NM 2016: Norgesmestere V65

23.06.2016

19 lag stilte til start da vi skulle kåre en ny Norgesmester i V65-dobbel.

Oddvar Pettersen og Thor Stang satte standarden høyt i gruppe A, med tre seiere og +17 i score. Det ga avansement for Holmestrand-guttene, som fikk med seg Jan Erik Jensen og Rolf Bjerke fra samme klubb.

Inge Ruth Aabol og Per Arild Kristiansen fikk smaken på medalje i fjor, og har fortsatt der de slapp. Med tre seiere og +18 i score ble det seier i gruppe B. Ikke verst, for en 84-åring! De fikk med seg Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid Hansen. Sist NM var i Tønsberg kom Helge som kjent til finale, som han ledet stort.

Daniel Tronrud og Daniel Hushovd kom seg til finale i begge veteranklassene i fjor. Det hadde de tydeligvis planer om også i år, for det ble tre seire og 23+ i gruppespillet. Ellen Meisingset og Widar Stubberud ble med videre.

I gruppe D var John og Berit Ramsvik fra nyoppstartede Saltdal Petanqueklubb suverene, med tre seire og +22 i score. De fikk med seg Jon Norborg og Kirsti Hagerup fra Son videre – da en seier var nok.

I gruppe E var det mest dramatikk. Debutantene Rex Simmons og Øyvind Bjørkås trodde nok avansementet var i orden med to seire av to mulige, men mot Birger Hansen ble det stopp, og med tre lag på to seire holdt ikke scoren. Forhåndsfavorittene Birger og Odd-Reidar Gulbrandsen vant gruppen, og Arne Bergmål og Thor Arne Smestad ble med videre.

Etter to tøffe og jevne 1/8-favoritter var det duket for noen spennende kvartfinaler.

Team Birger mot Jon Norborg, Team Harald mot klubbkameratene i Team Helge Skjørberg. Team Tor Arne Smestad mot Team Thor stang, og Saltdal-duoen mot Inge Ruth.

Birger og Odd-Reidar gjorde ferdig sin kvartfinale flere timer før semifinalen, men fikk etter hvert med seg Harald Tronrud og Daniel Hushovd, som vant sin kvartfinale 13-3 over Skjørbergs lag.

I den andre semifinalen møttes Tor-Arne Smestad/Arne Bergmål og Inge Ruth Aarbol/Per Arild Kristiansen, og Hølen-duoen ga seg ikke før det sto 13-0. Dermed ble de første finalelag.

Birger og Odd-Reidar måtte møte gamle kjente i sin semifinale. Mot Daniel Hushovd og Harald Tronrud gikk det veien, og med 13-7 var finalebilletten sikret.

Så til finalen...

I en jevn og velspilt finale var det Holmestrand-duoen som dro det lengste strået, etter å på et tidspunkt ha vært bak 8-4. Sluttresultatet ble 13-9, og vi gratulerer våre superveteraner som Norgesmestere!

 Slik så pallen ut:

 

 

NM V65 Dobbel

23. juni 2016, Maier Arena

1. Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gulbrandsen, HPK

2. Thor Arne Smestad og Arne Bergmål, PCH

3. Inge Ruth Aabol og Per Arild Kristiansen, PCH

3. Harald Tronrud og Daniel Hushovd, HPK

 

5. - 8. plass

Kirsti Hagerup og Jon Norborg, SON

Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen, HPK

Thor Stang og Oddvar Pettersen, HPK

Berit Ramsvik og John Ramsvik, SAL

9. plass (16-dels)

Jan Erik Jensen og Rolf Bjerke, HPK

Ellen Meisingset og Widar Stubberud, PCH

11. - 19. plass

Erik Sørensen og Jan Henrik Nymoen, TTP

Edith S. Andersen og Solveig S. Kirkeberg, TTP

Sverre Meisingset og Elisabeth Dalen, HPK

Arild Øynes og Hans Erik Dahl, HPK

Johan Øren og Viggo Høybjør, BFII

Magne Wilberg og Anne Lise Bakke, HPK

Michel Rey og Ragnar Weseth, SIN

Dag Andersen og Erik Brunsell, TTP

Rex Simmons og Øyvind Bjørkås, SPK