Uslåelige i kvalifisering

16.01.2017

Damekvalifiseringen til VM i Gent, Belgia ble avholdt andre helgen i januar. Ranu Homniam og Lisbeth Fossen viste seg favorittstempelet verdig: Suverent til topps og landslagsspill i april!

Ranu og Lisbeth gjorde rent bord og tillot ikke sine konkurrenter å gjøre det særlig spennende: Ubeseirede allerede etter dag 1 feide alle potensielle hvis, om, kanskje til side. Det var rett og slett ingen grunn til å fortsette kvalifiseringen neste dag. Ingen kunne ta igjen de to. 

Kvalifiseringen i tall:

 • Charlotte Jayer/Eli Gjengstø vs Marianne Myrbråten/Ellen Johansen: 3-13
 • Ranu Homniam/Lisbeth Fossen vs Marianne Myrbråten/Ellen Johansen: 13-1
 • Ranu Homniam/Lisbeth Fossen vs Charlotte Jayer/Eli Gjengstø: 13-9
 • Charlotte Jayer/Eli Gjengstø vs Marianne Myrbråten/Ellen Johansen: 13-0
 • Ranu Homniam/Lisbeth Fossen vs Marianne Myrbråten/Ellen Johansen: 13-5
 • Ranu Homniam/Lisbeth Fossen vs Charlotte Jayer/Eli Gjengstø: 13-2

Lisbeth Fossen troner på topp i adelskalenderen over landslagsskamper uansett kjønn med sine 266 kamper. Nå kan hun altså enda en gang plusse på sin imponerende statistikk. Og grunnene er mange: Hun er godt kjent for sin teft for taktikk, fokus på samhold i laget og evne til å gjøre viktige kuler. I helgen viste hun også at hun leste den krevende banen mer riktig og raskere enn de aller fleste, det være seg herrer eller konkurrenter.

Ranu Homniam kom som en rakett inn i det norske petanquemiljø så sent som i 2011, og allerede året etter debuterte hun på landslaget. Siden har hun vært soleklar: Ingen kan hamle opp med hennes skyting! - Så er hun også den eneste norske spiller gjennom tidene som har tatt medalje i EM- og/eller VM-sammenheng. Med sine historiske 43 poeng i EM 2014 Presisjonsskyting gikk hun direkte til kvartfinalen som hun også vant. I semifinalen ble det tap, men hun vant bronse. Denne prestasjonen førte henne for øvrig på andreplass i den norske adelskalender, kun slått av Thieu Cong Bo (48 poeng, NM 2010).

Ranu og Lisbeth har spilt utallige kamper og turneringer sammen siden 2011, både i inn- og utland. Antall treningstimer er enda flere. Samspillet er unektelig på plass, og det var også Lisbeth som stod ved Ranus side under hennes rekordsum i EM 2014.

Visste du...? Ranu debuterte på landslaget under EM 2012 i nettopp Gent, Belgia. Lisbeth var også på landslaget dette året. Knappe fire år senere reiser de altså på nytt til samme by, samme hall, på samme lag.

Vi gleder oss til å følge Ranu og Lisbeth under verdensmesterskapet, og vet de to vil gjøre sitt beste for å lade opp til utfordringene. Gratulerer!

 

------

VM består denne gang av flere grener, samlet til en langhelg for å gjøre det enklere både økonomisk og praktisk. Slik blir fordelingen:

 

 • VM Dobbel for herrer: Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih
 • VM Dobbel for damer: Lisbeth Fossen og Ranu Homniam
 • VM Singel for herrer: Ole Hågensen
 • VM Singel for damer: Ranu Homniam
 • VM Dobbel Mix: Lisbeth Fossen og Benny Bel-Lafkih

Utnevnte trenere er Ronny Gudmundsen og Robert Pettersen.

Se egen artikkel om herrekvalifiseringen og (Ole og Bennys vei til landslaget) under VM i Gent.

En spesiell takk til Jim Pettersen som var dommer under begge kvalifiseringshelgene. Takk også til Finn Gundersen og Karianne Fleischer som holdt Vestbyhallen åpen for oss denne helgen, samt til Gabriel G. Bel-Lafkih for flott jobb i sekretariatet - og som resultatformidler for nysgjerrige Facebook-brukere!

 

 

______________________________________________________________ 

Skribent: Eli Gjengstø | petanque.no