Vi vurderer: NM +55

11.08.2014

Petanque.no våger seg også i år ut på dypt vann og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i de fleste øvelser i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurranse som vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

Veteran +55

Denne øvelsen har eksistert på NM-programmet siden 1999, der første mestere var Reidun Johansen og Kristjana Møller. Våre første mestere deltar for øvrig også under årets mesterskap. Under NM 2013 fikk vi en ny veteranklasse til: + 65, så under rubrikken «fornyelse av NM» kan det nok være en ide og diskutere om + 55 har utspilt sin rolle under NM. Jeg mener at to veteranklasser under NM er en for mye, og det er heller ikke den helt store deltakelse. Under årets NM er det påmeldt 17 dobbeltlag. Tenker man seg en utvikling av NM der åpen dobbel blir «fredet» på samme måte som singel og åpen trippel er, og alle som hadde spilt i dameklassen og veteran +55 (som avvikles samme dag) dermed hadde sluppet unna valgets kvaler, hadde det under åpen dobbel stilt opp et startfelt som hadde telt hele 73 lag. Uansett, faktum er at det under årets mesterskap avvikles + 55 og fire medaljevinnere skal kåres.

Favoritten

Favoritter er Ellen Meisingset og Dag Meisingset fra Petanque Club Hølen. Dette er en samspilt duo som reiser land og strand rundt med sin bobil til ulike turneringer. Kvalitet i spillet er der og med jevnlige intervaller klatrer de høyt på resultatlister.  Ellen legger stabilt og godt, og har sjelden helt mislykkede legg. Dag varierer noe mer på skytingen, men har kamper og turneringer der alt går. Jeg tror at det nå er såpass sent i sesongen at de begge har spilt på seg den lille ekstra stabilitet som må til for å hevde seg i et meget jevnt startfelt.

Utfordreren

Den største utfordrer spiller i år for samme klubb som mine favoritter. Det er Reidun Johansen og Kristjana Møller. Disse damer har hele 6 medaljer, 3 gull og 3 bronse, fra tidligere mesterskap i denne klassen. Dette er nok den aller mest samspilte duo i Norge, og dette er klart lagets styrke. Banen kan nok også passe både legg og skudd til disse spillere. Mye taler for at de, tradisjonen tro, får medalje med seg hjem fra årets mesterskap.

Men kanskje blir det...

Jeg tror også at Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen fra Holmestrand blir å regne med i år. Dette er to hedersmenn som spiller mye og har mange store triumfer å se tilbake på. Jeg minner om at disse var med på vinnerlaget som tok NM-gull i åpen trippel i 2010. Under NM 2012 gikk disse to herrer til topps nettopp i +55 klassen. - Dette er for øvrig et år alle til nå nevnte lag var på premiepallen. Usikkerheten min i dette tilfellet er stabiliteten på skytingen, men jeg tror at de spiller litt passivt og satser på legging, lagets styrke.

Skal hjemmefavoritter ta medalje i år, tror jeg man har størst mulighet under denne veteranklassen. Dag Andersen og Erik Brunsell er nok de som etter min mening er den duoen som kan komme aller lengst. Jeg må innrømme at jeg ikke har sett disse herrer spille i årets sesong, men stoler på tidligere års grunnlag. Dette er to av noen ganske få TT-spillere som har vært utenfor egen lille andedam og spilt, og vet dermed hva som kreves for å hevde seg i noe større turneringer. 

Utfylte tippekuponger har begynt å strømme på, men stadig er prosentsjansen for å vinne kuler relativt høy. Ikke gå glipp av denne muligheten! Les mer på (denne siden).

 

Skrevet og vurdert av S.A.