de øvrige kampene er ferdige, forbeholder turneringsledelsen seg retten til, i samråd med dommer (se under), å avslutte disse kampene ved å gi spillerne 2 grisekast etter avslutning av pågående runde. Blir grisen skutt ut under disse 2 rundene gjelder det uansett som spilt runde.

Presisjonsskyting

Vi vil om mulig starte kvalifiseringsomganger i skyting allerede på torsdag. Dette vil i tilfelle blir bekjentgjort tidlig på dagen.

På fredag vil kvalifiseringsomganger starte opp samtidig med singelturneringen, idet det er flere spillere som har walkover i hver runde av innledende. Skytterne vil få beskjed i god tid.

Vi ber om at de som skal skyte selv finner spiller som kan legge opp kulene i ringen underveis i kvalifiseringen. 

Forbud mot røyking og alkohol

Det er totalt røykeforbud på hele baneområdet, også for publikum som eventuelt oppholder seg på «indre bane». Det er heller ikke lov til å nyte alkohol på baneområdet.

Det er ikke tillatt å røyke under spill.  Spillere som røyker under kamp får 1 - en - advarsel. Dersom samme spiller også senere på dagen røyker under spill blir hun eller han utvist.

Det er totalforbud mot å nyte alkohol under spill. Overtredelse av denne regel medfører umiddelbar utvisning, altså uten advarsel.

Advarsel, og i verste fall utvisning, gis/foretas av dommer i samråd med turneringsledelsen.

Dommere

Dommere under årets Norgesmesterskap er følgende:

  • Mike Pegg, internasjonal dommer fra England
  • Roger Smedenfeldt, nasjonal dommer fra Sverige

Grethe Johansen samt turneringsledelsen for øvrig vil være måledommere ved ytterligere behov.

Observatør

Landslagstrener Jack Schillemans fra Nederland vil være tilstede som observatør fredag ettermiddag til søndag ettermiddag.

Draktlikhet

Man bør tilstrebe å stille med lik overdel, i det minste overdel i samme farge. På grunn av skiftende værforhold (nødvendig med ekstra genser/jakke), kan vi likevel ikke være for rigide på regelen om draktlikhet.

**** 

Med dette i minne gjenstår det viktigste av alt:

Vi ønsker alle deltakere og publikum velkomne til årets Norgesmesterskap i Tønsberg!

 

På vegne av styret i Norges Fleridrettsforbund, Seksjon Petanque

Signe Hovind