NM 2016: Harald og Daniel gjorde det igjen!

27.06.2016

Fra sølvmedaljer i fjorårets veteranklasser til bronse på årets NMs første dag… Bare for å avslutte det hele med aller edleste valør på NMs siste dag. Med det kopierte de attpåtil suksessen fra forrige Norgesmesterskap i Tønsberg. Superduoen Harald Tronrud og Daniel Hushovd, gratulerer som norgesmestere i Dobbel V55!

Intet mindre enn 30 doble veteranlag deltok i 55-klassen. Dette er et imponerende antall i seg selv, og særlig med tanke på Dobbel Åpen og Dobbel Damer som ble kjørt samme dag. Dette begynner virkelig å bli prestisjefylt, uten tvil!

Trukket inn i firelagspuljer, hvorav to walkover, gikk de to beste fra hver pulje videre til sluttspillet. Ofte ble det rene HPK-oppgjør i utslagskampene. Vestfoldklubben hadde mobilisert kraftig og stilte med hele 1/3 av deltakerne i den yngste veterangrenen.

Finale

  • Tronrud og Hushovd 13-5 Skjørberg og Røneid-Hansen

Semifinaler

  • Tronrud og Hushovd 13-7 Dalen og Meisingset
  • Skjørberg og Røneid-Hansen 13-6 Skjæveland og Sandvik

Kvartfinaler

  • Tronrud og Hushovd 13 – 4 Gurrich og Lingås
  • Dalen og Meisingset 13 -9 Olsen og Johansen
  • Skjørberg og Røneid-Hansen 13-4 Øynes og Bøhler
  • Skjæveland og Sandvik 13-12 Ramsvik og Ramsvik

Det var få overraskelser i sluttspillet, men et lag må nevnes. Sverre Meisingset og Elisabeth Dalen avanserte fra puljen som toer takket være god score, via åttendels mot to av årets landslagsspillere i veteranklassen. 13-9 over Geir Høistad og Odd Reidar Gullbrandsen er noe å ta med seg videre! – Og det gjorde de, for 13-9 ble det også i kvartfinalen mot Arne Olsen og Johnny Johansen. Dermed var det klart for semifinale og garantert medalje. Her møtte de Harald Tronrud og Daniel Hushovd, to alt annet enn ukjente ringrever i denne NM-klassen. Dette ble for øvrig deres tredje kamp i sluttspillet mot klubbkamerater fra Holmestrand.

Av HPK-håpene gikk faktisk alle utenom ett lag videre til sluttspill. – Imponerende! Våre nye sølvvinnere, Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen ble nummer 2 også i puljen. Tapet kom mot veteranlandslagets Geir Høistad og Odd-Reidar Gullbrandsen, igjen to HPKere,  som vant med hele 29 i plusscore.

Norgesmesterne Harald og Daniel vant på sin side to i innledende og sikret andreplass med seier i siste. Arrangørklubbens Andersen og Brunsell ble puljevinnere, men disse røk i første sluttspillkamp mot fjorårets norgesmestere i denne grenen.

På andre siden av sluttspilltreet befant to andre HPK-duoer seg i kvartfinalen. Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen gikk seirende ut av duellen mot Arild Øynes og Bror Bøhler med sifrene 13-4. Semifinalen stod mot fjorårets NM-vinnere i V55, Stord Petanqueklubbs første medaljevinnere gjennom tidene, Trond Sandvik og Helge Skjæveland. Som så ofte for to av trippelmestrene fra 2010, det gikk veldig, veldig godt også her.

Den enkleste puljen å ajourføre for sekretariatet var pulje A med et av de klareste forhåndsfavorittene: nettopp de nevnte gullmedaljørene fra NM 2015, Skjæveland og Sandvik. Alle kamper endte 13-7, også i overført betydning da denne puljen hadde en walkover. Favorittene gikk videre, men kun som puljetoer. Etter dette holdt det nesten helt inn, skjønt det med 13-12 mot Saltdals store håp, ekteparet Berit og John Ramsvik, kunne tatt slutt i kvartfinalen. Det endte med bronse, en sterk prestasjon å igjen komme på pallen.

- Men Harald og Daniel, dere. Atter en gang…! Norgesmestere 2016!

 

NM Dobbel V55

26. juni 2016, Maier Arena

1. Harald Tronrud og Daniel Hushovd, HPK

2. Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen, HPK

3. Elisabeth Dalen og Sverre Meisingset, HPK

3. Helge Skjæveland og Trond Sandvik, SPK

 

5. – 8. plass

Glenn Gurrich og Lars Gunnar Lingås, HPK

Arne Olsen og Johnny Johansen, FPK

Arild Øynes og Bror Bøhler, HPK

Berit Ramsvik og John Ramsvik, SAL

8. – 16. plass

Oddvar Pettersen og Thor Stang, HPK

Frode Bjørklund og Terje Eriksen, SIN

Geir Høistad og Odd Reidar Gullbrandsen, HPK

Inge Ruth Aabol og Ellen Meisingset, PCH

Jon Norborg og Hans Inge Kongevold, SON

Rune Andersen og Morten Jensen, SIN

Jan Erik Jensen og Rolf Bjerke, HPK

Dag Andersen og Erik Brunsell, TTP

17. – 30. plass

Erik Sørensen og Jan Henrik Nymoen, TTP

Vegar Næss og Kåre Wahlqvist, TTP

Karianne Fleischer og Finn Gundersen, SON

Kirsti Hagerup og Eirik A. Holst, SON

Gøran Fischer og Erik Sjøberg, SIN

Steinar Friberg og Tormod Olsen, BFII

Ole Evenstad og Espen Alexandersen, FPK

Børge Presthaug og Per Geir Vatna. SPK

Magne Wilberg og Anne Lise Bakke, HPK

Johan Øren og Gunnar Salthe, BFII

Anita Kullberg og Christer Kullberg, FPK

Ragnhild Andersen og Viggo Høybjør, BFII

Jørn Gillstrøm og Ragnar Weseth, SIN

Edith S. Andersen og Solveig S. Kirkeberg, TTP