Petanque i Oslos storstue

06.09.2016

Årets norgesmestere i Mix Dobbel, Charlotte Jayer og Bastien Testaniere, gikk helt til topps på hjemmebane under Monolitten 3. september. Makker Benny Bel-Lafkih, norgesmester i Åpen Dobbel, sikret samtidig sin definitive posisjon som årets suvererene vinner av årsrankingen. Vi gratulerer!

OPCs president (som det heter i denne klubben) Caroline Hovind oppsummerer Monolitten 2016 i det følgende:

Og så var det atter en gang tid for høstens samling av glade petanquemennesker i Frognerparken.

Tidligere turneringer har samlet opptil 38 lag, så det var litt trist at vi i år kun hadde 11 påmeldte lag. Det var meldt strålende sol og flott høstvær, så vi ønsket å gi alle de påmeldte flest mulige kamper.

Erfaringsmessig er det alltid noen kamper som blir veldig lange, og for å unngå altfor mye venting besluttet vi i år å ha gruppespillet på tid.

De 11 lagene ble delt inn i 2 grupper, med 4 ferdigtrukne kamper hver. De 2 beste fra hver gruppe gikk til semifinale, mens de resterende spilte plasseringsspill.

Gruppe A ble soleklart vunnet av Charlotte Jayer, Bastien Testaniere og Benny Bel-Lafkih, med 4 seire og +32 i score. Det var langt jevnere i kampen om 2. plassen: hele 4 lag hadde 2 seire og 2 tap, men det var damelandslaget med Gunvor Berge, Ranu Homniam og Lisbeth Fossen som hadde best score og tok seg til semifinalen.

Som eneste representant fra klubb utenfor Oslo/Akershus stilte Holmestrands Johnny Skjørberg, Helge Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen. Det lønte seg!

Gruppe B hadde også en soleklar vinner: Helge Skjørberg, Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen hadde etter endt gruppespill 4 seire og +29 i score. Til semifinalen kom også Arne Olsen, Knut Lomsø og Larry Young, med 3 seire og + 4 i score.

Atter en pallplass for Follos Knut Lomsø, Larry Young og Arne Olsen!

Alle kampene i innledende skulle vare i 1 time og 15 minutter, og samtlige kamper ble ferdig innen oppsatt tid. OPC fikk utelukkende gode tilbakemeldinger på at gruppespillet ville gå på tid, og også på antall kamper alle lag fikk i det flotte høstværet.

I den første semifinalen møtte team Charlotte team Arne. Follolaget kjempet og hadde mange gode kuler, men måtte se seg slått 13-3.

I den andre semifinalen møtte Holmestrands store sønner damelandslaget. Damelandslaget var skjerpet og spilte kulene sine godt, noe som lover meget bra en kort uke før årets Europamesterskap. Damene spilte seg til finale med 13-5 seier over team Helge.

Lisbeth Fossen, Ranu Homniam og Gunvor Berge tar et flott resultat med seg i kofferten når de denne uken reiser til Europamesterskapet i Bratislava sammen med Ellen Johansen. 

Plasseringsspillet var ferdig samtidig med semifinalene, og det var flere som da ble igjen for å være tilskuere under finalen.

Team Charlotte fortsatte sitt gode spill, og ble hakket for sterke for damelaget. Med høstsol og plussgrader som ramme vant Charlotte, Bastien og Benny Monolitten 2016.

Som en kuriositet: Selv kampene etter gruppespillet ble ferdigspilt på mindre enn 1 time og 15 minutter.

OPC takker alle fremmøtte spillere og publikum for en flott høstdag, og gleder oss til å se enda flere av våre petanquevenner i Frognerparken til Sesongpremieren 2017. Håper 2017 er året vi setter rekord i antall påmeldte lag.

 

Monolitten

3. september 2016, Frognerparken

1. Charlotte Jayer, Bastien Testaniere, Benny Bel-Lafkih, OPC/GPK
2. Gunvor Berge, Ranu Homiam, Lisbeth Fossen, OPC/ØPC
3. Arne Olsen, Knut Lomsø, Larry Young, FPK
3. Helge Skjørberg, Johnny Skjørberg, Bjørn Arne Nordhagen, HPK

5. Jean Jaques Razaka, Jens Borg Walberg, Andero Kelu, OPC/ØPC

6. Maija Juva, Morten Torp, Jim Pettersen, FPK

7. - 11. plass

Rune Kristoffersen, Mili Selimovic, Simohamed Menzhi, GPK/OPC

Gabriel G. Bel-Lafkih, Ole Hågensen, Robert Pettersen, GPK

Bjørn Vidnes, Hadi Kaddaj, Jan Egil Andresen, OPC

Johnny Johansen, Ole Evenstad, Espen Alexandersen, FPK

Ragnar Weseth, Michel Rey, Rune Andersen, SIN

 

 

Tusen takk til Caroline Hovind for tekst og bilder.