Vi vurderer: NM Dobbel Åpen

07.08.2014

Petanque.no våger seg også i år ut på dypt vann og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i de fleste øvelser i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurranse som vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

For dere som har lest de to tidligere vurderingene så har dere nok oppdaget at jeg begrenser meg til fem lag når jeg vurderer (tipper). - Litt skummelt da disse vurderingene er foretatt før trekning er foretatt, men på den andre side så må man slå dem alle for å nå til topp.

Favoritten

Benny Bel- Lafkih med Robert Pettersen fra Groruddalen Petanqueklubb er i mine øyne de største favorittene. Disse spillere kjenner hverandre meget godt etter mange års samspill, selv om det har blitt noe mindre samspill de senere år. Skal det lykkes her er leggene til Robert nøkkelen. Sitter disse kan Benny få den nødvendige roen i sin skyting og da kan det gå hele veien. Robert har vært meget treningsvillig denne vår og sommer, men som alltid har det nok vært mest skyting på treningen. Jeg kjenner ingen som er så god som Robert i Norge på trening, men dessverre så forsvinner noe av denne selvtilliten når det er konkurranse. 

Nestfavoritten

Som største utfordrer ser jeg Bastien Testaniere og Jean Espic fra OPC. Jeg skal ikke legge meg bort i hvordan de skal spille, men legger Bastien mens Jean skyter kan dette gå virkelig bra. Bastien legger ingen dårlige kuler, det kan jeg love nå før NM. Da kan Jean gå der i bakgrunnen og le og kose seg som han pleier og skyte bort det som eventuelt skulle bli bedre enn Bastiens legg. Jean har en liten tendens til å bli litt utålmodig og det er mange kamper spilt og noen igjen når man eventuelt er i en semifinale. Det å holde konsentrasjonen på topp blir nok lagets største utfordring. Spiller de i motsatt rekkefølge blir det nok litt tyngre å hevde seg, men fortsatt er de utfordrere.

Se opp for...

Trond Rekdal og Tom Johansen fra ØPC er mine neste utfordrere. Trond har varmet opp noen dager og har flere kamper i bagasjen, slik at NM-veteranen nok er i form. Trond har hele 5 gull i denne øvelsen fra tidligere mesterskap og behersker dobbel bedre enn de fleste. Hans makker Tom har også spilt noe mindre den senere tid, men når han først spiller er det allikevel på et godt nivå. Tom slet lenge med og nå helt til topps i NM, men da det først løsnet var det nettopp i dobbel - og da med Trond som makker. Det kan virke som han spiller best når han er spillesugen, og det tipper jeg at han er. Tom er en av de mest stabile leggere vi har og selv om det også her kan komme noen svake legg, så er det unntaksvis at de ikke er med i spillet. Taktisk er nok også dette muligens det beste laget, noe som kompenserer mye for manglende trening og spilling den senere tid.

Nok et Økern-lag er mine neste utfordrere: Ronny Gudmundsen med Ulf Wallmann. Ronny har spilt mye de siste årene og har innarbeidet seg god stabilitet. Ronny er en av de mest offensive spillere vi har er hjemme. Hans spillestil er krevende og krever nettopp stabilitet, noe som han etter min mening nå har inne. - Men det er små marginer, og det kan fort gå galt. Nøkkelen er at de finner tonen i samspillet, for selv med så to gode spillere må samhandlingen stemme. Med sin svenske spillestil som kan minne om Ronnys måte å tenke petanque på, er jeg egentlig ikke så engstelig for det. For Ulf blir det mange nye motspillere å forholde seg til, og ofte kan det være en fordel og kjenne noe til styrker og svakheter hos motstandere. Fordelen på den andre side er at han undervurderer ingen. Han må lære i kampen og for ham er alle nye spillere gode inntil det motsatte er bevist.

Siste utfordrer er Follo-herrene Marius Wang og Andero Kelu. Dette er nå et godt samspilt lag, og treffer disse med spillet i sine innledende kamper kan det gå langt i NM-dobbel. Marius har trent i flere år og har blitt en stabil spiller, selv om han nok mangler litt på flere alternative leggeteknikker. Vi tror at banen i Tønsberg passer ham bra, og stemmer det blir det ikke mange svake legg fra Marius. Andero med sin rolige spilleform passer for en slik lang turnering. Han er på sitt beste en meget god skytter og passer godt sammen med Marius i dobbel. Iveren - og fra tid til annen utålmodigheten - til Marius er av og til en utfordring. Klarer dette laget å male og male poeng etter poeng, og unngå å gå etter de store bøtter, tipper jeg de blant de beste.

Husk å tippe gjennom Petanque.no sin konkurranse! – Se også hva Atle eventuelt skriver på FB, for nå har han med seg ett Follo-lag i vurderingen. Mon tro om han mener det er riktig Follo-lag som er plukket ut...?

 

Skrevet og vurdert av S.A.