Vi vurderer: NM Skyting

07.08.2014

Petanque.no våger seg også i år ut på dypt vann og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i de fleste øvelser i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurranse som vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

Favoritten

Den største favoritten i år er Benny Bel-Lafkih (GPK), er en av spillerne i Norge som trener mest og systematisk. Dette har han nå gjort i flere år og har fått betalt med å for tiden være den beste spiller vi har her hjemme. Skyting har han vunnet i NM bare en gang tidligere, men har også en sølv og en bronse. Hans beste poengsum er 38 poeng fra semifinalen under NM i 2012, og den samme poengsummen klarte han under kvalifiseringen under EM i 2013. Dette er den tredje beste poengsum som er registrert i presisjonskyting her hjemme. 

Forventninger kan være en ulempe noen ganger, men jeg tror ikke han ser på forventingene som noe press i det hele tatt. Den erfaring han har opparbeidet seg bruker han nok på riktig måte.  - Så om Benny ikke binder seg, men får det til å flyte fra start i konkurransen, vil han i år vinne.

Nestfavoritten

Med sine tidligere 4 seire og en bronse i denne øvelsen under NM er Ole Hågensen (GPK) den største utfordrer. Han har som beste poengsum fra 2009 - og da i finalen - 39 poeng. I 2013 fikk han 29 poeng under kvalifiseringen og 30 poeng i finalen, noe som holdt til seier. Noe mindre spilling i år, men som nevnt under tidligere vurderinger har han fått noe av lekenheten i spillet tilbake. Hvordan dette gir seg utslag er usikkert, men uansett vil det holde til en god plassering.

Runners up

Neste utfordrer er Bastien Testaniere fra OPC. Sølv i 2013 er hans beste plassering fra denne NM-øvelsen. Bastien Testaniere har spilt mye i det siste og blitt veldig stabil, også som skytter, og han kan utmerket godt klatre helt til topps under årets mesterskap. - Rolig, konsentrert og med et vinnerinstinkt som mange kan misunne han. Noe som også taler for at han er med i toppen i år er at han nå har den nødvendige erfaringen fra denne øvelsen som er helt nødvendig for å lykkes.

Nok en gang kommer Trond Rekdal fra Økern Petanque Club med som utfordrer. Alene med kuler og kun seg selv å tenke på der ute på banen, gjør Trond det nesten alltid godt i skyting. Han har hele 2 gull, 2 sølv og en bronse fra tidligere mesterskap. Han beste poengsum fra NM er 36 poeng fra kvalifiseringen i 2013 og semifinalen i 2011. Et annet argument som taler for at Trond kommer til å hevde seg godt er det faktum at han hele 7 ganger har poengsum fra presisjonskyting som er blant de 30 beste resultater i Norge.

Siste utfordrer er HPKs Bjørn Arne Nordhagen. Hans beste plassering fra denne øvelsen er sølv fra 2009. Hans beste poengsum er fra kvalifiseringen samme år der han oppnådde 29 poeng. Roen til Bjørn Arne og den erfaring han nå besitter, gjør at han er å regne med på nytt i år. Han er mere avslappet enn noen gang og ryktene sier at stabiliteten er på vei tilbake.

- Eller hva sier du Atle? Har du levert inn din tippekupong?

 

Skrevet og vurdert av S.A.