Ti har blitt til seks

13.11.2016

Norges fremste herrespillere var denne helgen i aksjon i første del av kvalifiseringen til VM Singel/Dobbel i april 2017. Stedet var Vestbyhallen, antall lag var 10 og spenningen definitivt stor. Noen overraskelser, en del skuffelser, men desto mer spill verdt applaus.

Blant de ti dobbellagene som stilte på startstreken finner vi seks lag som nå må lade om og sette nye mål: Vinne mest mulig for flest mulig i kvalifiseringens del 2 i januar 2017.

Lørdag 12. november ble de fem første kampene spilt. Alt fra denne dagen kan leses ved å klikke på (denne lenken). Her finnes alt fra tabeller, resultatister og videoklipp. I det følgende berettes det meste som er fra de siste fire kampene, spilt søndag 13. november.

- Og til slutt: De seks beste.

6. runde

Ett lag utmerket seg på kvalets første dag. Etter fem runder var Benny og Ole stadig like ubeseirede. Søndagens første motstandere var Birger og Geir, som fra før hadde kun tap. Veteranlandslagsspillerne troppet opp i hallen med kun teoretiske sjanser til avansement, og utfallet mot Ole og Benny gikk heller ikke veien. 13-2 og dermed stadig ubrutt seiersrekke for Groruddalduoen.

Seier ble det også for det andre rene Groruddalen-laget: Gabriel og Lars møtte i første kamp Odd og Atle som med seier kun i første kamp, var avhengige av å vinne resten. Slik gikk det ikke. 13-2 også her, noe som endte med foreløpig fjerdeplass for Gabriel og Lars.

To øvrige kampe endte med fanny. Marius og Hubert var rekordtidlig ferdig mot Ronny og Roger. Førstnevnte plasserte seg med dette resultatet på foreløpig tredjeplass med like mange seire som Lars og Gabriel, men med innbyrdes seier. For Ronny og Ronny ble det to hakk ned til sjetteplass.

Den andre fannyen ble vunnet av Gildas og Jean Jaques mot Kjell Rune og Ståle, dette i en kamp begge lag måtte vinne. Dette ble ytterligere premiert med en foreløpig femteplass. 

Femte og siste kamp stod mellom Bjørn Arne og Johnny mot Youssef og Bastien: 13-7 til sistnevnte som med dette beholdt andreplassen sammenlagt.Nå begynte det virkelig å spøke for Holmestrands sjanser for avansement.

7. runde

Og ikke før vi nærmest avskrev Holmestrands sjanser til avansement gikk Kjell Rune og Ståle hen og vant kampen mot sine på papiret fremste konkurrenter: Lars og Gabriel. Intet mindre enn 13-0: For en revansje fra forrige runde!

Ole og Benny leverte scorekortet sitt like etter: 13-5 over Atle og Odd som stadig bare haddde sin ene seier, dette i første kamp. Marius og Youssef var også i rute med 13-8 over Birger og Geir: 5 seire!

Den absolutt jevneste kampen endte med ett poeng i favør Bjørn Arne og Johnny mot Ronny og Roger. Dermed rykket sistnevnte lag ut av topp 6 og måtte stålsette seg for en nervepirrende ferd videre. Med deres tap beholdt derimot Gabriel og Lars sin fjerdeplass, tross kjempetap. Kjell Rune og Ståle plasserte seg på femte, foran Gildas og Jean Jaques. Sistnevnte tapte for øvrig sin kamp, denne mot Youssef og Bastien, som med sine totalt seks seire kunne være trygge på et godt utgangspunkt til helg nummer to.

8. runde

Det var stor spenning i siste halvdel av topp 6. Kun ett lag var på dette tidspunkt definitivt ute av leken, og ett hadde kun teoretiske muligheter. Dette laget møtte turneringens bunnlag, og hadde dermed gode muligheter for å plusse på til to før niende og ssiste kamp. – Det greide de også. 13-9 til Østfold over Vestfold.

Den soleklare lederen, Ole og Benny, møtte Kjell Rune og Ståle i en for de sistnevnte, viktig kamp. Ole og Benny lot derimot ikke holmestrandingene få et eneste trøstepoeng.

– Men det er mange viktige oppgjør. Slik som kampen hvor både Ronny og Roger samt Gildas og Jean Jaques trengte seier. Det endte 13-6 til Økernduoen, men begge ble værende på listen.

Bjørn Arne og Johnny var før denne runden blant lagene med tre seire, og åpnet åttende kamp med fire poeng mot Marius og Hubert. Flere skulle det ikke bli.

Nervepirrende oppgjør:

Youssef og Bastiens kamp var av det langvarige slaget, men de vant likevel hele 13-8 over Lars og Gabriel. Tap til tross, fire seire holdt fremdeles til å være blant topp 6 før siste og avgjørende runde.

9. runde

Tre lag var allerede garanterte avansement til helg 2: Benny og Ole virket helt uslåelige med åtte av åtte mulige og smått utrolige +68 i score. Youssef og Bastien var bare et tap bak, og vant dessuten oppgjøret mot treer Marius og Hubert som hadde seks seire. Ingen kunne true disse tre.

- Men bak var det tett. Veldig tett.

Blant kampene med mest spenning var duellen mellom Gabriel og Lars, og Ronny og Roger. Sistnevnte sikret fjerdeplass og dermed avansement med sin 13-5 seier, mens tapende lag endte på den sure sjuendeplassen, grunnet like mange seire som femte- og sjetteplass, men alt for dårlig score. De to siste plassene gikk til to Holmestrand-lag, som tross litt variable resultater gjennom helgen halte seg fint i land.

Førsteplassen avgjøres: 

På andre siden av tabellen finner vi Marius og Hubert som ikke lot noen være i tvil om at deres billett til helg 2 var fortjent: 13-3 over Jean Jaques og Gildas på kort tid, takk for kampen. De hittil ubeseirede, Ole og Benny, måtte på sin side av hallen bite i seg helgens eneste nederlag: Youssef og Bastien vant 13-4, og overtok med dette det viktige psykiske overtaket før selve avgjørelsen i januar.

Fra 1. plass til 10. plass: (Se alle resultater)

Lagene som spiller dobbel runde medio januar tar med seg resultatene fra denne helgen. Her er utgangspunktet når herrene over nyttår igjen møtes til dyst:

1. Youssef Taoubane og Bastien Testaniere: 5 seire, +26
2. Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih: 4 seire, +23
3. Marius Wang og Hubert Paillac: 3 seire, +21
4. Ronny Gudmundsen og Roger Støa: 1 seier, -16
5. Kjell Rune Karlsen og Ståle Baksetersveen: 1 seier, -26
6. Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg: 1 seier, -28

Gratulasjoner ti Youssef og Bastien, Ole og Benny, Marius og Hubert, Ronny og Roger, Kjell Rune og Ståle, samt Bjørn Arne og Johnny! Vel møtt til finalehelgen i januar!

 

Tusen takk til Vestbyhallens Jim Pettersen, Inge Aabol, Ellen og Dag Meisingset for all hjelp denne helgen.