Norges veteraner tredje best

05.09.2016

Norske veteraner endte på tredjeplass under helgens invitasjonsturnering National Veteran Cup, i regi av det danske petanqueforbund. Vi gratulerer!

  • Norge 1: Geir Høistad, Odd-Reidar Gulbrandsen og Birger Otto Hansen
  • Norge 2: Signe Hovind, Ståle Baksetersveen og Leif Høgberg

Les også: Kvalifisering til EM Veteran

Veteranmesterskapet ble avholdt i Hvidovre og bestod av tropper fra Nederland, Wales, Skottland og Finland utenom Norge og vertsnasjonen selv (2). Samtlige nasjoner stilte med to lag per tropp, hvor førstelaget møtte de andre førstelagene, og andrelaget møtte de øvrige andrelagene. - Sammen samlet lagene poeng: 3 poeng for 13-seier, 2 poeng for seier og 1 poeng for uavgjort. Kampene ble spilt med tidsbegrensning på kun 50 minutter, dette for å sikre 10 kamper i et svært stramt program.

Alle spilte mot hverandre lørdag, og til tross for at Norges førstelag slet med motstanderne sanket de fem poeng, deriblant mot Danmarks andre tropp, en kamp som gledelig nok ble sendt live på nettet. For Norges andrelag gikk det langt bedre med hele fjorten poeng. Til sammen hadde den norske troppen altså samlet nitten poeng, nok til foreløpig tredjeplass og A-sluttspill.

- Og se på Finland! For en overlegen ledelse! Ikke overraskende herjet finnene også i A-sluttspillet, hvor troppene igjen spilte mot hverandre.  Det var liksom ikke noen tvil: Samlet høstet det finske førstelaget totalt 25 poeng og andrelaget hadde bare to fattige poeng mindre. Med sine 48 poeng var Finland i en klasse for seg, hele nitten poeng foran Nederland på andreplass og tjueto poeng foran Norge på tredje.

For Norge beholdt tredjeplassen helt til siste slutt. I A-sluttspillet plusset førstelaget på med to poeng og andrelaget med fem. Riktig god innsats av våre seks spillere!

En fin debut for vårt landslag til EM for Veteraner altså. Geir Høistad, Odd-Reidar Gulbrandsen og Birger Otto Hansen fra Holmestrand Petanqueklubb vant den norske kvalifiseringen og reiser til Monaco i oktober.

EM for Veteraner åpner tirsdag 18 oktober med de første innledende kamper. Fem runder med sveitsisk system, hvorpå øvre halvdel går videre til EMs sluttspill. Resterende lag skal ut i Nasjonscup, EMs såkalte B-turnering. Sluttspillet spilles ellers med pool frem til de åtte beste er klare for kvartfinale.

Måtte vårt veteranlandslag få en riktig fin opplevelse med godt spill og mengder av inspirasjon. Vi gleder oss til å heie frem Norge under EM!

 

 

Foto og tabeller er hentet fra Dansk Petanque Forbunds Facebookside.