NM 2016: Arnesen og Bjørno til topps

27.06.2016

Charlotte Bjørno la listen med sin sølvmedalje i Dobbel Mix torsdag under NM. Hun avsluttet like gjerne med å vinne hele Dobbel Damer sammen med sin venninne og makker Hanne Arnesen. Gratulerer som norgesmestere!

Av de tretten påmeldte lagene i dobbel for damer ble ett forhindret i siste sekund. En liten justering i de opprinnelig trukkede puljene var dermed nødvendig for å få det til å gå mere smurt. Resultatet ble tre firelagspuljer hvor de to beste fra hver pulje samt de to beste treerne gikk til kvartfinale.

En godt over to timer lang kamp på tampen av innledende skulle gi svaret på akkurat hvilke to. Det ble en liten gavepakke, kanskje, for to lag som ikke hadde lyktes like godt som forventet i puljene sine. - De heldige treerne greide i aller høyeste grad å heve spillet for å gjøre seg fortjente til sluttspillplassene.

Pulje A bestod av forhåndsfavorittene Marianne Myrbråten og Ranu Homniam samt OPC-leder Caroline Hovind og norgesmester i Mix, Charlotte Jayer. Det skulle derimot bli Son-laget Kine Gundersen, som vi kjenner som aktiv rundt arrangeringen av fjorårets Norgesmesterskap og hennes makker Tone Martinsen som gjorde flest kuler. Bergensdamene Berit Sæbø og Linda Jørgensen måtte derimot se seg slått 6-13 i samtlige kamper. Øvrige lag hadde alle to seire hver, hvorav overraskelsesduoen Kine og Tone hadde klart mest i score. Charlotte og Caroline reddet seg inn på en sikker andreplass med +5 tross tap i siste. Marianne og Ranu var helt avhengige av å vinne for avansement, men det skulle vise seg at de vant for knepent. 13-9 ga en totalscore på kun +1 og dermed tredjeplass!

Pulje B var på forhånd ansett som jevn, men med Bergens Toini Hoel og Ida Sæbø Larsen som favoritter. Toinis prestasjoner under dette mesterskapet har vært svært imponerende, hvor hun ble beste kvinnelige Singel-spiller med sin kvartfinaleplass. Dagen før damedobbelen hadde hun attpåtil landet en sølvmedalje i den prestisjefylte kongepokaløvelsen Trippel. Utladet og sliten etter svært lange dager ble det for tungt på NMs siste dag. Tre strake tap og et potensielt tidligere fly hjem over fjellet. Øvrige lag gjorde opp seg imellom. Fred(e)rikstadlaget Inger Berit Kristiansen og Lise Østby samt Holmestrands Ingunn Thorvik og Vina Naidu hadde begge to seire og like mye score. Sistnevnte kriget seg til seier i en svært lang og kamp både mot motstander og striregn. Charlotte Bjørno og Hanne Arnesen fra Økern kunne bare vente og etter hvert også konstatere at de hadde for dårlig score til å være sikret kvartfinale.

I pulje C virket mor og datter å ha full kontroll. Tre seire og 21 i score, det var liksom aldri noen tvil om at Vilde Berge Vidnes og Gunvor Berge skulle gå videre. De to vant damedobbelen for to år siden og var bare noen få poeng fra å gjenta fjorårets bedrift. Til alt overmål fylte de på familielaget med far og mann Bjørn under trippelen i fjor, noe som brakte de helt til en imponerende bronseplass. Kunne de atter en gang juble over medalje? Det virket definitivt slik. Med seg fra puljen fikk de Maija Juva, bronsemedaljør i årets Presisjonsskyting og fjorårets Singel, som spilte med Annemarie Barker. Nok en mor og datter, Siri Sanna Ingebretsen og Ellen Sanna Andersen, kom med sin ene seier dermed på den utsatte tredjeplassen i puljen. Siste lag i puljen, Holmestrands Line Eliassen og Mona Sundet, hanket inn tre poeng mot Siri og Ellen i siste mulighet, men også denne gikk tapt.

De to beste puljetreerne, Charlotte og Hanne samt Marianne og Ranu, hadde begge 2 seire og +1.Utslagsgivende ble dermed total pluss i seire, hvor sistnevnte hadde to poeng mer enn førstnevnte. Dette ga følgende kvartfinaler – og resultat:

  • Gundersen og Martinsen 6-13 Myrbråten og Homniam
  • Kristiansen og Østby 12-13 Juva og Barker
  • Berge og Berge Vidnes 5-13 Bjørno og Arnesen
  • Jayer og Hovind 13-4 Naidu og Thorvik

Den suverene puljevinneren fra C var dermed ute etter kort tid mot en av puljetreerne! Den andre treeren vant nesten like komfortabelt, og det var nettopp disse to som skulle gå videre helt til finalen.

Semifinaler

  • Myrbråten og Homniam 13-8 Juva og Barker
  • Bjørno og Arnesen 13-11 Jayer og Hovind

To av totalt tre ØPC-lag til finalen, altså. Den suverene skytteren Ranu og hennes makker Marianne, hvis rolige legg er som skapt for denne type bane, slet i finalen. Hanne matet gris og Charlotte feiet bort nok til å få et betryggende overtak. – Og seier for overraskelseslaget. 13-6 og lykkelige norgesmestere. Gratulasjoner til Hanne Arnesen og Charlotte Bjørno!

 

NM Dobbel Damer

26. juni 2016, Maier Arena

1. Hanne Arnesen og Charlotte Bjørno, ØPC

2. Marianne Myrbråten og Ranu Homniam, ØPC

3. Charlotte Jayer og Caroline Hovind, OPC

3. Maija Juva og Annemarie Barker, FPK

 

5. – 8. plass

Kine Gundersen og Tone Martinsen, SON

Inger Berit Kristiansen og Lise Østby, BFII

Vilde Berge Vidnes og Gunvor Berge, OPC

Ingunn Thorvik og Vina Naidu, HPK

9. – 12. plass

Ellen Sanna Andersen og Siri Sanna Ingebretsen, ØPC

Line Eliassen og Mona Sundet, HPK

Toini Hoel og Ida Sæbø Larsen, BPK

Berit Sæbø og Linda Jørgensen, BPK